Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Foto
Image Hosted by ImageShack.us
Foto
http://www.linkpiramide.nl
Inhoud blog
  • Wegens afwezigheid
  • Schelvis gebakken, met knoflook
  • Sint-jakobsnoten met groenten en blanke botersaus
  • Kalfsgebraad in citroenmarinade
  • Risotto met saffraan
  • Tongreepjes met kruidenmayonaise
  • Scampibeignets
  • Lamsschoudergebraad met aubergines en appelen
  • Normandische tongrolletjes
  • Tweede rib met pepers
  • Rundergebraad in bladerdeeg
  • Varkensgebraad met spek en uien
  • Mosselgratin met spinazie
  • Schnitzels met stukjes groenten
  • Gestoomde wijting met schorseneren en peterseliecoulis
  • Zalmpannetje met curry en prei
  • Kip met mangochutney
  • Inktvis met kappertjes en groene asperges
  • Pittige duifjes
  • IJs met compote van rode vruchten.
  • Varkensgebraad met abrikozen
  • Zalm met sesamzaadjes
  • Zuiderse zesrib
  • Crumble met fruit.
  • Aardappel omelet
  • Chocolade taart
  • Engels lamsmedaillon van de chef
  • Wortelcake
  • Rozijnentoastjes
  • Pannenkoekjes met bieslook
  • Notenkoekjes
  • Madeirakoek
  • Maleise soep
  • Lekkerbekkenbeignets
  • Kip met broccoli en spekjes va n Sofie
  • Hutsepot
  • Gebraden varkensvlees in cocotte
  • Crème au chocolat
  • Champignonsoep met bieslook
  • Brownies met dadels, vijgen en krenten
  • Bloemkoolschotel
  • Gehakt met krakend jasje
  • Asperges, gouden tips
  • Eenpanspotje van courgettes en tomaten
  • Geroosterde chateaubriand
  • Gegratineerde tongfilets
  • Gegrilde varkens spare-rib
  • Citroenhartjes
  • Advocaat
  • Zeewolf met Hollandaise saus
  • Zoete clafoutis met pruimen
  • Appelgebak
  • Bessen- aardbeientaartje
  • Basboussa of ook vanille-griesmeelcake genoemd
  • Lentesalade met sint-jakobsvruchten
  • Konijn met worteltjes
  • Parelhoen op een bedje van witloof met oosterse saus
  • Visspiesjes
  • Nems met gekonfijte eend
  • Kalfsgebraad met mostard
  • Amarettohart
  • Vruchten yoghurt
  • Pita met gegrilde halloumi
  • Zoetzuur
  • Marshmallow
  • Asperges met ei en tuinkruidendressing
  • Ravioli met spinazie en ricotta
  • Hollandaise met sinaasappel
  • Klassieke all-American burger
  • Risottokoek (met sla en gember)
  • Ovenschoteltje met spruitjes
  • Warme winterdrank
  • Peren met kaas.
  • Pesto-zalmburger
  • Warme boontjessalade met ei
  • Waterzooi van kip
  • Mijn stoofschotel van pastinaak gaat er altijd in
  • Pasta basta!
  • Oesters met tomaat en bacon
  • Notensoep
  • Gentse waterzooi (maaltijdsoep)
  • Kip Marengo.
  • Fruity Fool
  • Aspergeweetjes
  • Krabcake met komkommer
  • Kreeftenragoût
  • Kruidenhoning zelf maken?
  • Meiraapjes met kervelrisotto
  • Macaroni-timbaal
  • Kip in zoetzure saus
  • Knolseldersoep
  • Dumplings met kaneel
  • Vanille-griesmeelcake. (Basboussa)
  • Cocotte-ei
  • Bouillabaisse
  • Rundergebraad met paddestoelen.
  • Chesapeake Bay oesters
  • Caraïbische gravlax
  • Brioches
  • Clam chuwder
  • Bietjesstamppot
  • Gambaspies met hete tomaatsaus
  • Asperges, gouden tips
  • 3 X asperges
  • Supersnel met kaas
  • Kreeftensaus
  • Kaneel
  • Visspiesjes met ananas
  • Kabeljauw
  • Kalfspiccata
  • Baconrolletjes met mozzarella en verse basilicum
  • Curry van peulvruchten en lentegroen.
  • Aperges
  • Tortilla met tijm en courgette
  • Blini's met zalm
  • Appeltaart op Bretoense wijze
  • Appeltaartjes met kaas (Brugse)
  • Steaks op z'n Amerikaans
  • Chimay kaaskroketten
  • Gestoofde (hand) peertjes met wijn en slagroom
  • Appel-cranberry pie
  • Abrikozen in kardemomsiroop
  • Heerlijke kipsalade
  • Gebakken kabeljauw met pastinaakmousseline en gebruinde boter
  • Aardappeltjes in zoutkorst
  • Gerookte kipburger
  • Wortelvelouté
  • Yoghurtshake
  • Zelf tomaten drogen.
  • Zalm met noedels
  • Zachte kaas-hamtoast
  • Zalm met prei
  • Aardappelomelet met paprika
  • Lichte tiramisu
  • Bietenburger
  • Geroosterde gamba's
  • Gevulde abrikoosjes
  • Millefeuille met yoghurt en mango
  • Hoe maak je mangosaus
  • Fish & chips
  • Gestoofd kalfsvlees met groenten
  • Tongfilets met limoensaus.
  • Thaise salade van rundvlees en mango.
  • Kalmthoutse slasoep
  • Kaascake met aardbeien
  • Mirabellen met limoenyoghurt
  • Gevogelte in een aardappel nest je
  • Boterappels uit de oven
  • Kaasterrine met mandarijntjes
  • Hoe maak je gyroskruiden
  • Cacao-ijstaart met noten
  • Kabeljauw met oregano
  • Gemarineerde vis met aardappelen
  • Kalkoenburger in bacon
  • Kippen levertjespaté met wijngelei
  • Romige aardappelsoep
  • Hartwafeltjes
  • Mousse van gerookte forel
  • Salade van selder en appel
  • Koffie of espresso wat is het verschil.
  • Limburgs stoofvlees
  • Lamskoteletjes in een kruidenjasje
  • Eierkoek
  • Gefrituurde wijtingbeignets
  • Gelakte eend met hartige flensjes
  • Garnalencocktail
  • Kokostaart met rum
  • Eiertaart met kaneel
  • Italiaanse spiesjes
  • Caraïbische varkensburgers
  • Aardappelchips
  • Hertenribstuk met honing en citroentijm
  • Pangasiusfilet uit de oven met kaas, ui en knoflook
  • Lamsbout met sjalot en tijm
  • Kippenbouten met kruidensaus
  • Kruidige rijstballetjes
  • Krenten- & notenbrood
  • Kipfilet met chiliboter
  • Kaneelpudding
  • Kalfslapjes met tuinbonen
  • Groenterolletjes
  • Jonge worteltjes onder een kaaskorstje
  • Knapperig kippetje
  • Flensjes met kaneelsuiker.
  • Bladerdeegjes met kaas en peren
  • Exotisch stoofpotje
  • Aardappel-spekpannetje
  • Fruitkoek
  • Berlijnse bollen
  • Kreeft in bladerdeeg
  • Pasta met boontjes en kaas
  • Flan van tong met roze peperbessen.
  • Grijze garnaaltjes met kaasmousse
  • Exotische taartjes
  • Confituur van aardbeien 1
  • Coq-au-vin (haantje in wijnsaus)
  • Gepaneerde kip
  • Kaastaart met noten
  • Kokostaart met rum
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Een interessant adres?
    Foto
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • gedachten
  • omaatje
  • gerardstuin
  • buxus
  • kantklossen
  • claudette61
  • klas5a
  • Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    begrijphetnietje
    blog.seniorennet.be/begrijp
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    maryswebb
    blog.seniorennet.be/maryswe
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    netpiraat
    blog.seniorennet.be/netpira
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Mijn favorieten
  • Amorfati
  • Lana
  • wilde kruiden
  • christiane64
  • johny en christiane
  • madammeke
  • radio_opsinjoor
  • leuven
  • pepe1
    Mijn favorieten
  • amaryllis
  • 100jaar
  • Keuken
    recepten, tips, kruiden, fruit en artikels.

    29-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kippen levertjespaté met wijngelei
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 6 personen:

    300 g kippenlevertjes- 1 sjalotje- 1 takje selder- 1 wortel- 1 dl droge witte wijn- 1 koffielepel geconcentreerde tomatenpuree- 9 g gelatine (of 3 g agar-agar)- 30 g kappertjes- 2 ansjovisfilets in olie- olijfolie extra vierge- zwarte peper en zout

    l. Laat de gelatine eventjes weken in koud water en knijp 'm dan uit Los de gelatine (of agar-agar) op in 1/2 dl warm water, Ver­meng 'm met de helft van de wijn. Schenk deze gelei in een rechthoekige schaal. Laat opstijven in de koelkast.
    2 Snij de kippenlevertjes in stukken. Snij de sjalot, de selder en de wortel heel fijn, Stoof deze groenten ongeveer 5 minuten aan in 2 eetlepels olijfolie.'
    3. Doe er de kippenlevertjes bij. Laat 2 tot 3 minuten bakken. Schenk er dan de rest van de wijn bij. Laat op het vuur staan tot de wijn verdampt is. Doe er de tomatenpuree bij. Kruid naar smaak met peper en zout. Laat nog 5 minuten zachtjes sudderen.
    4. Laat de kappertjes en de ansjovis uitlekken. Plet de kappertjes, snij de ansjovis in stukjes. Doe ze bij het levertjesmengsel en pureer alles met de staafmixer.
    5. Schep de paté in zes vormpjes en laat ten minste 4 uur opstijven in de koelkast. Ontvorm de paté direct op de borden. Serveer met de wijngelei in blokjes, en met geroosterd brood.

    Tip:
    Agar-agar is de gelatine uit de vegetarische keuken. Het is gemaakt van zeewier, dus plantaardig. De bindkracht is ook groter: 1 g agar-agar vervangt 3 g gelatine. Poeder en vlokken kunnen zo in de koude vloeistof aan de kook gebracht worden. Strengen en licht geperste staven moeten eerst koud weken, waarna je ze al roerend oplost in kokende vloeistof.
    Een agar-agar-oplossing stijft sneller op en blijft ook buiten de koelkast stijf. Door verwarmen wordt het makkelijk weer vloeibaar.

    29-09-2008 om 10:58 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    26-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Romige aardappelsoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ook in de zomer echt zalig, want met nieuwe aardappeltjes is deze soep nog het allerlekkerst.

    Voor 4 personen:

    Laat 4 plakjes bacon knapperig bakken in de mag­netron of in een koekenpan.
    Prik 4 middelgrote aardappelen in met een vork en zet ze 10 minuten in de magnetron bij 600 W (of kook ze gaar in gezouten water).
    Pel ze en pureer ze.
    Maak een lichte roux met 40 g bloem en 4 dl (halfvolle) melk.
    Leng aan met 4 dl kippenbouillon.
    Laat kort koken, tot de soep lichtjes gebonden is.
    Kruid met peper en zout.
    Werk af met heel fijn gesnip­perde jonge prei, wat gemalen kaas 6 en de verkruimelde bacon.

    Smaaktip: Wie geen calorieën telt,  kan deze soep extra fluwelig maken met een flinke scheut room.

    26-09-2008 om 20:25 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hartwafeltjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor kleine de kleine schatjes.

    Vermeng 150 g zachte boter, 250 g fijne suiker en 1 zakje vanillesuiker.
    Voege er, een na een, 2 eieren aan toe en strooi er dan 250 g gezeefde bloem bij (en eventueel een snuifje zout).
    Bewerk tot een glad beslag.
    Laat het 1 uur rusten.
    Bak in een hartjes-ijzer fijne wafeltjes.
    Laat ze afkoelen op een rooster voor u ze vult.
    Lekker en origineel als vulling: vijgenconfituur!

    26-09-2008 om 20:19 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    21-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mousse van gerookte forel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    4 gerookte forelfilets- sap van 1/2 citroen- 15 cl room- zacht paprikapoeder- cayennepeper- peper- 1 minikooltje of 1 minikropsla- viseitjes

    1. Controleer eerst even of er geen graten meer in de forelfilets zitten, en snij ze vervolgens in grote stukken. Doe ze in een meng kom, samen met de room en het citroensap. Pureer alles tot een dikke mousse. Kruid naar smaak.
    2. Schep de mousse in de kool- of de slablaadjes. Werk elk hapje af met een lepeltje viseitjes.

    21-09-2008 om 20:30 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    20-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade van selder en appel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    2 stengels witte selder- 4 zoete appels- 2 limoenen- 3 eetlepels citroenmayonaise- 1 dl room- 100 g pijnboompitten- 200 g gemengde groene sla

    1. Spoel de selder. Snij de stengels in boogjes, snipper de blaadjes. Schil de appels, snij ze in blokjes. Besprenkel ze meteen met limoensap, zodat ze niet verkleuren. Vermeng alles met de sla. Verdeel de salade over mooie coupes.
    2. Klop de mayonaise op met de room. Lepel de dressing over de salade. Werk af met pijnboompitten. Serveer licht gekoeld en niet té lang nadat de salade werd aangemaakt!

    20-09-2008 om 19:25 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    19-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffie of espresso wat is het verschil.

    Er is een klein verschil dat toch zo héél anders smaakt...

    Koffie is, om het simpel te zeggen, heet water dat kleur en smaak krijgt als het langs gemalen koffiebonen passeert.
    Espresso is dat ook, maar voor espresso worden sterk gebrande én heel fijn gemalen bonen gebruikt.
    Bovendien wordt het water onder druk door het koffiepoeder geperst.
    Zo komen er meer smaakstoffen vrij dan bij gewone koffie.
    Vandaar ook dat een espresso bijna dubbel zo veel cafeïne bevat als gewone koffie en dubbel zo lekker is!





    19-09-2008 om 19:57 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    18-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Limburgs stoofvlees
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Limburgs stoofvlees, een Limburgse specialiteit!

    Voor 4 personen:

    600g sucadelappen- 1 eetlepel Limburgse mosterd- zout- versgemalen peper- 2 eetlepels boter- 3 uien- 2 teentjes knoflook- 2 theelepels Provençaalse kruiden- 3 blaadjes laurier- 4 plakken ontbijtkoek- 2 flesjes Trappistenbier (à 30cl)

    Wrijf het vlees in met de mosterd en bestrooi met zout en peper.
    Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees aan beide kanten snel dicht.
    Pel en snipper de uien en de knoflook, voeg dit met de Provençaalse kruiden en de laurier toe aan het vlees.
    Schenk langs de rand van de pan 11/2 flesje bier bij het vlees.
    Breek de plakken ontbijtkoek in stukken en voeg deze toe aan het vlees.
    Laat het vlees afgedekt ca. 2 uur zachtjes stoven en schenk zonodig de rest van het bier erbij.
    Haal voor het serveren de laurier eruit

    Lekker met aardappelpuree en rode kool !


    18-09-2008 om 20:41 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamskoteletjes in een kruidenjasje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een gerechtje dat u ook in kleinere porties kunt klaarmaken.

    Voor 4 personen:

    Maak - in de keukenrobot - een stevige pasta van 30 g broodkruim en 1 à 2 opgehoopte eetlepels groene currypasta, 2 lente-uitjes, 2 eetlepels verse korianderblaadjes, 1 eetlepel verse geraspte gemberwortel, 1 gepeld knoflookteentje, 1 eetlepel olijfolie, zwarte peper en zout.
    Braad een stuk lamsrib (van 6 tot 8 koteletjes) aan in de pan, in 2 eetlepels zonnebloemolie.
    Leg het vlees op een rooster (boven een druipbak) en bestrijk het met de pasta.
    Zet het nog 20 tot 30 minuten in de oven, naargelang u rosé of doorbakken koteletjes wilt.
    Serveer met een groene groente (sperzieboontjes, broccoli...) en gestoomde aardappeltjes of rijst.

    18-09-2008 om 20:28 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    15-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eierkoek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit bevat veel calorieën, maar 0 zo lekker.

    Voor 20 stukken

    Voor de deegbodem:
    300 g bloem- 20 g verse gist- 1/8 l melk- 40 g fijne suiker- 100 g boter- 1 ei- snuifje zout- vetstof

    Voor het eimensel:
    4 dikke eieren- 100 g fijne suiker- 50 g boter- 40 g bloem. 1 zakje vanillesuiker

    Voor het kaasmengsel:
    1 kg magere verse kaas- 200 g suiker- 3 eieren- 1 pakje vanillepuddingpoeder- zeste van 1/2 citroen-

    Voor de afwerking:
    30 g amandelschilfers

    1. Zeef de bloem. Maak in het midden een kuiltje. Verkruimel daarin de gist. Doe er de lauwe melk en 1 theelepel suiker bij. Laat afgedekt 15 minuten staan. Voeg bij de gesmolten boter de rest van de suiker, een snuifje zout en het ei. Roer glad. Doe bij de bloem. Kneed tot een elastisch deeg. Laat het, afgedekt, 20 minuten rijzen. Rol het deeg uit en leg het op een goed ingevet bakblik. Druk de randen lichtjes omhoog en prik de deegbodem in met een vork.
    2. Klop de eieren wit-schuimig met de helft van de suiker. Doe er de zachte boter, de bloem en de vanillesuiker bij. Roer glad. Roer voor het kaasmengsel de boter romig met de suiker en voeg er de andere ingrediënten aan toe. Roer glad.
    3. Schep het kaasmengsel op het deeg, en strijk er het eimengsel op uit. Strooi er de amandelschilfers over.

    Bak de koek 30 tot 35 minuten in het midden van de op 190° C voorverwarmde oven. Laat afkoelen op een rooster.

    15-09-2008 om 20:28 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    12-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gefrituurde wijtingbeignets
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    8 wijtingfilets- 150 g paneermeel- 3 eieren- paprikapoeder- peper en zout- frituurolie- 2 koppen rijst- 1 eetlepel roze peperbessen- 1 bosje gehakte peterselie- 2 limoenen in plakjes

    1. Halveer de wijtingfilets in de lengte. Rol ze op en steek de rolletjes vast met een houten prikker.
    2. Klop de eieren los met een mespunt paprikapoeder, wat peper en zout.
    3. Wentel de wijtingrolletjes eerst in losgeklopt ei, dan in paneermeel.
    4. Bak de beignets, drie of vier tegelijk, in hete frituurolie goudbruin. Laat uitlekken.
    5. Serveer ze op een bedje van gekookte rijst, vermengd met roze peperbessen. Werk af met peterselie en limoen.

    12-09-2008 om 20:21 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (1)
    11-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelakte eend met hartige flensjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ongewoon en nogal bewerkelijk, wat niet meteen synoniem met moeilijk is, maar ook superlekker. Misschien alvast een leuk ideetje om uit te proberen voor een speciale dag

    Voor 4 personen:

    1.-Breng 1,51 water aan de kook met 60 g vloeibare honing, 2 cm geraspte gemberwortel en 2 lente-uitjes (in stukken). Leg een panklare eend (:t 2,3 kg) in de hete vloeistof. Laat 2 minuten trekken. Draai ze om en laat nog 2 minuten trekken. Neem ze uit de vloeistof en hang ze een nacht te drogen. Braad de eend de volgende dag 30 minuten in de oven op 200°C en vervolgens nog eens 60 minuten op 180°C. Keer ze tussendoor een paar keer om en zet een grote braadslee onder het rooster waarop de eend ligt, om het vet op te vangen.
    2. Maak een flensjesbeslag met 125 g bloem, 1 ei, 175 ml water, 1 eetlepel olie en een snuifje zout. Bak in een kleine koekenpan 12 flinterdunne flensjes.

    3. Breng voor de saus 1,5 dl hoisinsaus aan de kook met 3 eetlepels water en 3 theelepels sesamolie. Snij een komkommer in fijne staafjes en een zestal lente-uitjes in lange repen.

    4. Haal het vel van de eend, snij de borstfilets in repen. Verdeel het vlees en de groenten over de flensjes. Lepel er wat saus bij. Vouw toe en dien op.

    11-09-2008 om 19:51 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garnalencocktail
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Snel en lekker voorgerechtje!

    Voor 4 personen:

    Scheur 150 g Romeinse sla in reepjes.
    Klop 2 eetlepels mayonaise met citroen op met 2 eetlepels ketchup, 2 eetlepels room en 1 eetlepel cognac.
    Breng op smaak met cayennepeper en zout.
    Verdeel de sla en 400 g grijze of roze garnalen over de glazen kommetjes.
    Werk af met een lepel cocktailsaus en serveer de rest van de saus er apart bij.

    11-09-2008 om 19:46 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    08-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kokostaart met rum
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    250 g patisseriebloem- 175 grietsuiker- 1/2 dl zonnebloemolie- 150 g boter-1 ei- 125 g vers geraspte kokosnoot- 1/4 dl melk- 1/4 theelepel vanille-essence- 1/2 dl rum- 1 eierdooier om te doreren- bloemsuiker om af te werken

    1. Kneed een deeg met de bloem, 50 g rietsuiker, de zonnebloemolie, 50 g gesmolten boter, 1/4 dl water en het ei. Laat het 2 uur rusten in de koelkast.
    2. Verwarm op een zacht vuur de melk met de kokos, de rest van de rietsuiker en de boter, tot de boter en de suiker gesmolten zijn. Voeg er, van het vuur af, de rum en de vanille-essence aan toe.
    3. Verdeel het deeg in twee porties, de ene wat groter dan de andere. Rol ze dun uit. Leg de grootste portie in een niet te diepe en niet al te grote, beboterde bakvorm. Laat het deeg wat over de rand hangen.
    4. Schep er de kokoscrème in. Strijk glad. Dek af met de tweede deegplak en vouw de overhangende rand over het deegdeksel heen, zodat de vulling goed afgedekt is.
    5. Prik het deegdeksel in met een vork. Doreer met eierdooier. Bak de taart 45 minuten in het midden van een op 170°C voorverwarmde oven. Laat afkoelen in de vorm. Werk af met gezeefde bloemsuiker.

    08-09-2008 om 20:07 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    06-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eiertaart met kaneel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    200 g bladerdeeg- 500 ml melk- 5 eieren, gesplitst- 185 g fijne suiker- 50 g bloem- vanilleessence- 1 mespunt kaneelpoeder- zout- vetstof voor de vorm

    1. Verwarm de oven voor op 190° C. Vet een springvorm in. Leg het bladerdeeg op de bodem, druk het goed tegen de rand aan. Zet de vorm even terug in de koelkast.
    2. Breng de melk tot tegen het kookpunt. Klop de eierdooiers wit schuimig met de suiker. Strooi er de gezeefde bloem en een snuifje zout bij. Voeg er een paar druppels vanillepoeder en een afgestreken theelepel kaneel poeder aan toe. Roer goed glad. Schenk er in een straaltje de kokendhete melk bij. Blijf intussen goed roeren.
    3. Zet de pan weer op een matig vuur, blijf goed roeren tot het mengsel bindt. Klop de eiwitten stijf. Spatel de eiwitsneeuw luchtig door de lichtjes afgekoelde crème. Schep de vulling in de vorm.
    4. Bak de taart 35 tot 40 minuten in het midden van de oven.

    06-09-2008 om 19:43 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (1)
    04-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse spiesjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen: 

    600 g kleine kalflapjes, extra fijn gesneden- 100 g pancetta- 150 g pesto kaas- 1 bosje verse basilicum- 1 bokaaltje gemarineerde knoflook- olijfolie- peper en zout

    1. Leg de vleeslapjes tussen twee vellen plasticfolie en klop ze nog eens extra plat (met een houten hamertje of met een breed spatel mes). Leg op elk lapje eerst een plakje pancetta, vervolgens een paar blaadjes basilicum en ten slotte een reepje pestokaas.
    2. Rol de plakjes stevig op langs de kortste kant. Druk ze lichtjes aan. Kruid ze met peper uit de molen.
    3. Steek drie of vier rolletjes op een lange houten spies en wissel telkens af met een teentje gemarineerde knoflook. Leg de spiesjes in een braadslee. Besprenkel ze lichtjes met olijfolie. Zet ze 10 minuten onder de grill, keer ze een keer om. Lekker met een polentakoekje, lichtjes geroosterde pijnboompitten en een likje pesto of wat basilicumolie.

    Pestokaas is halfzachte kaas met tussenin een laagje pesto (te koop in de kaaswinkel). Vervangen kan door een plakje mozzarella dat u met pesto bestrijkt, of door een lepeltje ricotta vermengd met pesto.

    04-09-2008 om 20:08 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    03-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Caraïbische varkensburgers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    450 g grofgemalen, mager varkensvlees- 100 g gemengd gehakt- 1 ui, fijngehakt- 1 eetlepel gehakte verse oregano- 3 eetlepels jerksaus (zonnebloem)-olie- zwarte peper uit de molen en zout

    Voor de jerksaus:
    45 ml olijfolie- 2 eetlepels witte-wijnazijn- 2 eetlepels hot pepper sauce- 1 eetlepel tomatenketchup- 1 teentje knoflook, geperst- gedroogde tijm- kaneelpoeder- suiker- gemalen koriander: van elk 1 theelepel- 1/2 theelepel gemalen allspice (piment)

    Calypso mojo:
    Week 75 g gedroogde zwarte bonen, kook ze 40 à 50 minuten. Giet af en laat afkoelen. Vermeng met 25 g maïskorrels, 1 mango in blokjes, 2 eetlepels ahornsiroop, 2 eetlepels gehakte verse munt, 1/2 gesnipperde rode ui, 1/2 geperst knoflookteentje en het sap van 1 limoen.

    1. Pureer alle saus-ingrediënten tot een gladde massa.
    2. Doe vlees en gehakt in een kom, voeg 45 ml water, de ui, oregano en 3 eetlepels jerksaus toe. Breng op smaak met zout en peper, dek af met huishoudfolie en zet ten minste 1 uur in de koelkast.
    3. Verdeel in 4 gelijke burgers en bestrijk ze met olie.
    4. Bak ze 8 à 10 minuten op een houtskoolgrill of in een grillpan. Bestrijk intussen af en toe met de saus.
    5. Rooster de broodjes, leg op elke onderste helft een plak tomaat, wat aangemaakte sla en 2 burgers.
    6. Schep de calypso mojo erover en garneer met korianderblad.

    Om te serveren:
    4 sesam bolletjes- 4 plakken vleestomaat- groene salade met vinaigrette- calypso mojo- verse koriander

    03-09-2008 om 20:25 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    31-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelchips
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zo lukt het heel goed.

    Schil vastkokende aardappelen, spoel ze en dep ze goed droog.

    Snij ze met de mandoline (groentesnijder) in flinterdunne plakjes, want hoe fijner de aardappelplakjes hoe korte de baktijd en hoe knapperiger de chips!
    Droog ze met een schone keukenhanddoek.

    Bak de chips 5 minuten in frituurolie op 170°C

    Laat ze uitlekken en een beetje afkoelen in een vergiet.

    Bak ze dan goudbruin in frituurvet op 190° C.

    Werk in porties zodat de frituurolie niet te snel afkoelt.

     

    31-08-2008 om 12:38 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (2)
    28-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hertenribstuk met honing en citroentijm
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:
    Bak een hertenkroon (zeg maar koteletjes met been) van ongeveer 1,5 kg aan in hete olijfolie. Pureer in de keukenmachine 1 eetlepel honing en 1 eetlepel mosterd met de blaadjes van een vijftal takjes citroentijm en 2 gepelde knoflookteentjes.
    Vermeng met 2 eetlepels broodkruim en 2 eetlepels gehakte gladde peterselie.
    Bestrijk het afgekoelde vlees met dit mengseltje.
    Zet het nog zowat 20 minuten in de oven op 240°C.
    Laat ten minste 15 minuten rusten onder aluminiumfolie alvorens aan te snijden.

    Een sausje erbij:
    Snipper 1 sjalotje fijn en bak het glazig in een nootje boter.
    Schenk er vervolgens 5 dl Banyuls wijn bij, laat tot eenderde inkoken.
    Voeg er 1,5 dl wildfond aan toe.
    Laat tot ongeveer de helft inkoken.
    Werk de saus op met ijskoude boter en breng ze op smaak met peper en zout.

    N.B.:
    Ook een idee om ander vlees - zoals varkenshaasje, kalkoengebraad, kalfsfilet -
    eens op een aparte manier klaar te maken.

    28-08-2008 om 20:13 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pangasiusfilet uit de oven met kaas, ui en knoflook
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen:

    Pangasiusfilet- ui in hele fijne ringen gesneden- knoflook in plakjes- snufje marsala- gedroogde pepers fijngemalen- kaymak of anders crème fraiche of slagroom- roomboter of olie- zout- peper- gedroogde tomaatjes in olie in dunne plakjes- stagur of gorgonzola of boursin met knoflook- peterselie en geraspte kaas.

    Voorbereiding:
    Dep de vis droog, snijd de uien in dunne halve ringen, knoflook in plakjes, gedroogde tomaatje in kleine stukjes.
    Fruit de uien en het knoflook en de gedroogde pepers op zacht vuur.
    Laat afkoelen voeg de kaymak toe en de stagur.
    Verwarm de oven voor op 200c.

    Bereidingswijze:

    Verwarm de slagroommix, voeg de marsala, peper, zout en peterselie toe.
    Proef en breng op stevig op smaak.
    Leg de visfilet in een ovenschaal, verdeel de gedroogde tomatenstukje erover en giet dan de saus erover.
    Doe er dan geraspte kaas erover, niet te veel
    Zet in de oven op 190°C.
    Bak dit voor 20-25 minuten.

    Serveertips:
    Bak ondertussen krieltjes of serveer het met stokbrood.
    Lekker met broccoli of een frisse salade

    28-08-2008 om 20:08 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    23-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsbout met sjalot en tijm
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Knapperig en zacht tegelijk, met lekker

    1 lamsbout van +/- 2 kg- 150 g boter- 2 sjalotjes- 3 teentjes knoflook- 600 g aardappelen- 500 g sperzieboontjes- 4 takjes verse tijm- peper en zout

    1. Maak zes insnijdingen in de lamsbout en steek er telkens een half, gepeld knoflookteentje in.
    2. Pel de sjalotjes, snipper ze fijn. Fruit ze glazig in 100 g boter, samen met de takjes tijm. Leg er de lamsbout bij en laat hem rondom goudbruin braden.
    3. Kruid het vlees met peper en zout. Leg het samen met de sjalot en de tijm in een braadslee. Zet het ongeveer 1 uur in een op 180°C voorverwarmde oven.
    4. Schil de aardappelen, snij ze in partjes. Kook ze gaar in gezouten water. Blancheer de boontjes beetgaar in gezouten water. Bak ze samen met de aardappelen in de rest van de boter.
    5. Snij de lamsbout in plakken. Serveer vlees en groenten op voorverwarmde borden.

    23-08-2008 om 20:14 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)




    Foto

    Foto

    Even een bezoekje brengen aan
  • christiane64
  • Virginia65

  • Gastenboek
  • Wens je een fijn Weekend vriendin
  • Fijne nieuwe week gewenst
  • Veel beterschap gewenst
  • Wens je een fijne namiddag lieve vrienden xxxx
  • Fijne vrijdag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    blogjevanwil
    blog.seniorennet.be/blogjev
    Image Hosted by ImageShack.us

    Image Hosted by ImageShack.us


    Foto

    Foto



    Foto


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto






     






    Startpagina !

    Blog als favoriet !


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    pierre1951
    blog.seniorennet.be/pierre1

    Archief per jaar
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    speedway4turtles
    blog.seniorennet.be/speedwa
    Mijn favorieten
  • gelukkig
  • pierre1951
  • deprehistorie
  • jan_keij
  • retrocameras
  • waasland_gemeenten

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    sheila
    blog.seniorennet.be/sheila
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    wetenswaardigheden
    blog.seniorennet.be/wetensw
       


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!