Voor 4 personen: Bak een hertenkroon (zeg maar koteletjes met been) van ongeveer 1,5 kg aan in hete olijfolie. Pureer in de keukenmachine 1 eetlepel honing en 1 eetlepel mosterd met de blaadjes van een vijftal takjes citroentijm en 2 gepelde knoflookteentjes. Vermeng met 2 eetlepels broodkruim en 2 eetlepels gehakte gladde peterselie. Bestrijk het afgekoelde vlees met dit mengseltje. Zet het nog zowat 20 minuten in de oven op 240°C. Laat ten minste 15 minuten rusten onder aluminiumfolie alvorens aan te snijden.
Een sausje erbij: Snipper 1 sjalotje fijn en bak het glazig in een nootje boter. Schenk er vervolgens 5 dl Banyuls wijn bij, laat tot eenderde inkoken. Voeg er 1,5 dl wildfond aan toe. Laat tot ongeveer de helft inkoken. Werk de saus op met ijskoude boter en breng ze op smaak met peper en zout.
N.B.: Ook een idee om ander vlees - zoals varkenshaasje, kalkoengebraad, kalfsfilet - eens op een aparte manier klaar te maken.
|