Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Foto
Image Hosted by ImageShack.us
Foto
http://www.linkpiramide.nl
Inhoud blog
  • Wegens afwezigheid
  • Schelvis gebakken, met knoflook
  • Sint-jakobsnoten met groenten en blanke botersaus
  • Kalfsgebraad in citroenmarinade
  • Risotto met saffraan
  • Tongreepjes met kruidenmayonaise
  • Scampibeignets
  • Lamsschoudergebraad met aubergines en appelen
  • Normandische tongrolletjes
  • Tweede rib met pepers
  • Rundergebraad in bladerdeeg
  • Varkensgebraad met spek en uien
  • Mosselgratin met spinazie
  • Schnitzels met stukjes groenten
  • Gestoomde wijting met schorseneren en peterseliecoulis
  • Zalmpannetje met curry en prei
  • Kip met mangochutney
  • Inktvis met kappertjes en groene asperges
  • Pittige duifjes
  • IJs met compote van rode vruchten.
  • Varkensgebraad met abrikozen
  • Zalm met sesamzaadjes
  • Zuiderse zesrib
  • Crumble met fruit.
  • Aardappel omelet
  • Chocolade taart
  • Engels lamsmedaillon van de chef
  • Wortelcake
  • Rozijnentoastjes
  • Pannenkoekjes met bieslook
  • Notenkoekjes
  • Madeirakoek
  • Maleise soep
  • Lekkerbekkenbeignets
  • Kip met broccoli en spekjes va n Sofie
  • Hutsepot
  • Gebraden varkensvlees in cocotte
  • Crème au chocolat
  • Champignonsoep met bieslook
  • Brownies met dadels, vijgen en krenten
  • Bloemkoolschotel
  • Gehakt met krakend jasje
  • Asperges, gouden tips
  • Eenpanspotje van courgettes en tomaten
  • Geroosterde chateaubriand
  • Gegratineerde tongfilets
  • Gegrilde varkens spare-rib
  • Citroenhartjes
  • Advocaat
  • Zeewolf met Hollandaise saus
  • Zoete clafoutis met pruimen
  • Appelgebak
  • Bessen- aardbeientaartje
  • Basboussa of ook vanille-griesmeelcake genoemd
  • Lentesalade met sint-jakobsvruchten
  • Konijn met worteltjes
  • Parelhoen op een bedje van witloof met oosterse saus
  • Visspiesjes
  • Nems met gekonfijte eend
  • Kalfsgebraad met mostard
  • Amarettohart
  • Vruchten yoghurt
  • Pita met gegrilde halloumi
  • Zoetzuur
  • Marshmallow
  • Asperges met ei en tuinkruidendressing
  • Ravioli met spinazie en ricotta
  • Hollandaise met sinaasappel
  • Klassieke all-American burger
  • Risottokoek (met sla en gember)
  • Ovenschoteltje met spruitjes
  • Warme winterdrank
  • Peren met kaas.
  • Pesto-zalmburger
  • Warme boontjessalade met ei
  • Waterzooi van kip
  • Mijn stoofschotel van pastinaak gaat er altijd in
  • Pasta basta!
  • Oesters met tomaat en bacon
  • Notensoep
  • Gentse waterzooi (maaltijdsoep)
  • Kip Marengo.
  • Fruity Fool
  • Aspergeweetjes
  • Krabcake met komkommer
  • Kreeftenragoût
  • Kruidenhoning zelf maken?
  • Meiraapjes met kervelrisotto
  • Macaroni-timbaal
  • Kip in zoetzure saus
  • Knolseldersoep
  • Dumplings met kaneel
  • Vanille-griesmeelcake. (Basboussa)
  • Cocotte-ei
  • Bouillabaisse
  • Rundergebraad met paddestoelen.
  • Chesapeake Bay oesters
  • Caraïbische gravlax
  • Brioches
  • Clam chuwder
  • Bietjesstamppot
  • Gambaspies met hete tomaatsaus
  • Asperges, gouden tips
  • 3 X asperges
  • Supersnel met kaas
  • Kreeftensaus
  • Kaneel
  • Visspiesjes met ananas
  • Kabeljauw
  • Kalfspiccata
  • Baconrolletjes met mozzarella en verse basilicum
  • Curry van peulvruchten en lentegroen.
  • Aperges
  • Tortilla met tijm en courgette
  • Blini's met zalm
  • Appeltaart op Bretoense wijze
  • Appeltaartjes met kaas (Brugse)
  • Steaks op z'n Amerikaans
  • Chimay kaaskroketten
  • Gestoofde (hand) peertjes met wijn en slagroom
  • Appel-cranberry pie
  • Abrikozen in kardemomsiroop
  • Heerlijke kipsalade
  • Gebakken kabeljauw met pastinaakmousseline en gebruinde boter
  • Aardappeltjes in zoutkorst
  • Gerookte kipburger
  • Wortelvelouté
  • Yoghurtshake
  • Zelf tomaten drogen.
  • Zalm met noedels
  • Zachte kaas-hamtoast
  • Zalm met prei
  • Aardappelomelet met paprika
  • Lichte tiramisu
  • Bietenburger
  • Geroosterde gamba's
  • Gevulde abrikoosjes
  • Millefeuille met yoghurt en mango
  • Hoe maak je mangosaus
  • Fish & chips
  • Gestoofd kalfsvlees met groenten
  • Tongfilets met limoensaus.
  • Thaise salade van rundvlees en mango.
  • Kalmthoutse slasoep
  • Kaascake met aardbeien
  • Mirabellen met limoenyoghurt
  • Gevogelte in een aardappel nest je
  • Boterappels uit de oven
  • Kaasterrine met mandarijntjes
  • Hoe maak je gyroskruiden
  • Cacao-ijstaart met noten
  • Kabeljauw met oregano
  • Gemarineerde vis met aardappelen
  • Kalkoenburger in bacon
  • Kippen levertjespaté met wijngelei
  • Romige aardappelsoep
  • Hartwafeltjes
  • Mousse van gerookte forel
  • Salade van selder en appel
  • Koffie of espresso wat is het verschil.
  • Limburgs stoofvlees
  • Lamskoteletjes in een kruidenjasje
  • Eierkoek
  • Gefrituurde wijtingbeignets
  • Gelakte eend met hartige flensjes
  • Garnalencocktail
  • Kokostaart met rum
  • Eiertaart met kaneel
  • Italiaanse spiesjes
  • Caraïbische varkensburgers
  • Aardappelchips
  • Hertenribstuk met honing en citroentijm
  • Pangasiusfilet uit de oven met kaas, ui en knoflook
  • Lamsbout met sjalot en tijm
  • Kippenbouten met kruidensaus
  • Kruidige rijstballetjes
  • Krenten- & notenbrood
  • Kipfilet met chiliboter
  • Kaneelpudding
  • Kalfslapjes met tuinbonen
  • Groenterolletjes
  • Jonge worteltjes onder een kaaskorstje
  • Knapperig kippetje
  • Flensjes met kaneelsuiker.
  • Bladerdeegjes met kaas en peren
  • Exotisch stoofpotje
  • Aardappel-spekpannetje
  • Fruitkoek
  • Berlijnse bollen
  • Kreeft in bladerdeeg
  • Pasta met boontjes en kaas
  • Flan van tong met roze peperbessen.
  • Grijze garnaaltjes met kaasmousse
  • Exotische taartjes
  • Confituur van aardbeien 1
  • Coq-au-vin (haantje in wijnsaus)
  • Gepaneerde kip
  • Kaastaart met noten
  • Kokostaart met rum
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Een interessant adres?
    Foto
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • gedachten
  • omaatje
  • gerardstuin
  • buxus
  • kantklossen
  • claudette61
  • klas5a
  • Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    ellianne
    blog.seniorennet.be/elliann
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    benjamin
    blog.seniorennet.be/benjami
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    jabu
    blog.seniorennet.be/jabu
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Mijn favorieten
  • Amorfati
  • Lana
  • wilde kruiden
  • christiane64
  • johny en christiane
  • madammeke
  • radio_opsinjoor
  • leuven
  • pepe1
    Mijn favorieten
  • amaryllis
  • 100jaar
  • Keuken
    recepten, tips, kruiden, fruit en artikels.

    20-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaascake met aardbeien
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Fris en supermakkelijk.
    En het vraagt niet veel tijd, maar goed te laten afkoelen…

    Voor 6 taartjes.

    Vermeng 200 g verkruimelde droge koekjes met 50 g gesmolten boter.
    Druk dit in 6 taartringetjes.
    Laat de bodems een vijftal minuten kleuren in de oven, op 180°C.
    Klop 400 g roomkaas op met 2 dl room en 2 eetlepels suiker.
    Vermeng met 2 blaadjes gelatine, opgelost in 3 eetlepels citroensap.
    Schep op de koekjesbodem en laat minstens een paar uur opstijven in de koelkast.
    Neem de taartringen voorzichtig weg en werk de taartjes af met verse aardbeien.
    Lepel er eventueel wat aardbeien- of bessengelei over, zodat het fruit mooi glanst.

    20-12-2008 om 16:59 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    16-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mirabellen met limoenyoghurt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:
    400 g mirabellen (blik)- 600 ml wit druivensap- 7 blaadjes gelatine- 2 stengels citroengras

    Voor de limoenyoghurt:
    500 g yoghurt- 50 g gekonfijte gemberwortel- 1 onbehandelde limoen- 50 g fijne suiker

    1. Laat de gelatine weken in koud water. Hak de citroengrasstengels fijn. Laat ze 5 minuten koken in het druivensap.
    2. Los de uitgeknepen gelatine op in de warme vloeistof. Zeef en laat wat afkoelen.
    3. Laat de mirabellen uitlekken. Verdeel ze over vier vormpjes. Schenk er de wijngelei bij en laat minstens 6 uur opstijven.
    4. Rasp de limoenschil, pocheer ze een paar minuten in de suikerstroop van de mirabellen. Pers het vruchtvlees uit.
    5. Hak de gemberwortel. Klop de yoghurt op met de suiker. Vermeng met de gemberwortel en het limoensap.
    6. Ontvorm de taartjes. Strooi er een beetje limoenschil bovenop.

    Serveer de limoenyoghurt er apart bij.

    16-12-2008 om 19:53 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    11-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevogelte in een aardappel nest je
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 6 personen:

    6 kippenbouten- 1,5 kg vastkokende aardappelen- 2 teentjes knoflook- 1 truffel + het sap (uit blik)- boter- 1,5 dl olijfolie- 1 bosje bieslook- fleur de sel- peper uit de molen en zout

    1. Kruid de bouten en braad ze rondom aan in boter. Temper het vuur, leg er de ongepelde knoflookteentjes bij. Laat de bouten op een zacht vuur goed gaar worden.
    2. Snipper de bieslook. Doe hem met de olijfolie en een mespunt fleur de sel in een kommetje. Schep om. Zet koel weg.
    3. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Pel ze. Prak ze met een vork. Duw de gare knoflook uit het velletje. Vermeng de knoflook en het truffelsap met de puree. Kruid naar smaak bij met peper en zout.
    4. Schep de aardappelen in een grote, beboterde bakring. Druk ze tegen de rand aan. Hou ze warm in de oven op 180° C.
    5. Haal het vlees van de bouten en snij het in reepjes. Ontvorm het aardappel nestje op een serveerschaal. Leg het gevogelte in het midden. Lepel er bieslookolie rond. Werk af met plakjes truffel.

    11-12-2008 om 20:35 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (3)
    05-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boterappels uit de oven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    4 stevige appels- 75 gram boter- 75 gram lichtbruine basterssuiker- 125 ml vers geperst sinaasappelsap- sap van een halve citroen- 4 eetlepels kook- of koffieroom- 2 eetlepels geroosterd amandelschaafsel

    Oven voorverwarmen op 180°C.
    Steek het klokhuis uit de appels en snijd een groefje horizontaal over de hele appels zodat de schil niet uit elkaar ploft.
    Vermeng de boter met de suiker.
    Zet de appels in een kleine ovenschaal en vul ze met de suikerboter.
    Giet desinaasappelsap en citroensap er omheen en bak ze in ca. 40 minuten gaar.
    Zet de appels op borden en giet de saus uit de schaal in een pannetje.
    Voeg de room toe en kook het geheel nog een paar minuten in tot een kleverige saus.
    Giet de saus over de appels en garneer met amandelschaafsel.

    Serveertip:
    Lekker met een bolletje vanille- of notenijs.

    05-12-2008 om 20:33 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    03-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaasterrine met mandarijntjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 8 personen:

    400 g ricotta-200 g verse geitenkaas- 1 dl room- 20 g gelatine- 4 mandarijntjes- 1/2 theelepel scherpe mosterd- zout

    1. Pel de mandarijntjes, vermeng ze in partjes met de mosterd. Mix de twee kazen tot een romige massa. Kruid met een mespunt zout.
    2. Laat de gelatine weken in koud water. Verwarm de room. Los er de uitgeknepen gelatine in op. Laat even afkoelen.
    3. Vermeng de room met de kaas en de mandarijntjes. Doe het mengsel in een terrine. Laat ten minste 4 uur opstijven in de koelkast. Serveer in duimdikke plakken, met rucola en (stok)brood.

    Tip:
    Leg vooraf een vel plasticfolie in vorm, zo wordt ontvormen makkelijk.

    03-12-2008 om 20:22 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    25-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe maak je gyroskruiden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ja, u kunt ze strooi klaar kopen.
    Maar u kunt ook zelf een mengseltje maken om vlees, kip of vis te krui­den.
    Hiervoor gebruikt u bij voorkeur gedroogde en tot poeder vermalen specerijen en kruiden.
    Met deze verhouding zit het goed: 3 eetlepels oregano,
    1/2 koffielepel knoflook,-1 eetlepel paprika,- 1 koffielepel zwarte peper en 1 koffielepel (zee)zout Eventueel kunt u de kruidenmix met wat yoghurt of olijfolie vermengen en op (grotere) stukken vlees of vis uitstrijken.

    25-11-2008 om 19:59 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (1)
    24-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cacao-ijstaart met noten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 8 personen:

    5 dl slagroom- 150 g fijne suiker- 50 g cacaopoeder- 4 eieren- 3 eetlepels amaretto- 150 g hazelnoten- 2 eetlepels poedersuiker

    En verder:
    een rechthoekige cakevorm van 1,5 l- een groot vel plastic huishoudfolie

    1. Leg in de cakevorm een groot vel folie. Laat het een flink stuk over de rand hangen. Splits de eieren. Hak de noten grof. Verwarm 2 dl slagroom tot tegen de kook aan.
    2. Klop in een diepe kom de eierdooiers los met de suiker. Doe er het cacaopoeder bij. Schenk er al roerend de hete room bij. Schenk het mengsel weer in de kookpan. Laat op een zacht vuur indikken (niet koken!) terwijl u voortdurend roert. Roer er de amaretto door. Laat 30 minuten afkoelen.
    3. Klop de eiwitten stijf met de poedersuiker. Klop de room lobbig. Vermeng de chocoladecrème eerst met de room. Spatel er vervolgens de eiwitsneeuw luchtig door. Doe er de noten bij.
    4. Schep het mengsel in de cakevorm. Vouw de folie over de crème. Trek 'm lichtjes aan, zodat hij niet in de crème hangt. Laat op z'n minst een nacht opstijven in de diepvriezer.

    Serveertip:
    Laat de ijstaart een kwartiertje op kamertemperatuur komen, dan kunt u ze makkelijk in plakjes verdelen. Geef er vanillesaus, frambozencoulis en vers rood fruit bij.

    24-11-2008 om 20:04 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    22-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauw met oregano
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    oregano- 600 g kabeljauw (filet)- 6 eetlepels vloeibare boter- 2 glazen droge witte wijn- 1 eetlepel bloem- 2 dl melk- peper en zout

    - Schik de vis in een ovenschotel en breng op smaak met peper en zout.
    - Lepel er de 2 eetlepels vloeibare boter over, giet er de wijn bij en dek af. Schuif de schotel in de op 180°C voorverwarmde oven.
    - Roer intussen de rest van de vloeibare boter met de bloem glad en laat met de melk op een zacht vuur indikken tot een licht gebonden sausje.
    - Breng op smaak met peper, zout en oregano.
    - Schik de vis op de borden. Giet het kookvocht van de vis in de saus, roer de saus glad en verdeel over de vis.
    - Werk af met versnipperde oreganoblaadjes.

    22-11-2008 om 19:33 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    19-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemarineerde vis met aardappelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    Marineer 4 visfilets (zwaardvis, tonijn, zalm) een kwartier in 30 ml sojasaus en 30 ml citroensap met een handjevol gehakte gladde peterselie.
    Kook 12 middelgrote aardappelen 5 minuten in gezouten water.
    Snij ze in heel fijne plakjes.
    Leg ze op bakpapier op een bakplaat.
    Bestrooi ze met (grof gemalen) parmezaan en besprenkel ze met knoflookolie.
    Zet ze 15 tot 20 minuten in de oven (200°C), of tot ze goed gaar en mooi goudbruin zijn.
    Rooster de gemarineerde vis in een likje olie in de grillpan, al naargelang de dikte van de filets 3 tot 5 minuten aan elke kant.
    Verdeel de aardappel plakjes en de vis over voorverwarmde borden.
    Werk af met parmezaankrullen en een partje citroen of limoen.
    Lekker met gemengde groene sla of met tomaten-komkommersalade.

    19-11-2008 om 15:58 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    30-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalkoenburger in bacon
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    800 g grofgemalen kalkoenfilet- 8 plakjes ontbijtspek- 1/4 camembertkaasje- 1 theelepel dijonmosterd- 2 eetlepels gehakte verse blad peterselie- 15 g ongezouten boter- 2 lente-uien, fijngehakt- 2 theelepels verse tijmblaadje- 1 teentje knoflook, geperst- olijfolie- zwarte peper uit de molen en zout

    Om te serveren:
    4 plakken brioche- 50 g waterkers- pittige relish- verse tijmblaadjes

    1. Meng in een kom de gemalen kalkoenfilet, 15 ml water, mosterd en peterselie.
    2. Verhit de boter in een kleine koekenpan en voeg de lente-uien, de helft van de tijm en de knoflook toe. Bak 1 minuut en laat afkoelen. Doe er het gehaktmengsel bij en breng op smaak met zout en peper. Zet maximaal 1 uur in de koelkast.
    3. Vorm van de mix 4 gelijke burgers. Wikkel elke burger in 2 plakken ontbijtspek, zet vast met een cocktailprikker. Bestrijk de burgers met een beetje olijfolie.
    4. Leg de burgers 5 minuten aan elke kant op de hete grill of in de grillpan.
    5. Steek met een uitsteekvorm voor koekjes cirkels van 8 cm uit de brioche en rooster ze onder de hete grill. Leg op elke cirkel wat waterkers en een burger.
    6. Snij de camembert in plakken van 1 cm en leg op elke burger een plak kaas. Bestrooi met de rest van de tijm, schenk er een sliert je olijfolie over en zet weer onder de grill tot de kaas begint te smelten. Schep er een flinke lepel relish op, garneer met een takje tijm en serveer.

    30-09-2008 om 20:14 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    29-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kippen levertjespaté met wijngelei
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 6 personen:

    300 g kippenlevertjes- 1 sjalotje- 1 takje selder- 1 wortel- 1 dl droge witte wijn- 1 koffielepel geconcentreerde tomatenpuree- 9 g gelatine (of 3 g agar-agar)- 30 g kappertjes- 2 ansjovisfilets in olie- olijfolie extra vierge- zwarte peper en zout

    l. Laat de gelatine eventjes weken in koud water en knijp 'm dan uit Los de gelatine (of agar-agar) op in 1/2 dl warm water, Ver­meng 'm met de helft van de wijn. Schenk deze gelei in een rechthoekige schaal. Laat opstijven in de koelkast.
    2 Snij de kippenlevertjes in stukken. Snij de sjalot, de selder en de wortel heel fijn, Stoof deze groenten ongeveer 5 minuten aan in 2 eetlepels olijfolie.'
    3. Doe er de kippenlevertjes bij. Laat 2 tot 3 minuten bakken. Schenk er dan de rest van de wijn bij. Laat op het vuur staan tot de wijn verdampt is. Doe er de tomatenpuree bij. Kruid naar smaak met peper en zout. Laat nog 5 minuten zachtjes sudderen.
    4. Laat de kappertjes en de ansjovis uitlekken. Plet de kappertjes, snij de ansjovis in stukjes. Doe ze bij het levertjesmengsel en pureer alles met de staafmixer.
    5. Schep de paté in zes vormpjes en laat ten minste 4 uur opstijven in de koelkast. Ontvorm de paté direct op de borden. Serveer met de wijngelei in blokjes, en met geroosterd brood.

    Tip:
    Agar-agar is de gelatine uit de vegetarische keuken. Het is gemaakt van zeewier, dus plantaardig. De bindkracht is ook groter: 1 g agar-agar vervangt 3 g gelatine. Poeder en vlokken kunnen zo in de koude vloeistof aan de kook gebracht worden. Strengen en licht geperste staven moeten eerst koud weken, waarna je ze al roerend oplost in kokende vloeistof.
    Een agar-agar-oplossing stijft sneller op en blijft ook buiten de koelkast stijf. Door verwarmen wordt het makkelijk weer vloeibaar.

    29-09-2008 om 10:58 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    26-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Romige aardappelsoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ook in de zomer echt zalig, want met nieuwe aardappeltjes is deze soep nog het allerlekkerst.

    Voor 4 personen:

    Laat 4 plakjes bacon knapperig bakken in de mag­netron of in een koekenpan.
    Prik 4 middelgrote aardappelen in met een vork en zet ze 10 minuten in de magnetron bij 600 W (of kook ze gaar in gezouten water).
    Pel ze en pureer ze.
    Maak een lichte roux met 40 g bloem en 4 dl (halfvolle) melk.
    Leng aan met 4 dl kippenbouillon.
    Laat kort koken, tot de soep lichtjes gebonden is.
    Kruid met peper en zout.
    Werk af met heel fijn gesnip­perde jonge prei, wat gemalen kaas 6 en de verkruimelde bacon.

    Smaaktip: Wie geen calorieën telt,  kan deze soep extra fluwelig maken met een flinke scheut room.

    26-09-2008 om 20:25 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hartwafeltjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor kleine de kleine schatjes.

    Vermeng 150 g zachte boter, 250 g fijne suiker en 1 zakje vanillesuiker.
    Voege er, een na een, 2 eieren aan toe en strooi er dan 250 g gezeefde bloem bij (en eventueel een snuifje zout).
    Bewerk tot een glad beslag.
    Laat het 1 uur rusten.
    Bak in een hartjes-ijzer fijne wafeltjes.
    Laat ze afkoelen op een rooster voor u ze vult.
    Lekker en origineel als vulling: vijgenconfituur!

    26-09-2008 om 20:19 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    21-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mousse van gerookte forel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    4 gerookte forelfilets- sap van 1/2 citroen- 15 cl room- zacht paprikapoeder- cayennepeper- peper- 1 minikooltje of 1 minikropsla- viseitjes

    1. Controleer eerst even of er geen graten meer in de forelfilets zitten, en snij ze vervolgens in grote stukken. Doe ze in een meng kom, samen met de room en het citroensap. Pureer alles tot een dikke mousse. Kruid naar smaak.
    2. Schep de mousse in de kool- of de slablaadjes. Werk elk hapje af met een lepeltje viseitjes.

    21-09-2008 om 20:30 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    20-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade van selder en appel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    2 stengels witte selder- 4 zoete appels- 2 limoenen- 3 eetlepels citroenmayonaise- 1 dl room- 100 g pijnboompitten- 200 g gemengde groene sla

    1. Spoel de selder. Snij de stengels in boogjes, snipper de blaadjes. Schil de appels, snij ze in blokjes. Besprenkel ze meteen met limoensap, zodat ze niet verkleuren. Vermeng alles met de sla. Verdeel de salade over mooie coupes.
    2. Klop de mayonaise op met de room. Lepel de dressing over de salade. Werk af met pijnboompitten. Serveer licht gekoeld en niet té lang nadat de salade werd aangemaakt!

    20-09-2008 om 19:25 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    19-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffie of espresso wat is het verschil.

    Er is een klein verschil dat toch zo héél anders smaakt...

    Koffie is, om het simpel te zeggen, heet water dat kleur en smaak krijgt als het langs gemalen koffiebonen passeert.
    Espresso is dat ook, maar voor espresso worden sterk gebrande én heel fijn gemalen bonen gebruikt.
    Bovendien wordt het water onder druk door het koffiepoeder geperst.
    Zo komen er meer smaakstoffen vrij dan bij gewone koffie.
    Vandaar ook dat een espresso bijna dubbel zo veel cafeïne bevat als gewone koffie en dubbel zo lekker is!





    19-09-2008 om 19:57 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    18-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Limburgs stoofvlees
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Limburgs stoofvlees, een Limburgse specialiteit!

    Voor 4 personen:

    600g sucadelappen- 1 eetlepel Limburgse mosterd- zout- versgemalen peper- 2 eetlepels boter- 3 uien- 2 teentjes knoflook- 2 theelepels Provençaalse kruiden- 3 blaadjes laurier- 4 plakken ontbijtkoek- 2 flesjes Trappistenbier (à 30cl)

    Wrijf het vlees in met de mosterd en bestrooi met zout en peper.
    Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees aan beide kanten snel dicht.
    Pel en snipper de uien en de knoflook, voeg dit met de Provençaalse kruiden en de laurier toe aan het vlees.
    Schenk langs de rand van de pan 11/2 flesje bier bij het vlees.
    Breek de plakken ontbijtkoek in stukken en voeg deze toe aan het vlees.
    Laat het vlees afgedekt ca. 2 uur zachtjes stoven en schenk zonodig de rest van het bier erbij.
    Haal voor het serveren de laurier eruit

    Lekker met aardappelpuree en rode kool !


    18-09-2008 om 20:41 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamskoteletjes in een kruidenjasje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een gerechtje dat u ook in kleinere porties kunt klaarmaken.

    Voor 4 personen:

    Maak - in de keukenrobot - een stevige pasta van 30 g broodkruim en 1 à 2 opgehoopte eetlepels groene currypasta, 2 lente-uitjes, 2 eetlepels verse korianderblaadjes, 1 eetlepel verse geraspte gemberwortel, 1 gepeld knoflookteentje, 1 eetlepel olijfolie, zwarte peper en zout.
    Braad een stuk lamsrib (van 6 tot 8 koteletjes) aan in de pan, in 2 eetlepels zonnebloemolie.
    Leg het vlees op een rooster (boven een druipbak) en bestrijk het met de pasta.
    Zet het nog 20 tot 30 minuten in de oven, naargelang u rosé of doorbakken koteletjes wilt.
    Serveer met een groene groente (sperzieboontjes, broccoli...) en gestoomde aardappeltjes of rijst.

    18-09-2008 om 20:28 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    15-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eierkoek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit bevat veel calorieën, maar 0 zo lekker.

    Voor 20 stukken

    Voor de deegbodem:
    300 g bloem- 20 g verse gist- 1/8 l melk- 40 g fijne suiker- 100 g boter- 1 ei- snuifje zout- vetstof

    Voor het eimensel:
    4 dikke eieren- 100 g fijne suiker- 50 g boter- 40 g bloem. 1 zakje vanillesuiker

    Voor het kaasmengsel:
    1 kg magere verse kaas- 200 g suiker- 3 eieren- 1 pakje vanillepuddingpoeder- zeste van 1/2 citroen-

    Voor de afwerking:
    30 g amandelschilfers

    1. Zeef de bloem. Maak in het midden een kuiltje. Verkruimel daarin de gist. Doe er de lauwe melk en 1 theelepel suiker bij. Laat afgedekt 15 minuten staan. Voeg bij de gesmolten boter de rest van de suiker, een snuifje zout en het ei. Roer glad. Doe bij de bloem. Kneed tot een elastisch deeg. Laat het, afgedekt, 20 minuten rijzen. Rol het deeg uit en leg het op een goed ingevet bakblik. Druk de randen lichtjes omhoog en prik de deegbodem in met een vork.
    2. Klop de eieren wit-schuimig met de helft van de suiker. Doe er de zachte boter, de bloem en de vanillesuiker bij. Roer glad. Roer voor het kaasmengsel de boter romig met de suiker en voeg er de andere ingrediënten aan toe. Roer glad.
    3. Schep het kaasmengsel op het deeg, en strijk er het eimengsel op uit. Strooi er de amandelschilfers over.

    Bak de koek 30 tot 35 minuten in het midden van de op 190° C voorverwarmde oven. Laat afkoelen op een rooster.

    15-09-2008 om 20:28 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    12-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gefrituurde wijtingbeignets
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    8 wijtingfilets- 150 g paneermeel- 3 eieren- paprikapoeder- peper en zout- frituurolie- 2 koppen rijst- 1 eetlepel roze peperbessen- 1 bosje gehakte peterselie- 2 limoenen in plakjes

    1. Halveer de wijtingfilets in de lengte. Rol ze op en steek de rolletjes vast met een houten prikker.
    2. Klop de eieren los met een mespunt paprikapoeder, wat peper en zout.
    3. Wentel de wijtingrolletjes eerst in losgeklopt ei, dan in paneermeel.
    4. Bak de beignets, drie of vier tegelijk, in hete frituurolie goudbruin. Laat uitlekken.
    5. Serveer ze op een bedje van gekookte rijst, vermengd met roze peperbessen. Werk af met peterselie en limoen.

    12-09-2008 om 20:21 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (1)




    Foto

    Foto

    Even een bezoekje brengen aan
  • christiane64
  • Virginia65

  • Gastenboek
  • Wens je een fijn Weekend vriendin
  • Fijne nieuwe week gewenst
  • Veel beterschap gewenst
  • Wens je een fijne namiddag lieve vrienden xxxx
  • Fijne vrijdag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    senga7
    blog.seniorennet.be/senga7
    Image Hosted by ImageShack.us

    Image Hosted by ImageShack.us


    Foto

    Foto



    Foto


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto






     






    Startpagina !

    Blog als favoriet !


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    gelukkig
    blog.seniorennet.be/gelukki

    Archief per jaar
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    souveniers
    blog.seniorennet.be/souveni
    Mijn favorieten
  • gelukkig
  • pierre1951
  • deprehistorie
  • jan_keij
  • retrocameras
  • waasland_gemeenten

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    cats1944
    blog.seniorennet.be/cats194
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    kruidjeroermeniet
    blog.seniorennet.be/kruidje
       


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!