Voor 4 personen: 400 g mirabellen (blik)- 600 ml wit druivensap- 7 blaadjes gelatine- 2 stengels citroengras
Voor de limoenyoghurt: 500 g yoghurt- 50 g gekonfijte gemberwortel- 1 onbehandelde limoen- 50 g fijne suiker
1. Laat de gelatine weken in koud water. Hak de citroengrasstengels fijn. Laat ze 5 minuten koken in het druivensap. 2. Los de uitgeknepen gelatine op in de warme vloeistof. Zeef en laat wat afkoelen. 3. Laat de mirabellen uitlekken. Verdeel ze over vier vormpjes. Schenk er de wijngelei bij en laat minstens 6 uur opstijven. 4. Rasp de limoenschil, pocheer ze een paar minuten in de suikerstroop van de mirabellen. Pers het vruchtvlees uit. 5. Hak de gemberwortel. Klop de yoghurt op met de suiker. Vermeng met de gemberwortel en het limoensap. 6. Ontvorm de taartjes. Strooi er een beetje limoenschil bovenop.
Serveer de limoenyoghurt er apart bij.
|