Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Foto
Image Hosted by ImageShack.us
Foto
http://www.linkpiramide.nl
Inhoud blog
  • Wegens afwezigheid
  • Schelvis gebakken, met knoflook
  • Sint-jakobsnoten met groenten en blanke botersaus
  • Kalfsgebraad in citroenmarinade
  • Risotto met saffraan
  • Tongreepjes met kruidenmayonaise
  • Scampibeignets
  • Lamsschoudergebraad met aubergines en appelen
  • Normandische tongrolletjes
  • Tweede rib met pepers
  • Rundergebraad in bladerdeeg
  • Varkensgebraad met spek en uien
  • Mosselgratin met spinazie
  • Schnitzels met stukjes groenten
  • Gestoomde wijting met schorseneren en peterseliecoulis
  • Zalmpannetje met curry en prei
  • Kip met mangochutney
  • Inktvis met kappertjes en groene asperges
  • Pittige duifjes
  • IJs met compote van rode vruchten.
  • Varkensgebraad met abrikozen
  • Zalm met sesamzaadjes
  • Zuiderse zesrib
  • Crumble met fruit.
  • Aardappel omelet
  • Chocolade taart
  • Engels lamsmedaillon van de chef
  • Wortelcake
  • Rozijnentoastjes
  • Pannenkoekjes met bieslook
  • Notenkoekjes
  • Madeirakoek
  • Maleise soep
  • Lekkerbekkenbeignets
  • Kip met broccoli en spekjes va n Sofie
  • Hutsepot
  • Gebraden varkensvlees in cocotte
  • Crème au chocolat
  • Champignonsoep met bieslook
  • Brownies met dadels, vijgen en krenten
  • Bloemkoolschotel
  • Gehakt met krakend jasje
  • Asperges, gouden tips
  • Eenpanspotje van courgettes en tomaten
  • Geroosterde chateaubriand
  • Gegratineerde tongfilets
  • Gegrilde varkens spare-rib
  • Citroenhartjes
  • Advocaat
  • Zeewolf met Hollandaise saus
  • Zoete clafoutis met pruimen
  • Appelgebak
  • Bessen- aardbeientaartje
  • Basboussa of ook vanille-griesmeelcake genoemd
  • Lentesalade met sint-jakobsvruchten
  • Konijn met worteltjes
  • Parelhoen op een bedje van witloof met oosterse saus
  • Visspiesjes
  • Nems met gekonfijte eend
  • Kalfsgebraad met mostard
  • Amarettohart
  • Vruchten yoghurt
  • Pita met gegrilde halloumi
  • Zoetzuur
  • Marshmallow
  • Asperges met ei en tuinkruidendressing
  • Ravioli met spinazie en ricotta
  • Hollandaise met sinaasappel
  • Klassieke all-American burger
  • Risottokoek (met sla en gember)
  • Ovenschoteltje met spruitjes
  • Warme winterdrank
  • Peren met kaas.
  • Pesto-zalmburger
  • Warme boontjessalade met ei
  • Waterzooi van kip
  • Mijn stoofschotel van pastinaak gaat er altijd in
  • Pasta basta!
  • Oesters met tomaat en bacon
  • Notensoep
  • Gentse waterzooi (maaltijdsoep)
  • Kip Marengo.
  • Fruity Fool
  • Aspergeweetjes
  • Krabcake met komkommer
  • Kreeftenragoût
  • Kruidenhoning zelf maken?
  • Meiraapjes met kervelrisotto
  • Macaroni-timbaal
  • Kip in zoetzure saus
  • Knolseldersoep
  • Dumplings met kaneel
  • Vanille-griesmeelcake. (Basboussa)
  • Cocotte-ei
  • Bouillabaisse
  • Rundergebraad met paddestoelen.
  • Chesapeake Bay oesters
  • Caraïbische gravlax
  • Brioches
  • Clam chuwder
  • Bietjesstamppot
  • Gambaspies met hete tomaatsaus
  • Asperges, gouden tips
  • 3 X asperges
  • Supersnel met kaas
  • Kreeftensaus
  • Kaneel
  • Visspiesjes met ananas
  • Kabeljauw
  • Kalfspiccata
  • Baconrolletjes met mozzarella en verse basilicum
  • Curry van peulvruchten en lentegroen.
  • Aperges
  • Tortilla met tijm en courgette
  • Blini's met zalm
  • Appeltaart op Bretoense wijze
  • Appeltaartjes met kaas (Brugse)
  • Steaks op z'n Amerikaans
  • Chimay kaaskroketten
  • Gestoofde (hand) peertjes met wijn en slagroom
  • Appel-cranberry pie
  • Abrikozen in kardemomsiroop
  • Heerlijke kipsalade
  • Gebakken kabeljauw met pastinaakmousseline en gebruinde boter
  • Aardappeltjes in zoutkorst
  • Gerookte kipburger
  • Wortelvelouté
  • Yoghurtshake
  • Zelf tomaten drogen.
  • Zalm met noedels
  • Zachte kaas-hamtoast
  • Zalm met prei
  • Aardappelomelet met paprika
  • Lichte tiramisu
  • Bietenburger
  • Geroosterde gamba's
  • Gevulde abrikoosjes
  • Millefeuille met yoghurt en mango
  • Hoe maak je mangosaus
  • Fish & chips
  • Gestoofd kalfsvlees met groenten
  • Tongfilets met limoensaus.
  • Thaise salade van rundvlees en mango.
  • Kalmthoutse slasoep
  • Kaascake met aardbeien
  • Mirabellen met limoenyoghurt
  • Gevogelte in een aardappel nest je
  • Boterappels uit de oven
  • Kaasterrine met mandarijntjes
  • Hoe maak je gyroskruiden
  • Cacao-ijstaart met noten
  • Kabeljauw met oregano
  • Gemarineerde vis met aardappelen
  • Kalkoenburger in bacon
  • Kippen levertjespaté met wijngelei
  • Romige aardappelsoep
  • Hartwafeltjes
  • Mousse van gerookte forel
  • Salade van selder en appel
  • Koffie of espresso wat is het verschil.
  • Limburgs stoofvlees
  • Lamskoteletjes in een kruidenjasje
  • Eierkoek
  • Gefrituurde wijtingbeignets
  • Gelakte eend met hartige flensjes
  • Garnalencocktail
  • Kokostaart met rum
  • Eiertaart met kaneel
  • Italiaanse spiesjes
  • Caraïbische varkensburgers
  • Aardappelchips
  • Hertenribstuk met honing en citroentijm
  • Pangasiusfilet uit de oven met kaas, ui en knoflook
  • Lamsbout met sjalot en tijm
  • Kippenbouten met kruidensaus
  • Kruidige rijstballetjes
  • Krenten- & notenbrood
  • Kipfilet met chiliboter
  • Kaneelpudding
  • Kalfslapjes met tuinbonen
  • Groenterolletjes
  • Jonge worteltjes onder een kaaskorstje
  • Knapperig kippetje
  • Flensjes met kaneelsuiker.
  • Bladerdeegjes met kaas en peren
  • Exotisch stoofpotje
  • Aardappel-spekpannetje
  • Fruitkoek
  • Berlijnse bollen
  • Kreeft in bladerdeeg
  • Pasta met boontjes en kaas
  • Flan van tong met roze peperbessen.
  • Grijze garnaaltjes met kaasmousse
  • Exotische taartjes
  • Confituur van aardbeien 1
  • Coq-au-vin (haantje in wijnsaus)
  • Gepaneerde kip
  • Kaastaart met noten
  • Kokostaart met rum
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Een interessant adres?
    Foto
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • gedachten
  • omaatje
  • gerardstuin
  • buxus
  • kantklossen
  • claudette61
  • klas5a
  • Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    okra
    blog.seniorennet.be/okra
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    tfrontverdun
    blog.seniorennet.be/tfrontv
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    butterfly
    blog.seniorennet.be/butterf
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Mijn favorieten
  • Amorfati
  • Lana
  • wilde kruiden
  • christiane64
  • johny en christiane
  • madammeke
  • radio_opsinjoor
  • leuven
  • pepe1
    Mijn favorieten
  • amaryllis
  • 100jaar
  • Keuken
    recepten, tips, kruiden, fruit en artikels.

    23-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oesters met tomaat en bacon
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Fruit 1 fijngesneden ui en 1 geperst knoflookteentje glazig in 1 eetlepel olijfolie.
    Doe er 2 plakjes bacon (in reepjes) bij en laat ze knapperig bakken.
    Voeg er 2 gepelde, geplette tomaten aan toe.
    Laat goed warm worden.
    Schep een lepeltje van de saus bij de oester.
    Bestrooi ze met (niet te veel) gemalen parmezaan.
    Zet ze heel kort onder de hete grill.

    23-06-2009 om 20:02 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    2 Noordzeekrabben van elk 1 kg- 1 ui- 1 takje selder- tijm- laurier- 1 appel- 1/2 citroen- 1/2 venkelknol- 2 eetlepels verse mayonaise- peper en zout

    Maak een court-bouillon: laat ui, tijm laurier, peper en zout gedurende een kwartier koken in ruim water.
    Voeg dan de krabben toe.
    Zet het vuur lager en laat een kwartier zacht pocheren (niet laten koken!).
    Laat de krabben afkoelen in het kookvocht.
    Haal de krabben uit de bouillon.
    Wrik de onderkant van het pantser los en haal er alle vlees uit. de scharen gaan eraf, breek ze met een stevige tik van de hamer en haal het vlees eruit.
    Alle krabbenvlees versnijden we nu in kleine stukjes.
    Schil de appel en snijd in piepkleine stukjes.
    Besprenkel met citroensap.
    Snijd de venkel ook in kleine stukjes.
    Meng krab, venkel, appel en mayonaise.
    Laat afkoelen in de koelkast en serveer met een goede salade.

    Tip :
    Bij de visspecialist kan je ook vers gekookte krabben kopen, dan bespaar je heel wat werk in de keuken.

     

    23-06-2009 om 00:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    20-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Notensoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    1 l gevogeltebouillon- 25 g boter- 25 g pindaboter- 1 ui- 1 tak selder- 1 eetlepel vloeiende bloem- 2 eetlepels ongezouten pindanoten- 25 cl room- peper en zout

    1 Snipper de groenten fijn. Stoof ze aan in de boter. Strooi er de bloem bij. Roer goed om. Voeg er de pindaboter aan toe. Roer weer: goed glad.
    2. Leng aan met de bouillon, blijf intussen omroeren. Breng aan de : kook. Dek af, temper het vuur. Laat 20 minuten sudderen tegen de : kook aan.
    3. Mix de soep. Breng ze weer tot tegen de kook aan. Voeg er de : room aan toe. Breng ze op smaak met peper en zout. Laat goed: doorwarmen.
    4. Plet de pinda noten grof. Doe ze bij de soep en serveer goed heet.

    Tip:
    Neem ongezouten pindanoten, anders wordt het echt wel té zout! De pindaboter geeft deze soep zijn aparte smaak.

    20-06-2009 om 20:28 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    16-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse waterzooi (maaltijdsoep)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vlaamse stevige maaltijdsoep uit grootmoederskeuken.

    Voor 4 personen:

    1 hele kip- 1 kg aardappelen-1 wortel-1 groene selder-1 prei-1 ui-roux-2 eetlepels room-1 laurierblaadje- gehakte peterselie- tijm- nootmuskaat- peper en zout

    1 Maak de wortel, prei en selder schoon en snijd de mooiste delen in stukken van 10 cm.
    2. Vul een hoge pot met koud water. Doe er de kip, de resterende stukken van de groenten, de ui, laurier, tijm, nootmuskaat, peper en zout bij. Laat gedurende 1,5 uur zachtjes sudderen.
    3. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
    4. Versnijd de mooie stukken van de groenten in reepjes, kook ze in gezouten water beetgaar en spoel ze daarna direct met koud water.

    5. Neem de kip uit de bouillon, haal het vlees eraf en versnijd het in niet al te grote stukken.
    6. Zeef de bouillon, laat terug goed doorkoken en bind lichtjes met de roux.
    7. Voeg het kippenvlees en groentjes bij de bouillon, laat nog even opkoken, werk af met room en peterselie.

    Serveertip:
    Serveer met de gekookte aardappelen.

    16-06-2009 om 16:39 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    15-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip Marengo.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    150 gr kipfilet- 5 gr zachte of vloeibare margarine- 1/2 eetlepel tomatenpuree- 100 ml kippenbouillon- 40 ml droge witte wijn- 200 gr tomaten uit blik ( zonder sap )- 125 gr champignons-1 teentje knoflook- 1/2 eetlepel fijngehakte peterselie- 1/2 eetlepel provençaalse kruiden

    1. Kleur de kipfilets in de hete vetstof
    2. Los de tomatenpuree op in de hete bouillon en voeg dit samen met de wijn bij de kip. Laat 15 minuten sudderen.
    3. Snijd de tomaten in blokjes en de champignons in schijfjes.
    4. Pers de look uit over de kip.
    5. Laat de laatste 15 minuten de champignons, tomaten, look en de provençaalse kruiden meestoven.
    6. Bestrooi met peterselie en dien op met kroketjes of  frietjes.

    15-06-2009 om 20:01 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    14-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fruity Fool
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dessert

    Voor 2 personen:

    Laat 200 g (diepvries)rabarber, in stukjes, op een zacht vuur ontdooien en met 50 g fijne suiker - en eventueel wat water - net niet tot moes verkoken.
    Laat afkoelen.
    Klop 200 g verse kaas op met 2 eetlepels vloeibare honing en een scheutje grenadine voor de mooie kleur.
    Verdeel de rabarber en de kaas over hoge glazen.
    Serveer licht gekoeld.

    14-06-2009 om 19:35 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    13-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aspergeweetjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De versheid:

    Asperges moet licht glanzen als u ze koopt.

    Zijn de stengels onderaan houtig, dan zijn ze niet plukvers.

     

    De kleur:

    Groene asperges hoeft niet te schillen, witte schilt u met een dunschiller.

    Leg de asperge plat (zodat ze niet breekt) en snij het houtige stuk onderaan (ongeveer 1 cm) weg.

     

    De dikte:

    De smakelijkste asperges zijn duimdik.

    Fijnere exemplaren breken snel bij het schillen.

    De dikke zijn lekker om soep van te maken

     

    Het koken:

    Witte asperges kookt u +/- 10 tot 12 minuten in gezouten water, groene asperges hebben iets meer tijd nodig - 12 tot 15 minuten- om beetgaar te worden.

    Bind ze in een bundeltje bijeen en zet ze vervolgens rechtop in de pan, de punten iets boven het water uit.

    Zo zijn de hardere stengels en de zachte punten tegelijk perfect gaar.

    13-06-2009 om 00:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    08-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krabcake met komkommer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    175 g krabvlees (vers of uit blik)- 1/2 komkommer- 1 lente-uitje- 1 eetlepel mayonaise met citroen- sap van 1/2 citroen- 4 eetlepels olijfolie- 1 eetlepel rijstazijn- 1 eetlepel verse gehakte bieslook- verse koriander- gedroogde tijm- komijnpoeder- peper en zout

    1. Laat het krabvlees uit blik uitlekken. Vermeng het verkruimelde krabvlees met de mayonaise, het fijngesnipperd lente-uitje, het citroensap, een mespunt tijm, de bieslook en 2 eetlepels olie. Kruid naar smaak bij met peper en zout.
    2. Schil de komkommer en snij hem tot een brunoise (miniblokjes). Vermeng dit met de rijstazijn, de rest van de olie, een mespunt komijnpoeder, peper en zout.
    3. Verdeel het krabmengsel over vier bakringetjes (of -vierkantjes). Druk goed aan en schep er het komkommermengsel op.
    4. Druk met de rugkant van een lepel de taartjes uit de bakringetjes meteen op de borden. Werk af met een plukje koriander. Serveer lichtjes gekoeld maar niet ijskoud, met stokbrood.

    08-06-2009 om 19:59 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    04-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kreeftenragoût
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor de echter liefhebbers van schaal en schelp: een simpel en tegelijk heel feestelijk gerecht. Het kan als hoofdgerecht of (in kleinere porties) als voorgerecht op het menu.

    3 gekookte kreeften van zo'n 600 g- 3 kg mosselen- 2 sjalotjes- 30 cl droge witte wijn- 20 cl lichte room- 1/2 koffielepel komijnpoeder- 1 plukje saffraandraadjes- peper en zout

    1. Snij de kreeften van kop tot staart open. Haal het vlees uit de staarten en de poten. Snij het in (niet te kleine) stukken.
    2. Laat de (goed gespoelde) mosselen op een hevig vuur open koken, met de fijngesneden sjalotjes en de wijn. Laat ze wat afkoelen. Haal ze uit hun schelp.
    3. Zeef het kookvocht en laat het een paar minuten inkoken. Doe er de room, de saffraan en de komijn bij. Laat nog 1 minuut doorkoken. Voeg er de mosselen en het kreeftenvlees aan toe. Laat heel even doorwarmen. Werk af met peterselie en dien op.

    04-06-2009 om 19:57 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    29-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruidenhoning zelf maken?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kiest u als basis een neutrale honing.
    Het heeft immers geen zin om het parfum van speciale honing nog te versterken, hij zou dan trouwens niet meer lekker zijn.
    U doet het zo: verwarm op een zacht vuur 250 ml honing.
    Roer er de gehakte blaadjes van 5 takjes lavendel, 5 takjes tijm en 5 takjes munt door.
    Giet de honing weer in het bokaaltje en laat hem afkoelen voor u het weer goed afsluit.
    Laat nog een week trekken voor u ervan proeft.
    Munt- en tijmhoning zijn bijzonder lekker bij lamsvlees.
    Bestrijk het vlees met een dun laagje en rooster het op de barbecue.
    Lavendelhoning kunt u (onder meer) over vanille-ijs lepelen.
    Héérlijk!

    29-05-2009 om 19:55 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    28-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meiraapjes met kervelrisotto
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    700 g meiraapjes- 300 g risotto- 1 ui- 50 g boter- 1 dl droge witte wijn- 1 l warme groentebouillon- 2 eetlepels mascarpone- 50 g gemalen kaas (bv. comté)- 1 theelepel geraspte citroenschil- 1 bosje kervel- 2 takjes citroenmelisse- peper en zout

    1. Schil de raapjes en snij ze in blokjes van ongeveer 1 cm. Stoof ze aan in 20 g boter. Kruid ze en zet ze even aan de kant.
    2. Pel en snipper de ui. Fruit de snippers glazig in de rest van de boter. Strooi er de rijst bij en roerbak tot de korrels glazig zijn. Blus met de wijn en laat even inkoken.
    3. Schenk er een pollepel warme bouillon bij en roer er de raapjes door. Laat op een zacht vuur sudderen tot de vloeistof bijna verdampt is. Schenk er weer wat bouillon bij. Laat weer inkoken. 4. Werk zo verder tot de rijst gaar is. Dat duurt ongeveer 30 minuten, en dan zal ook praktisch alle bouillon opgebruikt zijn.
    5. Hak de kervel en de citroenmelisse grof. Voeg de kruiden, de geraspte citroenschil en de gemalen kaas bij de rijst. Schep goed om. Kruid naar smaak bij met peper en zout.

    Tips:
    Als u een 'vergeten groente' op het menu wilt: ook koolraap is erg lekker bij dit gerecht.

    28-05-2009 om 19:46 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    26-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Macaroni-timbaal
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    300 g kalfsgehakt- 300 g braadworst- 200 g gekookte ham, in blokjes- 100 g gedroogd eekhoorntjesbrood- 400 g kleine macaroni- 4 eetlepels olijfolie extra vierge- 1/2 1 vleesbouillon- 30 g bloem- 2 eetlepels gehakte gladde peterselie- peper, zout

    Voor het deeg:

    400 g patisserie bloem- 200 g boter- 100 g fijne suiker- 5 eierdooiers- kaneelpoeder- bakpapier en vetstof

    1. Vermeng het gehakt met de peterselie, peper en zout. Rol er balletjes van. Haal het vel van de braadworsten, snij ze in plakjes. Bak ze kort in 2 eetlepels olijfolie.
    2. Doe er de ham en het eekhoorntjesbrood bij. Roerbak even. Schenk er de bouillon bij. Breng aan de kook. Voeg de gehaktballetjes toe en laat 10 minuten zacht koken. Giet door een zeef, vang de bouillon op.
    3. Kook de macaroni beetgaar in gezouten water. Giet af en roer er de rest van de olijfolie door, zodat de macaroni niet gaat kleven.
    4. Kneed een deeg met de bloem, de boter, de suiker en 4 eierdooiers. Breng op smaak met kaneelpoeder en zout. Zet het deeg afgedekt 15 minuten in de koelkast.
    5. Leg in een bolle vorm van 25 cm diameter een vel bakpapier. Bestrijk het met boter of olie. Rol het deeg dun uit op een met bloem bestoven werkvlak. Druk tweederden ervan in de vorm.
    6. Schep de helft van de macaroni erin, daarop het vlees en dan de rest van de macaroni. Dek af met het overblijvende deeg, maar hou net genoeg over om een gedraaid rolletje te maken.
    7. Druk het rolletje langs de rand op het deegdeksel. Maak in het midden een gat. Vorm met een strookje bakpapier een trechter.
    8. Laat de bouillon tot de helft inkoken. Schenk 'm dan door het trechtertje bij de vulling. Doreer het deegdeksel met de resterende eierdooier.
    9. Bak de timbaal 45 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven. Ontvorm hem meteen op een schaal. Serveer warm of koud.

    26-05-2009 om 18:45 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    23-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip in zoetzure saus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    Verwarm 1 eetlepel olie met 2 eetlepels sherry, 2 eetlepels sojasaus en 1 eetlepel bruine suiker, tot de suiker gesmolten is.

    Leg een half stokje kaneel in de saus en doe er 250 g (bruine) champignons, in plakjes, en 4 gekruide kipfilets, in blokjes, bij.
    Laat sudderen tegen de kook aan, tot de kip goed gaar is (ongeveer 5 tot 7 minuten).
    Neem dan het kaneelstokje weg.
    Kruid naar smaak bij met peper en zout.
    Serveer goed heet, met noedels en een frisse groene salade.

    Tip:
    Graag wat meer groenten?
    Doe er ook nog een groene en een rode paprika, in reepjes, bij.

    23-05-2009 om 20:09 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knolseldersoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Snel klaar en lekker met een sneetje brood erbij.
    Een echte, hartige maaltijdsoep met niet te veel calorieën.

    Voor 4 personen:

    Fruit 1 fijngesneden sjalot en 3 gesnipperde lente-uitjes in een koffielepeltje boter.
    Doe er 500 g knolselder en 200 g vastkokende aardappelen bij, beide in kleine blokjes gesneden. Voeg er 1 l kippenbouillon en een kruidentuiltje aan toe.
    Dek af en laat 10 minuten zacht koken.
    Werk af met een flinke scheut room en een handvol fijngesneden selderblaadjes.
    Kruid naar smaak bij met peper en zout.

    23-05-2009 om 19:53 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    22-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dumplings met kaneel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    120 g patisseriebloem- 1 theelepel bakpoeder- 75 g fijne suiker- 1 mespunt kaneelpoeder- 75 g boter- 2 eieren- 1 borrelglaasje brandy (of cognac)- zout

    1. Vermeng de suiker met het kaneel poeder.
    2. Vermeng de bloem met het bakpoeder en een snuifje zout. Doe er 1 eetlepel zachte boter bij.
    3. Klop de eieren los met 25 g kaneelsuiker. Schenk ze bij de bloem. Bewerk (met de mixer-kneedhaken of een houten spatel) tot een vrij stevig, homogeen beslag.
    4. Breng in een grote kookpan water aan de kook met een snuifje zout. Schep met een eetlepel hoopjes van het deeg in het kokende water. Laat ze 10 minuten zacht koken in de open pan.
    5. Schep de dumplings met een schuimspaan uit het water in een ovenschotel. Bestrooi ze met de kaneelsuiker. Hou ze warm onder aluminiumfolie.
    6. Meet 2,5 dl van het kookwater af. Voeg er de rest van de boter aan toe en roer tot de boter gesmolten is. Doe er de brandy bij en lepel de saus over de dumplings. Serveer ze zo warm mogelijk.

    Tip:
    Schep niet meer dan drie of vier porties deeg tegelijk in het water. Het moet aan de kook blijven, anders worden de dumplings taai.

    22-05-2009 om 20:10 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    21-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanille-griesmeelcake. (Basboussa)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze cake is echt een toppertje, dus ik maak ‘m dan ook heel vaak.
    Kinderlijk eenvoudig te bereiden, het kan praktisch niet mislukken. Ik gebruik voor het bakken van deze cake een rechthoekige braadslede met anti-aanbaklaag, zodat je een grote cake krijgt die zeer geschikt is om te presenteren voor grote gezelschappen. m.a.w. hij deelt zo lekker uit.

    1 liter vanillevla (volle, geen halfvolle of magere)- 1 pak griesmeel (500 gram)- 4 eieren- iets minder dan 1 longdrinkglas zonnebloemolie- iets minder dan 1 longdrinkglas suiker- 2 zakjes vanillesuiker- 2 zakjes bakpoeder.

    - Verwarm de oven voor op 175- 190 graden C (gas 3-4)
    - Olie, suiker en eieren mixen- voeg de vanillesuiker en het bakpoeder toe. Daarna de vanillevla en vervolgens het griesmeel. Alles goed doormixen. Rechthoekig, diep bakblik (of braadslede) invetten en bepoederen met griesmeel of bloem. Giet het deegmengsel in het bakblik. Bak het ongeveer in één uur gaar en goudbruin. Laat afkoelen en besmeer met (iets warm gemaakte) abrikozenjam of honing en bestrooi met gemalen cocos. Snijd de cake in ruiten of vierkantjes.

    Serveertip:
    Je kunt de cakeblokjes in papieren vormpjes presenteren. Neem dan cakevormpjes in verschillende kleuren, dat staat wel zo vrolijk.

    21-05-2009 om 17:58 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cocotte-ei
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:
    4 eieren- 1 sjalotje, gesnipperd- 1 wortel, in stukjes- 50 g (diepvries)doperwtjes- 2 gepelde tomaten, in blokjes- 50 g boter- peper en zout

    1.Verdeel de groenten en de boter over 4 magnetron schaaltjes. Dek af en verwarm 8 minuten bij 750 W. Schep na vier minuten om.
    2. Breek op elke portie groenten een ei (zorg ervoor dat de dooier heel blijft). Leg er een nootje boter op. Kruid met peper en zout. Dek af en verwarm nog 2 minuten bij 500 W. Laat 2 minuten nagaren.

    Sneller klaar
    Groenten en ook vlees kunt u beter in zo klein mogelijke stukjes snijden. Ze zijn dan veel sneller en vooral veel gelijkmatiger gaar. U hoeft dan ook minder vaak om te scheppen.

    21-05-2009 om 17:43 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    18-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bouillabaisse
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    't Klinkt zomers, maar eigenlijk kan zo'n maaltijdsoep met verschillende soorten vis altijd. Welke vis u kiest, maakt niet zoveel uit. Als het maar stevige witte vis is die niet te vlug uiteenvalt.

    Voor 4 personen:

    Stoof 2 sjalotjes en een paar knoflookteentjes samen met 500 g (verse) tomaatblokjes aan in olie. Schenk er 11 visbouillon bij en voeg er wat (zuiderse) kruiden aan toe (tijm, rozemarijn, laurier). Breng aan de kook.
    Voeg er 1 kg visfilets aan toe (zoals kabeljauw, roodbaars, zee­duivel of zeewolf) in kleine stukken. Laat sudderen tegen het kookpunt aan, tot de vis bijna gaar is.
    Leg er een achttal reuzengarnalen bij.
    Laat nog een paar minuten op het vuur staan, tot ook de zeevruchten gaar zijn.
    Kruid naar smaak bij met peper en zout.
    Serveer goed heet.

    N.B.:
    Een scheutje pastis (anijsdrank) maakt zo'n bouillabaisse helemaal af.

    Bij bouillabaisse horen stokbrood en rouille. Dit koopt u serveerklaar - of u maakt het zelf. Snij 2 rode chilipepertjes (zonder zaadjes) en 4 gepelde knoflookteentjes in stukjes: Doe ze in een mengkom met 1 warme, gekookte aardappel, 2 à 3 eetlepels visfond en 1 eierdooier. Pureer en leng aan met ongeveer 1 dl olijfolie, of tot de rouille dik smeerbaar is.

    18-05-2009 om 20:11 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    15-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rundergebraad met paddestoelen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    1 kg rundergebraad- 12 plakken rauwe ham- 500 g bospaddestoelen- 3 teentjes knoflook- 3 wijnglazen rode wijn- boter- citroensap- gedroogde tijm en laurier- peper en zout

    1. Leg de plakken ham zonder zwoerd plat op het werkvlak, op zo'n manier dat ze elkaar een beetje overlappen. Bak de bospaddestoelen met de gepelde en geperste knoflook in wat boter kort op een hevig vuur. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
    2. Verdeel de paddestoelen over het midden van de ham. Kruid het gebraad met peper, zout en flink wat tijm en laurier. Leg het vervolgens op de paddestoelen.
    3. Vouw de ham over het gebraad en bind alles stevig op met keukentouw. Leg de rollade in een beboterde ovenschaal. Zet ze 20 minuten in een voorverwarmde oven van 230°C.
    4. Giet er de wijn bij. Laat nog 20 minuten verder garen. Blus de braadschaal met 2 dl vleesbouillon. Giet de saus door een fijne zeef in een pannetje. Laat wat inkoken en kruid naar smaak bij. Serveer in dikke plakken, met gestoomde of gebakken aardappeltjes.

    15-05-2009 om 19:38 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    12-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chesapeake Bay oesters
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:
    24 oesters (creuses)- 300 g gepelde grijze garnalen- 200 g champignons- 2 glazen droge sherry- peper en zout

    1. Hak de schoongeborstelde champignons fijn. Doe ze met de garnalen en de sherry in een pannetje. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook en laat sudderen tot de helft van de vloeistof verdampt is. Verwarm de oven voor op 180° C.
    2. Open de oesters. Maak ze los van de schelp. Doe het opgevangen oestersap bij de garnalensaus. 3. Zet 12 halve oesterschelpen in een ovenschotel. Leg in elke halve schelp een oester. Lepel er de garnalensaus bij.
    4. Zet 7 minuten in de oven.

    N.B.:
    Ter informatie:
    Chesapeake Bay ligt tussen Maryland en Virginia. Het is een mooi stukje Amerika. met een rijke geschiedenis en pittoreske vissersdorpen. De zeevruchten - oesters, tapijtschelpen, mosselen, kreeften, krab - zijn er absolute favorieten in de keuken!

    12-05-2009 om 19:42 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)




    Foto

    Foto

    Even een bezoekje brengen aan
  • christiane64
  • Virginia65

  • Gastenboek
  • Wens je een fijn Weekend vriendin
  • Fijne nieuwe week gewenst
  • Veel beterschap gewenst
  • Wens je een fijne namiddag lieve vrienden xxxx
  • Fijne vrijdag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    jetteke
    blog.seniorennet.be/jetteke
    Image Hosted by ImageShack.us

    Image Hosted by ImageShack.us


    Foto

    Foto



    Foto


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto






     






    Startpagina !

    Blog als favoriet !


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    yvonne
    blog.seniorennet.be/yvonne

    Archief per jaar
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    genieter
    blog.seniorennet.be/geniete
    Mijn favorieten
  • gelukkig
  • pierre1951
  • deprehistorie
  • jan_keij
  • retrocameras
  • waasland_gemeenten

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    portier
    blog.seniorennet.be/portier
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    esterancog
    blog.seniorennet.be/esteran
       


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!