De versheid:
Asperges moet licht glanzen als u ze koopt.
Zijn de stengels onderaan houtig, dan zijn ze niet plukvers.
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
De kleur:
Groene asperges hoeft niet te schillen, witte schilt u met een dunschiller.
Leg de asperge plat (zodat ze niet breekt) en snij het houtige stuk onderaan (ongeveer xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />1 cm) weg.
De dikte:
De smakelijkste asperges zijn duimdik.
Fijnere exemplaren breken snel bij het schillen.
De dikke zijn lekker om soep van te maken
Het koken:
Witte asperges kookt u +/- 10 tot 12 minuten in gezouten water, groene asperges hebben iets meer tijd nodig - 12 tot 15 minuten- om beetgaar te worden.
Bind ze in een bundeltje bijeen en zet ze vervolgens rechtop in de pan, de punten iets boven het water uit.
Zo zijn de hardere stengels en de zachte punten tegelijk perfect gaar.
|