Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Foto
Image Hosted by ImageShack.us
Foto
http://www.linkpiramide.nl
Inhoud blog
  • Wegens afwezigheid
  • Schelvis gebakken, met knoflook
  • Sint-jakobsnoten met groenten en blanke botersaus
  • Kalfsgebraad in citroenmarinade
  • Risotto met saffraan
  • Tongreepjes met kruidenmayonaise
  • Scampibeignets
  • Lamsschoudergebraad met aubergines en appelen
  • Normandische tongrolletjes
  • Tweede rib met pepers
  • Rundergebraad in bladerdeeg
  • Varkensgebraad met spek en uien
  • Mosselgratin met spinazie
  • Schnitzels met stukjes groenten
  • Gestoomde wijting met schorseneren en peterseliecoulis
  • Zalmpannetje met curry en prei
  • Kip met mangochutney
  • Inktvis met kappertjes en groene asperges
  • Pittige duifjes
  • IJs met compote van rode vruchten.
  • Varkensgebraad met abrikozen
  • Zalm met sesamzaadjes
  • Zuiderse zesrib
  • Crumble met fruit.
  • Aardappel omelet
  • Chocolade taart
  • Engels lamsmedaillon van de chef
  • Wortelcake
  • Rozijnentoastjes
  • Pannenkoekjes met bieslook
  • Notenkoekjes
  • Madeirakoek
  • Maleise soep
  • Lekkerbekkenbeignets
  • Kip met broccoli en spekjes va n Sofie
  • Hutsepot
  • Gebraden varkensvlees in cocotte
  • Crème au chocolat
  • Champignonsoep met bieslook
  • Brownies met dadels, vijgen en krenten
  • Bloemkoolschotel
  • Gehakt met krakend jasje
  • Asperges, gouden tips
  • Eenpanspotje van courgettes en tomaten
  • Geroosterde chateaubriand
  • Gegratineerde tongfilets
  • Gegrilde varkens spare-rib
  • Citroenhartjes
  • Advocaat
  • Zeewolf met Hollandaise saus
  • Zoete clafoutis met pruimen
  • Appelgebak
  • Bessen- aardbeientaartje
  • Basboussa of ook vanille-griesmeelcake genoemd
  • Lentesalade met sint-jakobsvruchten
  • Konijn met worteltjes
  • Parelhoen op een bedje van witloof met oosterse saus
  • Visspiesjes
  • Nems met gekonfijte eend
  • Kalfsgebraad met mostard
  • Amarettohart
  • Vruchten yoghurt
  • Pita met gegrilde halloumi
  • Zoetzuur
  • Marshmallow
  • Asperges met ei en tuinkruidendressing
  • Ravioli met spinazie en ricotta
  • Hollandaise met sinaasappel
  • Klassieke all-American burger
  • Risottokoek (met sla en gember)
  • Ovenschoteltje met spruitjes
  • Warme winterdrank
  • Peren met kaas.
  • Pesto-zalmburger
  • Warme boontjessalade met ei
  • Waterzooi van kip
  • Mijn stoofschotel van pastinaak gaat er altijd in
  • Pasta basta!
  • Oesters met tomaat en bacon
  • Notensoep
  • Gentse waterzooi (maaltijdsoep)
  • Kip Marengo.
  • Fruity Fool
  • Aspergeweetjes
  • Krabcake met komkommer
  • Kreeftenragoût
  • Kruidenhoning zelf maken?
  • Meiraapjes met kervelrisotto
  • Macaroni-timbaal
  • Kip in zoetzure saus
  • Knolseldersoep
  • Dumplings met kaneel
  • Vanille-griesmeelcake. (Basboussa)
  • Cocotte-ei
  • Bouillabaisse
  • Rundergebraad met paddestoelen.
  • Chesapeake Bay oesters
  • Caraïbische gravlax
  • Brioches
  • Clam chuwder
  • Bietjesstamppot
  • Gambaspies met hete tomaatsaus
  • Asperges, gouden tips
  • 3 X asperges
  • Supersnel met kaas
  • Kreeftensaus
  • Kaneel
  • Visspiesjes met ananas
  • Kabeljauw
  • Kalfspiccata
  • Baconrolletjes met mozzarella en verse basilicum
  • Curry van peulvruchten en lentegroen.
  • Aperges
  • Tortilla met tijm en courgette
  • Blini's met zalm
  • Appeltaart op Bretoense wijze
  • Appeltaartjes met kaas (Brugse)
  • Steaks op z'n Amerikaans
  • Chimay kaaskroketten
  • Gestoofde (hand) peertjes met wijn en slagroom
  • Appel-cranberry pie
  • Abrikozen in kardemomsiroop
  • Heerlijke kipsalade
  • Gebakken kabeljauw met pastinaakmousseline en gebruinde boter
  • Aardappeltjes in zoutkorst
  • Gerookte kipburger
  • Wortelvelouté
  • Yoghurtshake
  • Zelf tomaten drogen.
  • Zalm met noedels
  • Zachte kaas-hamtoast
  • Zalm met prei
  • Aardappelomelet met paprika
  • Lichte tiramisu
  • Bietenburger
  • Geroosterde gamba's
  • Gevulde abrikoosjes
  • Millefeuille met yoghurt en mango
  • Hoe maak je mangosaus
  • Fish & chips
  • Gestoofd kalfsvlees met groenten
  • Tongfilets met limoensaus.
  • Thaise salade van rundvlees en mango.
  • Kalmthoutse slasoep
  • Kaascake met aardbeien
  • Mirabellen met limoenyoghurt
  • Gevogelte in een aardappel nest je
  • Boterappels uit de oven
  • Kaasterrine met mandarijntjes
  • Hoe maak je gyroskruiden
  • Cacao-ijstaart met noten
  • Kabeljauw met oregano
  • Gemarineerde vis met aardappelen
  • Kalkoenburger in bacon
  • Kippen levertjespaté met wijngelei
  • Romige aardappelsoep
  • Hartwafeltjes
  • Mousse van gerookte forel
  • Salade van selder en appel
  • Koffie of espresso wat is het verschil.
  • Limburgs stoofvlees
  • Lamskoteletjes in een kruidenjasje
  • Eierkoek
  • Gefrituurde wijtingbeignets
  • Gelakte eend met hartige flensjes
  • Garnalencocktail
  • Kokostaart met rum
  • Eiertaart met kaneel
  • Italiaanse spiesjes
  • Caraïbische varkensburgers
  • Aardappelchips
  • Hertenribstuk met honing en citroentijm
  • Pangasiusfilet uit de oven met kaas, ui en knoflook
  • Lamsbout met sjalot en tijm
  • Kippenbouten met kruidensaus
  • Kruidige rijstballetjes
  • Krenten- & notenbrood
  • Kipfilet met chiliboter
  • Kaneelpudding
  • Kalfslapjes met tuinbonen
  • Groenterolletjes
  • Jonge worteltjes onder een kaaskorstje
  • Knapperig kippetje
  • Flensjes met kaneelsuiker.
  • Bladerdeegjes met kaas en peren
  • Exotisch stoofpotje
  • Aardappel-spekpannetje
  • Fruitkoek
  • Berlijnse bollen
  • Kreeft in bladerdeeg
  • Pasta met boontjes en kaas
  • Flan van tong met roze peperbessen.
  • Grijze garnaaltjes met kaasmousse
  • Exotische taartjes
  • Confituur van aardbeien 1
  • Coq-au-vin (haantje in wijnsaus)
  • Gepaneerde kip
  • Kaastaart met noten
  • Kokostaart met rum
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Een interessant adres?
    Foto
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • gedachten
  • omaatje
  • gerardstuin
  • buxus
  • kantklossen
  • claudette61
  • klas5a
  • Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    brabbes
    blog.seniorennet.be/brabbes
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    hetpinegeltje
    blog.seniorennet.be/hetpine
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    gazette
    blog.seniorennet.be/gazette
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Mijn favorieten
  • Amorfati
  • Lana
  • wilde kruiden
  • christiane64
  • johny en christiane
  • madammeke
  • radio_opsinjoor
  • leuven
  • pepe1
    Mijn favorieten
  • amaryllis
  • 100jaar
  • Keuken
    recepten, tips, kruiden, fruit en artikels.

    14-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tweede rib met pepers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen

    8 Engelse lamsribben (tweede rib) - het geel van 2 eieren - 1 zachte peper (rode) - olijfolie.

    De peper in twee snijden, de steel, de zaadjes en witte vezels verwijderen.

    Inwrijven met olie en op het rooster van de oven plaatsen. Een tiental minuten laten bakken. Uit de oven nemen en pellen. Dan in kleine stukjes snijden. De lamsribben door het met zout en peper geklopte eigeel halen.

    De lamsribben aan een kant roosteren, omkeren en bedekken met de kleine stukjes peper. Het bakken beëindigen.

    De zeer pikante ribben opdienen met een groen slaatje en in de schil gebakken aardappelen.

    14-03-2011 om 20:23 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    13-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rundergebraad in bladerdeeg
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 6 personen
    1 kg rundergebraad- 500 g bladerdeeg- 30 g boter- 1 ei- 1 eetlepel melk- 4 dl vleesfond- 4 eetlepels madera- 100 g room- sausbinder- peper en zout

    Vulling:
    500 g champignons- 2 uien- 2 eetlepels olie- 3 eetlepels madera- 3 eetlepels room- 2 bosjes gladde peterselie, gehakt- 100 g leverworst met truffel

    1. Braad het vlees 10 minuten in boter. Kruid met peper en zout. Laat wat afkoelen.
    2. Snipper de champignons en de uien. Bak ze kort op hevig vuur, in boter. Doe er de madera en de room bij. Laat inkoken tot de vloeistof bijna verdampt is. Laat afkoelen.
    3. Leg het bladerdeeg plat, rol het uit tot 30 x 40 cm. Vermeng de champignons met de leverworst (in stukjes) en de peterselie.
    4. Bestrijk het deeg met wat farce. Leg het vlees erop, bestrijk het met de rest van de farce. Verpak het helemaal in het deeg.
    5. Klop het ei los met de melk. Bestrijk het deegdeksel ermee en las de randen. Zet 35 tot 40 minuten in het midden van de op 200° C voorverwarmde oven.
    6. Blus de braadpan van het vlees met de fond. Doe er madera en room bij. Laat inkoken. Bind eventueel en breng op smaak.

    13-03-2011 om 20:12 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    12-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkensgebraad met spek en uien
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    1 varkensgebraad van 800 g- 4 uien- 1 pakje spekblokjes- 4 aardappelen- boter- tijm en laurier- peper en zout

    Bak het vlees langs alle kanten bruin in een wijde pan.
    Kruid met peper en zout.
    Snijd de uien fijn en voeg ze bij het gebraad.
    Snijd de aardappelen in dikke schijven en doe ze bij het vlees samen met de spekblokjes, de tijm en de laurier.
    Laat alles drie kwartier verder garen op een zacht vuurtje met het deksel op de pan.

    12-03-2011 om 19:39 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    11-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosselgratin met spinazie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen

    2 kg mosselen- 1 ui- 2 dl droge witte wijn- 400 g jonge spinazie- 2 dl room- 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas- 1 eetlepel paneermeel- olijfolie- peper

    Laat de grof gesneden ui 5 minuten stoven in wat olijfolie en een scheutje water.
    Voeg mosselen, witte wijn en peper toe.
    Laat gedurende 8 minuten garen onder deksel op zeer hoog vuur.
    Bak de gewassen spinazieblaadjes 5 minuten al roerend in wat olijfolie.
    Leg de spinazie op de bodem van een in geoliede gratineerschotel.
    Haal de mosselen uit de schelpen en leg ze op de spinazie.
    Zeef het mosselsap en laat tot de helft inkoken.
    Voeg de room toe en laat 1/3 verdampen.
    Giet de saus over de mosselen.
    Bestrooi met Parmezaanse kaas en wat paneermeel.
    Laat gratineren onder de grill tot een bruin korstje is ontstaan en serveer.

    N.B.:
    Het kookvocht van mosselen maakt vissaus en -soep heerlijk. Mosselen dienen als smaakversterker en- verfijner in talloze bereidingen met vis. Lekker met ui, groene selder, peterselie.

    11-03-2011 om 20:39 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    27-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schnitzels met stukjes groenten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    600 tal 800 g schnitzels- 1 grote aubergine of 2 kleintjes- 4 tomaten- 1 tak selderie- 1 soeplepel kappertjes- 1/2 citroen- 5 soeplepels olijfolie- 2 soeplepels ketchup- 1 teentje knoflook-tijm- peper en zout

    Schil de aubergine en snij ze in staafjes. Bestrooi met zout en laat ze haar vocht afgeven.
    Was ondertussen de selderie en snij ze in schijfjes. Schil en ontpit de tomaten en snij ze in kleine stukjes.
    Dep de auberginestaafjes droog met keukenpapier. Laat ze op een hevig vuur bakken in een stoofpan met 2 soeplepels olijfolie. Als ze mooi goudbruin zijn, neemt u ze uit de pan. Doe de rest van de olijfolie in de pan en laat de stukjes tomaat en selderie stoven op een laag vuurtje.
    Voeg de geplette look toe. Laat alles nog 2 minuten stoven. Doe er dan de aubergines bij, de kappertjes, 1 soeplepel citroensap, ketchup, tijm, zout en peper.
    Leg het deksel op de pan en laat 15 minuten sudderen.
    Bak ondertussen de schnitzels goudbruin in een pan met boter of olie.

    27-02-2011 om 20:15 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    25-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestoomde wijting met schorseneren en peterseliecoulis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Verwijder nooit het vel van de wijting, het vel houdt het visvlees mooi samen, gebruik ook liever hele vissen in plaats van filets, vis smaakt trouwens altijd beter wanneer op de graat bereid.

    Voor 4 personen:

    4 kleine wijtingen- ½ bussel schorseneren- sap van 1 citroen- 50 g boter- 1 bosje peterselie- 4 lepels groentebouillon- 60 g grijze garnalen- peper en zout

    Spoel de wijtingen onder ruim stromend water, kruid binnen- en buitenkant met peper en zout.
    Schil de schorseneren zorgvuldig en spoel onder stromend water, snijd in blokjes en besprenkel met citroensap.
    Pluk de peterselie en spoel in koud water. Kook enkele minuten in gezouten water en verfris, mix glad met de groentebouillon en breng op smaak met peper en zout.
    Stoom de wijtingen 6 à 9 minuten in een stoomoven.
    Bak de schorseneren op een matig warm vuur. Breng op smaak met peper en zout.
    Schik de wijtingen op warme borden. Leg de schorseneren erlangs en lepel de saus er rond. Werk af met de garnalen.

    25-02-2011 om 20:35 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    23-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalmpannetje met curry en prei
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    4 diepgevroren zalmfilets- 250 g tagliatelle- 1 koffielepel geel currypoeder- 1 bundel prei- 1 eetlepel olijfolie- 100 ml light room- zout en peper

    Spoel de zalmfilets af en snij ze in blokjes van ongeveer 2 cm.
    Maak de prei schoon door de beschadigde stukken te verwijderen. Gebruik enkel het wit van de prei en snij het in ringen.
    Verwarm de olijfolie in een pan met hoge randen en stoof er de prei in aan. Voeg de room, de curry, zout en peper toe.
    Leg de zalm hierin en dek af met het deksel. Laat 15 minuten sudderen op een zacht vuur. Breng op smaak met peper en zout.
    Breng gezouten water aan de kook. Doe er de tagliatelle in en laat koken volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Schik de zalm op een bedje van tagliatelle en dien op.

    23-02-2011 om 20:06 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    21-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip met mangochutney
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    600 g kipfilets- 0.5 l kippenbouillon- 2 uien- 2 appels- 2 eetlepels rozijnen- 1 dl kokosmelk (of lichte room)- 2 eetlepels mangochutney- 1 koffielepel citroensap- maïsolie- 1 koffielepel zacht kerriepoeder - cayennepeper en zout

    Kruid de kipfilets (in blokjes) met currypoeder, cayennepeper en zout. Zet, afgedekt, 30 minuten in de koelkast.
    Snipper de uien fijn. Schil de appels, verwijder het klokhuis. Snij ze in blokjes en besprenkel ze met citroensap, zodat ze niet verkleuren. Fruit de uien glazig in de olie. Doe er de kipblokjes bij. Roerbak 3 minuten,
    Voeg er de kippenbouillon, de appelblokjes, de rozijnen en de mangochutney aan toe. Dek af en laat 15 minuten sudderen tegen de kook aan. Doe er de kokosmelk bij. Laat 5 minuten inkoken zonder deksel. Serveer goed heet met witte en/of wilde rijst.

    21-02-2011 om 20:06 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    20-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inktvis met kappertjes en groene asperges
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    800 g inktvis (schoongemaakt)- 3 rijpe tomaten- 8 groene asperges- 20 kappertjes- sap van 1 citroen- 1 ½ dl olijfolie- shisotakjes- peper en zout

    1. Snijd de inktvis in reepjes van 1 cm breed.
    2. Ontvel en ontpit de tomaten en snijd in blokjes.
    3. Kook de asperges 5 minuten in licht gezouten water. Spoel koud. Snijd elke asperge in 4.
    4. Breng ruim water aan de kook, voeg zout toe, strooi er de reepjes inktvis in en draai het vuur uit. Schep na een half uurtje de reepjes uit het water en laat afkoelen.
    5. Meng het citroensap met de olijfolie. Voeg de inktvisreepjes, de tomaat, de kappertjes en de asperges toe. Breng op smaak met peper en zout.
    6. Schik in diepe borden en garneer met shisoblaadjes.

    20-02-2011 om 20:26 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    19-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pittige duifjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    8 duivenfilets, plus bouten en karkassen- 8 plakjes spek- 500 g verse doperwtjes- 500 g verse tuinbonen- 100 g zilveruitjes- 250 g aardappelen- 1 kropsla- 1 teentje knoflook- 1 sjalot- 1/2 l kippenbouillon- 3 eetlepels rode wijnazijn- margarine of boter- olijfolie- 1 handvol gehakte dragon- enkele takjes bonenkruid- peper en zout

    1- Dop de erwtjes en tuinbonen en pel de zilveruitjes. Blancheer alles in kokend water en laat schrikken onder koud stromend water.
    2- Hak de sjalot fijn en stoof in wat olijfolie. Voeg bonenkruid, erwtjes, tuinbonen en zilver­uitjes toe. Laat stoven. Roer er 1 eetlepel gesmolten boter door en kruid met peper en zout.
    3- Snij de aardappelen in gelijke stukken en zet ze onder in olijfolie. Kruid met peper en zout en zet ze in de oven op 90°C of op een heel zacht vuurtje. Laat ongeveer 2 uur garen. De olijfolie kunt u nadien nog opnieuw gebruiken.
    4- Bak het spek knapperig zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag en laat uitlekken. Rooster het brood. Mix het met het spek in de keukenrobot. Snij de kropsla in reepjes.
    5- Laat voor de saus de karkassen kleuren in een nootje boter. Voeg de wijnazijn, knoflook en dragon toe en laat inkoken tot alles karamelliseert. Voeg de kippenbouillon toe en laat indikken. Zeef de saus.
    6- Bak de duivenfilets en de boutjes in een likje olijfolie, 3 à 5 minuten aan elke kant. Breng ze op smaak met een beetje peper en zout.
    7- Verdeel de groenten en aardappelen over de borden. Leg er de duivenfilets en de bouten bij. Werk af met de spek-broodmix en wat saus.

    19-02-2011 om 19:48 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    18-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJs met compote van rode vruchten.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    250 ml rode vruchtensaus- 2 eetlepels griessuiker- 50 g braambessen- 50 g frambozen- 50 g rode bessen- 50 g bosbessen- 4 bolletjes pistache-ijs- 4 koekjes- 1 stukje steranijs- 1 kruidnagel- 2 kaneelstokjes- eventueel 3 eetlepels bessenlikeur (bijvoorbeeld frambozen , cassis ... )

    Breng de saus aan de kook met de steranijs. de kaneel en de kruidnagel.
    Voeg er eventueel wat bessen likeur aan toe.
    Haal de kookpan van het vuur en laat alles 20 minuten trekken.
    Giet door een zeef en roer 2 eetlepels griessuiker door de saus.
    Rist de bessen af.
    Roer al de vruchten voorzichtig door de lauwe saus.
    Schep in vier kommetjes een bolletje ijs.
    Verdeel er het mengsel over.
    Werk af met een koekje en serveer meteen.

    18-02-2011 om 20:18 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    12-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkensgebraad met abrikozen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    Bestrijk een stuk varkensfilet (van ongeveer 800 g) met honing.
    Kruid het met peper, zout en een theelepel geplette korianderzaadjes.
    Leg het in een beboterde ovenschaal, met erbovenop nog enkele nootjes boter en eromheen een paar fijngesnipperde sjalotjes en teentjes knoflook.
    Zet het 40 tot 45 minuten in het midden van een op 200° C voorverwarmde oven.
    Keer het tussendoor eens om en lepel er wat braadjus over.

    12-02-2011 om 20:09 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    03-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalm met sesamzaadjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    Vermeng 1 eetlepel olie met 1 eetlepel vloeibare honing. Bestrijk er vier gekruide zalmhaasjes mee. Zet ze 15 minuten in de oven op 200 C. Bestrooi ze met een theelepeltje sesamzaadjes en zet ze nog 3 minuten onder de grill. Serveer met rijst of met noedels.

    Lekker met deze groentemix.

    Snij 2 jonge wortelen in fijne reepjes. Snipper een bosje lente-uitjes. Spoel 250 g sojascheuten. Roerbak alles samen in sesamolie, met 1 teentje knoflook. Breng op smaak met 1 eetlepel sojasaus, een scheutje rijstazijn (of witte wijnazijn), peper en zout.

    03-02-2011 om 16:19 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    01-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuiderse zesrib
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Met zelfgemaakte bearnaise

    1,5 kg zesrib of 800g entrecote- 500 g krielaardappeltjes- 2 tomaten- 1 handvol rucola- 1 bakje waterkers- 4 lente uitjes- 1 rode ui- boter of margarine- Olijfolie- peper en zout

    1-Kook of stoom de krieltjes gaar. Giet ze af en bak ze in een beetje boter of olijfolie mooi bruin.

    2-Spoel de rucola en de waterkers. Spoel de tomaten en snij ze in kwartjes. Snipper de lente-ui en de rode ui. Vermeng ze met de tomaten, de rucola en de waterkers. Kruid met peper en zout. Werk net voor het opdienen af met een eetlepel olijfolie.

    3-Kruid het vlees met peper en zout en schroei het aan alle kanten dicht in wat olijfolie. Zet het nog 15 minuten in de oven, op 220° C. Haal het uit de oven en laat minstens 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.

    4-Snij het vlees in plakken en schik het op de borden met de salade, de aardappeltjes en de bearnaisesaus.

    Succestip

    Roer de kruiden snel door de saus, dan blijft ze lekker luchtig.

    01-02-2011 om 00:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    31-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crumble met fruit.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:


    Snij 400 g aardbeien in kwartjes.

    Vermeng ze met 2 eetlepels fijne suiker, het sap van een halve citroen en enkele gesnipperde basilicumblaadjes.

    Laat het fruit afgedekt in de koelkast een uurtje marineren.

     Kneed 150 g patisseriebloem met 100 g bruine suiker en 50 g gesmolten boter tot een kruimelig mengsel.

    Schep de aardbeiensalade in vuurvaste kommetjes.

    Verdeel er vervolgens het kruimeltjesmengsel over en zet de kommetjes 5 minuten onder de hete grill.

    31-01-2011 om 17:13 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    30-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappel omelet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen

     

    1 kruimige aardappel - 1 ui- 1 teen knoflook- 1/2 bosje peterselie- 4 eieren- zout- peper

     

    Aardappel in blokjes snijden

    Ui en knoflook fijn snijden

     

    Bereidingswijze


    Aardappel met knoflook en ui bakken op een laag vuur. Eieren luchtig kloppen met peterselie, zout en peper Dan aardappels toevoegen. Zachtjes bakken tot ei gestold is en dan m.b.v. deksel omkeren


    Serveertips

     

    Gebruik een kleine koekenpan voor een mooie dikke omelet

     

    30-01-2011 om 19:47 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    10-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade taart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    5 eieren- 100 g bloem- 50 g maïzena- 1 koffielepel bakpoeder- 1 soeplepel cacaopoeder

    Voor de vulling
    250 ml halfvolle melk- 20 g chocoladepuddingpoeder- 3 blaadjes gelatine- 250 g magere platte kaas- 15 lepels zoetstof- rode bessen- 1eierdooier

    Zo gaat je te werk
    Splits de eieren en klop de eidooiers met het zoetmiddel romig.
    Klop de eiwitten stijf en meng de eiwitten onder de eidooiers.
    Zeef de bloem, maïzena, bakpoeder en cacao en meng voorzichtig onder het eimengsel.
    Beboter een hartvormige bakvorm, giet het deeg erin en bak de biscuit ongeveer 25 min op 180°C.
    Haal uit de vorm en koel af.

    Voor de vulling:
    - Week de gelatine in koud water.
    - Bereid de pudding met de melk, cacaopoeder, chocoladepuddingpoeder en het zoetmiddel.
    - Voeg de eidooier toe en doe dan de uitgeknepen gelatineblaadjes erbij.
    - Laat even afkoelen en voeg dan de platte kaas toe.
    - Zet de biscuit op een schotel en doe de chocoladecrème op de biscuit.
    - Laat afkoelen en opstijven.
    - Versier met de besjes.

     

    10-04-2010 om 19:27 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (2)
    24-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Engels lamsmedaillon van de chef
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    4 mooie medaillons engels lamsvlees van 150 gr - zout - peper - boter of margarine - 100 gr. rijst - 1 blik van 1/2 liter gepelde tomaten - 2 uien - 1 teentje knoflook - 750 gr courgettes.

    De ui en de look pellen, fijn hakken en gedurende 2 minuten laten bakken in de boter in een kookpan met dikke bodem. De uitgelekte en in stukjes gesneden tomaten toevoegen. Zout en peper toevoegen. Aan de kook brengen, afdekken en laten sudderen op zacht vuur gedurende een kwartier.
    Vervolgens de gewassen en in schijven van 1/2 centimeter gesneden courgettes aan de kookpan toevoegen en alles nog een tiental minuten laten sudderen.
    Tot slot de rijst bij de groentemengeling voegen, zeer voorzichtig mengen, afdekken en de rijst gedurende 18 minuten laten koken. Als de rijst gaar is alles in een verwarmde dienschotel gieten en de in boter of margarine gebakken lamsmedaillons toevoegen.

    24-03-2010 om 20:28 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    22-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wortelcake
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    360 g bloem-500 g griessuiker- 220 ml olie (arachide of koolzaad)- 400 g geraspte wortelen (vers)- 4 eieren- 1 eetlepel bakpoeder- 1 eetlepel sodabicarbonaat- 1 eetlepel kaneel- een snuifje zout.

    Glazuur:
    300 g roomkaas (bv. Philadelphia)- 1 kop bloemsuiker- 1 theelepel vanille-extract

    -Meng de bloem met de suiker, bakpoeder, zout, soda bicarbonaat en kaneel. Roer er de eieren en olie door en klop met een elektrische mixer. Voeg de vers geraspte wortel toe.
    -Giet het deeg in een beboterde bakvorm (ongeveer 23 cm doorsnee) en zet in een voorverwarmde oven op 1800 C gedurende 45 minuten à 1 uur. Om te checken of de taart klaar is, prikt u erin met een tandenstoker of satéstokje. Als het schoon uit de cake komt, is hij klaar.
    -Haal de cake uit de oven en laat vijf minuten afkoelen op een rooster. Haal hem voorzichtig uit de vorm en laat verder afkoelen.
    -Als u wilt, kunt u de cake glazuren. Meng hiervoor de kaas met de suiker en het vanille-extract. Doe dit glazuur pas vlak voor het serveren op de cake, want door contact met de lucht wordt het bruin. Dat doet niets af aan de kwaliteit van het glazuur, maar het is minder mooi.

    22-03-2010 om 19:53 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    20-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rozijnentoastjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    - 2 sneden rozijnenbrood- 2 sneden terrine van ganzenlever- 4 sneden Pata Grega (gedroogde Spaanse ham)

    Toast de sneden rozijnenbrood.
    Pak de sneden ganzenlever in met de Pata Grega en leg deze op de toast.
    Snijd de toast in 4 en dien op.

    20-03-2010 om 20:14 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (2)




    Foto

    Foto

    Even een bezoekje brengen aan
  • christiane64
  • Virginia65

  • Gastenboek
  • Wens je een fijn Weekend vriendin
  • Fijne nieuwe week gewenst
  • Veel beterschap gewenst
  • Wens je een fijne namiddag lieve vrienden xxxx
  • Fijne vrijdag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    pokemonmax
    blog.seniorennet.be/pokemon
    Image Hosted by ImageShack.us

    Image Hosted by ImageShack.us


    Foto

    Foto



    Foto


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto






     






    Startpagina !

    Blog als favoriet !


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    maria1951_gerard
    blog.seniorennet.be/maria19

    Archief per jaar
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    aljywin1
    blog.seniorennet.be/aljywin
    Mijn favorieten
  • gelukkig
  • pierre1951
  • deprehistorie
  • jan_keij
  • retrocameras
  • waasland_gemeenten

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    vanvlouis
    blog.seniorennet.be/vanvlou
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    cultura
    blog.seniorennet.be/cultura
       


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!