Voor 4 personen:
600 tal 800 g schnitzels- 1 grote aubergine of 2 kleintjes- 4 tomaten- 1 tak selderie- 1 soeplepel kappertjes- 1/2 citroen- 5 soeplepels olijfolie- 2 soeplepels ketchup- 1 teentje knoflook-tijm- peper en zout
Schil de aubergine en snij ze in staafjes. Bestrooi met zout en laat ze haar vocht afgeven. Was ondertussen de selderie en snij ze in schijfjes. Schil en ontpit de tomaten en snij ze in kleine stukjes. Dep de auberginestaafjes droog met keukenpapier. Laat ze op een hevig vuur bakken in een stoofpan met 2 soeplepels olijfolie. Als ze mooi goudbruin zijn, neemt u ze uit de pan. Doe de rest van de olijfolie in de pan en laat de stukjes tomaat en selderie stoven op een laag vuurtje. Voeg de geplette look toe. Laat alles nog 2 minuten stoven. Doe er dan de aubergines bij, de kappertjes, 1 soeplepel citroensap, ketchup, tijm, zout en peper. Leg het deksel op de pan en laat 15 minuten sudderen. Bak ondertussen de schnitzels goudbruin in een pan met boter of olie.
|