Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Foto
Image Hosted by ImageShack.us
Foto
http://www.linkpiramide.nl
Inhoud blog
  • Wegens afwezigheid
  • Schelvis gebakken, met knoflook
  • Sint-jakobsnoten met groenten en blanke botersaus
  • Kalfsgebraad in citroenmarinade
  • Risotto met saffraan
  • Tongreepjes met kruidenmayonaise
  • Scampibeignets
  • Lamsschoudergebraad met aubergines en appelen
  • Normandische tongrolletjes
  • Tweede rib met pepers
  • Rundergebraad in bladerdeeg
  • Varkensgebraad met spek en uien
  • Mosselgratin met spinazie
  • Schnitzels met stukjes groenten
  • Gestoomde wijting met schorseneren en peterseliecoulis
  • Zalmpannetje met curry en prei
  • Kip met mangochutney
  • Inktvis met kappertjes en groene asperges
  • Pittige duifjes
  • IJs met compote van rode vruchten.
  • Varkensgebraad met abrikozen
  • Zalm met sesamzaadjes
  • Zuiderse zesrib
  • Crumble met fruit.
  • Aardappel omelet
  • Chocolade taart
  • Engels lamsmedaillon van de chef
  • Wortelcake
  • Rozijnentoastjes
  • Pannenkoekjes met bieslook
  • Notenkoekjes
  • Madeirakoek
  • Maleise soep
  • Lekkerbekkenbeignets
  • Kip met broccoli en spekjes va n Sofie
  • Hutsepot
  • Gebraden varkensvlees in cocotte
  • Crème au chocolat
  • Champignonsoep met bieslook
  • Brownies met dadels, vijgen en krenten
  • Bloemkoolschotel
  • Gehakt met krakend jasje
  • Asperges, gouden tips
  • Eenpanspotje van courgettes en tomaten
  • Geroosterde chateaubriand
  • Gegratineerde tongfilets
  • Gegrilde varkens spare-rib
  • Citroenhartjes
  • Advocaat
  • Zeewolf met Hollandaise saus
  • Zoete clafoutis met pruimen
  • Appelgebak
  • Bessen- aardbeientaartje
  • Basboussa of ook vanille-griesmeelcake genoemd
  • Lentesalade met sint-jakobsvruchten
  • Konijn met worteltjes
  • Parelhoen op een bedje van witloof met oosterse saus
  • Visspiesjes
  • Nems met gekonfijte eend
  • Kalfsgebraad met mostard
  • Amarettohart
  • Vruchten yoghurt
  • Pita met gegrilde halloumi
  • Zoetzuur
  • Marshmallow
  • Asperges met ei en tuinkruidendressing
  • Ravioli met spinazie en ricotta
  • Hollandaise met sinaasappel
  • Klassieke all-American burger
  • Risottokoek (met sla en gember)
  • Ovenschoteltje met spruitjes
  • Warme winterdrank
  • Peren met kaas.
  • Pesto-zalmburger
  • Warme boontjessalade met ei
  • Waterzooi van kip
  • Mijn stoofschotel van pastinaak gaat er altijd in
  • Pasta basta!
  • Oesters met tomaat en bacon
  • Notensoep
  • Gentse waterzooi (maaltijdsoep)
  • Kip Marengo.
  • Fruity Fool
  • Aspergeweetjes
  • Krabcake met komkommer
  • Kreeftenragoût
  • Kruidenhoning zelf maken?
  • Meiraapjes met kervelrisotto
  • Macaroni-timbaal
  • Kip in zoetzure saus
  • Knolseldersoep
  • Dumplings met kaneel
  • Vanille-griesmeelcake. (Basboussa)
  • Cocotte-ei
  • Bouillabaisse
  • Rundergebraad met paddestoelen.
  • Chesapeake Bay oesters
  • Caraïbische gravlax
  • Brioches
  • Clam chuwder
  • Bietjesstamppot
  • Gambaspies met hete tomaatsaus
  • Asperges, gouden tips
  • 3 X asperges
  • Supersnel met kaas
  • Kreeftensaus
  • Kaneel
  • Visspiesjes met ananas
  • Kabeljauw
  • Kalfspiccata
  • Baconrolletjes met mozzarella en verse basilicum
  • Curry van peulvruchten en lentegroen.
  • Aperges
  • Tortilla met tijm en courgette
  • Blini's met zalm
  • Appeltaart op Bretoense wijze
  • Appeltaartjes met kaas (Brugse)
  • Steaks op z'n Amerikaans
  • Chimay kaaskroketten
  • Gestoofde (hand) peertjes met wijn en slagroom
  • Appel-cranberry pie
  • Abrikozen in kardemomsiroop
  • Heerlijke kipsalade
  • Gebakken kabeljauw met pastinaakmousseline en gebruinde boter
  • Aardappeltjes in zoutkorst
  • Gerookte kipburger
  • Wortelvelouté
  • Yoghurtshake
  • Zelf tomaten drogen.
  • Zalm met noedels
  • Zachte kaas-hamtoast
  • Zalm met prei
  • Aardappelomelet met paprika
  • Lichte tiramisu
  • Bietenburger
  • Geroosterde gamba's
  • Gevulde abrikoosjes
  • Millefeuille met yoghurt en mango
  • Hoe maak je mangosaus
  • Fish & chips
  • Gestoofd kalfsvlees met groenten
  • Tongfilets met limoensaus.
  • Thaise salade van rundvlees en mango.
  • Kalmthoutse slasoep
  • Kaascake met aardbeien
  • Mirabellen met limoenyoghurt
  • Gevogelte in een aardappel nest je
  • Boterappels uit de oven
  • Kaasterrine met mandarijntjes
  • Hoe maak je gyroskruiden
  • Cacao-ijstaart met noten
  • Kabeljauw met oregano
  • Gemarineerde vis met aardappelen
  • Kalkoenburger in bacon
  • Kippen levertjespaté met wijngelei
  • Romige aardappelsoep
  • Hartwafeltjes
  • Mousse van gerookte forel
  • Salade van selder en appel
  • Koffie of espresso wat is het verschil.
  • Limburgs stoofvlees
  • Lamskoteletjes in een kruidenjasje
  • Eierkoek
  • Gefrituurde wijtingbeignets
  • Gelakte eend met hartige flensjes
  • Garnalencocktail
  • Kokostaart met rum
  • Eiertaart met kaneel
  • Italiaanse spiesjes
  • Caraïbische varkensburgers
  • Aardappelchips
  • Hertenribstuk met honing en citroentijm
  • Pangasiusfilet uit de oven met kaas, ui en knoflook
  • Lamsbout met sjalot en tijm
  • Kippenbouten met kruidensaus
  • Kruidige rijstballetjes
  • Krenten- & notenbrood
  • Kipfilet met chiliboter
  • Kaneelpudding
  • Kalfslapjes met tuinbonen
  • Groenterolletjes
  • Jonge worteltjes onder een kaaskorstje
  • Knapperig kippetje
  • Flensjes met kaneelsuiker.
  • Bladerdeegjes met kaas en peren
  • Exotisch stoofpotje
  • Aardappel-spekpannetje
  • Fruitkoek
  • Berlijnse bollen
  • Kreeft in bladerdeeg
  • Pasta met boontjes en kaas
  • Flan van tong met roze peperbessen.
  • Grijze garnaaltjes met kaasmousse
  • Exotische taartjes
  • Confituur van aardbeien 1
  • Coq-au-vin (haantje in wijnsaus)
  • Gepaneerde kip
  • Kaastaart met noten
  • Kokostaart met rum
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Een interessant adres?
    Foto
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • gedachten
  • omaatje
  • gerardstuin
  • buxus
  • kantklossen
  • claudette61
  • klas5a
  • Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    oplichting
    blog.seniorennet.be/oplicht
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    schalulleke
    blog.seniorennet.be/schalul
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    lach_yoga
    blog.seniorennet.be/lach_yo
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Mijn favorieten
  • Amorfati
  • Lana
  • wilde kruiden
  • christiane64
  • johny en christiane
  • madammeke
  • radio_opsinjoor
  • leuven
  • pepe1
    Mijn favorieten
  • amaryllis
  • 100jaar
  • Keuken
    recepten, tips, kruiden, fruit en artikels.

    31-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelchips
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zo lukt het heel goed.

    Schil vastkokende aardappelen, spoel ze en dep ze goed droog.

    Snij ze met de mandoline (groentesnijder) in flinterdunne plakjes, want hoe fijner de aardappelplakjes hoe korte de baktijd en hoe knapperiger de chips!
    Droog ze met een schone keukenhanddoek.

    Bak de chips 5 minuten in frituurolie op 170°C

    Laat ze uitlekken en een beetje afkoelen in een vergiet.

    Bak ze dan goudbruin in frituurvet op 190° C.

    Werk in porties zodat de frituurolie niet te snel afkoelt.

     

    31-08-2008 om 12:38 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (2)
    28-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hertenribstuk met honing en citroentijm
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:
    Bak een hertenkroon (zeg maar koteletjes met been) van ongeveer 1,5 kg aan in hete olijfolie. Pureer in de keukenmachine 1 eetlepel honing en 1 eetlepel mosterd met de blaadjes van een vijftal takjes citroentijm en 2 gepelde knoflookteentjes.
    Vermeng met 2 eetlepels broodkruim en 2 eetlepels gehakte gladde peterselie.
    Bestrijk het afgekoelde vlees met dit mengseltje.
    Zet het nog zowat 20 minuten in de oven op 240°C.
    Laat ten minste 15 minuten rusten onder aluminiumfolie alvorens aan te snijden.

    Een sausje erbij:
    Snipper 1 sjalotje fijn en bak het glazig in een nootje boter.
    Schenk er vervolgens 5 dl Banyuls wijn bij, laat tot eenderde inkoken.
    Voeg er 1,5 dl wildfond aan toe.
    Laat tot ongeveer de helft inkoken.
    Werk de saus op met ijskoude boter en breng ze op smaak met peper en zout.

    N.B.:
    Ook een idee om ander vlees - zoals varkenshaasje, kalkoengebraad, kalfsfilet -
    eens op een aparte manier klaar te maken.

    28-08-2008 om 20:13 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pangasiusfilet uit de oven met kaas, ui en knoflook
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen:

    Pangasiusfilet- ui in hele fijne ringen gesneden- knoflook in plakjes- snufje marsala- gedroogde pepers fijngemalen- kaymak of anders crème fraiche of slagroom- roomboter of olie- zout- peper- gedroogde tomaatjes in olie in dunne plakjes- stagur of gorgonzola of boursin met knoflook- peterselie en geraspte kaas.

    Voorbereiding:
    Dep de vis droog, snijd de uien in dunne halve ringen, knoflook in plakjes, gedroogde tomaatje in kleine stukjes.
    Fruit de uien en het knoflook en de gedroogde pepers op zacht vuur.
    Laat afkoelen voeg de kaymak toe en de stagur.
    Verwarm de oven voor op 200c.

    Bereidingswijze:

    Verwarm de slagroommix, voeg de marsala, peper, zout en peterselie toe.
    Proef en breng op stevig op smaak.
    Leg de visfilet in een ovenschaal, verdeel de gedroogde tomatenstukje erover en giet dan de saus erover.
    Doe er dan geraspte kaas erover, niet te veel
    Zet in de oven op 190°C.
    Bak dit voor 20-25 minuten.

    Serveertips:
    Bak ondertussen krieltjes of serveer het met stokbrood.
    Lekker met broccoli of een frisse salade

    28-08-2008 om 20:08 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    23-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsbout met sjalot en tijm
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Knapperig en zacht tegelijk, met lekker

    1 lamsbout van +/- 2 kg- 150 g boter- 2 sjalotjes- 3 teentjes knoflook- 600 g aardappelen- 500 g sperzieboontjes- 4 takjes verse tijm- peper en zout

    1. Maak zes insnijdingen in de lamsbout en steek er telkens een half, gepeld knoflookteentje in.
    2. Pel de sjalotjes, snipper ze fijn. Fruit ze glazig in 100 g boter, samen met de takjes tijm. Leg er de lamsbout bij en laat hem rondom goudbruin braden.
    3. Kruid het vlees met peper en zout. Leg het samen met de sjalot en de tijm in een braadslee. Zet het ongeveer 1 uur in een op 180°C voorverwarmde oven.
    4. Schil de aardappelen, snij ze in partjes. Kook ze gaar in gezouten water. Blancheer de boontjes beetgaar in gezouten water. Bak ze samen met de aardappelen in de rest van de boter.
    5. Snij de lamsbout in plakken. Serveer vlees en groenten op voorverwarmde borden.

    23-08-2008 om 20:14 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    22-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kippenbouten met kruidensaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    Maak een marinade met 2 cm verse, geraspte gemberwortel, 1 gepeld en geplet knoflookteentje, 1 eetlepel gehakte gladde peterselie, 1 eetlepel zacht paprikapoeder, 1/2 eetlepel komijnzaadjes, 2 blaadjes laurier en enkele lichtjes geplette peperbolletjes, 5 dl droge witte wijn en 1/2 dl olijfolie extra vierge. Leg er 8 drumsticks (of kleine kippenbouten) in.
    Zet afgedekt en koel weg.
    Dep de bouten droog en bak ze kort aan in een pan met antiaanbaklaag.
    Kruid ze eventueel met een beetje zout.
    Schik ze in een ovenschaal en lepel er wat van de gezeefde marinade bij.
    Zet ongeveer 30 minuten in de oven op 200° C.
    Lepel er tussendoor af en toe wat marinade over.

    22-08-2008 om 20:08 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    21-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruidige rijstballetjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    Fruit 280 g rijst glazig in boter of olie.
    Schenk er 300 ml groentebouillon bij.
    Laat zacht koken tot bijna alle vloeistof verdampt is.
    Doe er 6 fijngesneden lente-uitjes en nog eens 300 ml groentebouillon bij.
    Laat verder garen tot de rijst gaar en kleverig is.
    Laat afkoelen (het liefst een nacht, in de koelkast).
    Vermeng met 3 eetlepels pesto en 1 losgeklopt ei.
    Maak een vijftiental balletjes van het rijstmengsel.
    Druk in elk balletje een blokje mozzarella.
    Laat 20 minuten rusten in de koelkast.
    Frituur de rijstballetjes goudbruin in een hete frituurpan 175° C.
    Lekker warm of koud, met groene salade.

    Tip:
    Met vochtige handen kunt u zonder veel geknoei mooie rijstballetjes maken.

    21-08-2008 om 20:19 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    20-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krenten- & notenbrood
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1 kg witte broodbloem- 500 g roggemeel- 50 g verse gist- 250 g krenten- 250 g grof gemalen walnoten- 2 theelepels zout- 1/2 l lauw water en 6 dl lauw water-  vetstof voor de bakvormen

    1. Vermeng de witte bloem en het roggemeel in een kom. Maak in het midden een kuiltje. Los de gist op in 1/2 l lauw water en schenk 'm in het bloemkuiltje. Bedek het papje met een beetje bloem. Laat 5 minuten staan.
    2. Los het zout op in 6 dl lauw water. Schenk in een straaltje bij het bloemmengsel. Kneed intussen tot een stevig, elastisch deeg. Laat het afgedekt 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
    3. Verdeel het deeg in twee porties. Kneed door één ervan de noten, door de tweede de krenten. Leg het ene brood in een beboterde ronde vorm van 24 cm diameter. het andere in een langwerpige vorm van 30 cm lengte.
    4. Laat de broden 2 uur rijzen op kamertemperatuur. Bak ze vervolgens 1 uur in een op 180°C voorverwarmde oven. Laat ze afkoelen op een rooster.

    20-08-2008 om 20:17 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    18-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kipfilet met chiliboter
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    Meng in de keukenrobot 50 g zachte boter met 1 theelepel (onbehandelde) sinaasappelschil, 1 gepeld knoflookteentje en 1/2 chilipepertje (zonder zaadjes) tot een dikke pasta.
    Snij 4 dikke kipfilets in (net niet helemaal doormidden) en schep in elk ervan een lepeltje gekruide boter.
    Druk goed aan, bestuif de kipfilets lichtjes met bloem en breng ze op smaak met peper en zout.
    Wentel ze door losgeklopt ei en dan door paneermeel.
    Bak ze gaar en goudbruin in een heel klein beetje olie, liefst in een pan met antiaanbaklaag.
    Serveer met een groene groente (sla, boontjes, broccoli) en gestoomde of gekookte aardappelen.

    18-08-2008 om 20:06 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    13-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaneelpudding
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    40 g vloeiende bloem- 250 ml volle melk- 250 ml room- 1 blikje gecondenseerde melk- 1 theelepel bakpoeder- 3 eieren, gesplitst- 50 g bruine suiker- 1/2 theelepel kaneelpoeder- zout- vetstof voor de ovenschotel

    1. Verwarm de oven voor op 200° C. Vet een ovenschotel in. Vermeng de suiker met het kaneelpoeder.
    2. Roer de bloem los in een paar eetlepels koude melk. Breng de rest van de melk aan de kook met de room en een snuifje zout. Voeg er, van het vuur af, het bloempapje aan toe. Roer goed glad. Voeg dan de gecondenseerde melk en de eierdooiers toe. Roer weer goed glad.
    3. Klop de eiwitten stijf. Spatel de eiwitsneeuw luchtig door de massa. Schep dit in de ingevette vorm.
    4. Strooi er de kaneelsuiker op. Zet 20 tot 30 minuten in het midden van de oven. Lekker met Engelse crème.

    13-08-2008 om 20:25 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    12-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfslapjes met tuinbonen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Tuinbonen zijn er nu  vers, maar in de diepvries zijn er ook. U kunt ze ook door sperzieboontjes of dikke wit te bonen vervangen

    Voor 4 personen:

    Laat 50 cl kalfsfond inkoken met een kruidentuiltje (tijm, laurier peterseliestengels) en 1 takje verse salie, tot er nog zowat 2/3 overblijft. Zeef de saus.
    Werk ze op met 40 g ijskoude botervlokjes.
    Kruid de saus naar smaak bij met peper en zout en hou ze warm op een zacht vuur.
    Blancheer 500 g tuinbonen 2 tot 3 minuten in gezouten water.
    Bestuif 4 kalfslapjes (van zo'n 100 g) lichtjes met gekruide bloem.
    Bak ze een paar minuten aan elke kant in hete boter of olie.
    Giet de bonen af en lepel er de saus over.
    Leg er de vleeslapjes bij en dien op.
    Zo gaat het met verse tuinbonen: dop ze eerst, om ze vervolgens 1 minuut te blancheren in kokend water.
    Nadat je ze hebt laten schrikken in koud water, haal je het fijne vliesje rond elke boon weg, want dat smaakt bitter.

    12-08-2008 om 20:47 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    08-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groenterolletjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:
    2 kleine, stevige courgettes- 1 bosje jonge worteltjes- 200 g fijne sperzieboontjes- 6 groene asperges- 3 stengels jonge prei- olijfolie

    Voor de dipsaus:
    2 dl pikant-zoete chilisaus- sap van 1/2 limoen- 1 theelepel sojasaus

    1 Spoel en droog de courgettes. Trek ze met een dunschiller (of de mandoline) in de lengte in repen. Rooster ze kort aan beide kanten, in een lichtjes met olie bestreken grillpan.
    2. Schraap de wortels. Haal de boontjes af. Snij de asperges en de prei in staafjes van zo'n 6 cm lang.
    3. Blancheer de groenten elk apart beetgaar in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en uitlekken. Maak bundeltjes van de verschillende groenten en rol ze in een reepje courgette.
    4. Vermeng de chilisaus met het limoensap en de sojasaus. Geef deze dipsaus er apart bij.

    08-08-2008 om 20:23 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    28-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jonge worteltjes onder een kaaskorstje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    1 kg jonge worteltjes 600 g varkensfilet 100 g zachte boter 2 eetlepels olijfolie 4 sneetjes toastbrood 30 g gemalen parmezaan 1/2 bosje bladpeterselie, tijm en marjolein peper en zout

    1. Schraap de worteltjes. Laat ze heel en laat er eventueel zelfs een beetje groen aan. Stoom ze 20 minuten, of tot ze net beetgaar zijn, en kruid ze met peperen zout.
    2. Snij de varkensfilet in plakken van 2 cm. Snij elke plak horizontaal in, maar net niet helemaal doormidden.
    3. Vermeng de zachte boter met de helft van de gehakte tuinkruiden, een snuifje peper en zout en stop in elk plakje vlees een theelepeltje van deze kruidenboter.
    4. Kruid de vleeslapjes aan de buitenkant met peper en zout en bak ze aan elke kant 3 minuten in olijfolie.
    5. Schik de worteltjes en de plakjes vlees in een ovenschaal.
    6. Verkruimel het toastbrood en vermeng het met de rest van de gehakte tuinkruiden, de rest van de tuinkruidenboter en de gemalen parmezaan.
    7. Strooi het kruimeltjesmengsel op de worteltjes.
    8. Zet de schaal ongeveer 10 minuten in de oven op 220° C.

    TIP!
    Jonge worteltjes hoeft u niet te schillen. Boen ze gewoon goed schoon met een borsteltje, of schraap ze licht met een mesje.

    28-07-2008 om 20:07 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knapperig kippetje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    Verwarm de oven voor op 220° C.
    Vermeng 60 g gehakte noten (naar keuze) met 4 eetlepels verkruimelde cornflakes.
    Roer 2 eetlepels vloeibare honing en 1 eetlepel sojasaus door elkaar.
    Kruid 4 kipfilets of kippenbouten met peper en zout.
    Bestrijk ze met het honingsausje en draai ze dan in het notenmengsel.
    Leg ze op aluminiumfolie op de bakplaat en zet ze een twintigtal minuten (iets langer voor bouten) in de oven op 220° C.
    Dek eventueel af met aluminiumfolie als de noten te snel verkleuren.
    Serveer met een fris lenteslaatje en gestoomde aardappeltjes.

    28-07-2008 om 20:02 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    23-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flensjes met kaneelsuiker.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor de flensjes:
    200 g zelfrijzende bloem- 4 dl melk- 1 pakje vanillesuiker- 2 eieren- snuifje zout.

    Voor de kaneelsuiker:
    250 g fijne suiker- 1 theelepel kaneelpoeder

    1. Vermeng de gezeefde bloem met de vanillesuiker. Klop de eieren los met de melk en het zout. Schenk ze bij het bloemsuikermengsel. Roer tot een glad beslag.
    2. Bak in een pan in boter of olie flinterdunne pannenkoekjes.
    3. Vermeng de fijne suiker met het kaneelpoeder. Strooi kaneelsuiker op de warme flensjes. Rol ze op en en serveer ze meteen.

    23-07-2008 om 20:20 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    20-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bladerdeegjes met kaas en peren
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    12 vierkantjes bladerdeeg- 2 eierdooiers- 6 plakjes verse geitenkaas van 1,5 cm dik- 6 theelepels vloeibare honing- 2 peren (Conférence)- 11 water- sap van 1/2 citroen- 4 eetlepels fijne suiker- kaneelpoeder- 50 g geroosterde pijnboompitten

    1. Steek rondjes van 10 cm uit het deeg. Maak met de rest ervan bloemblaadjes. Leg de plakjes twee per twee op elkaar en leg er de bloemblaadjes bovenop.
    2. Bestrijk de rondjes met losgeklopt ei en bak ze 12 tot 15 minuten op 220° C.
    3. Schil de peren, snij ze in plakjes. Laat ze +/-10 minuten sudderen in het water met de suiker, het citroensap en een mespunt kaneelpoeder.
    4. Lepel de honing op de kaas. Zet kort onder de hete grill.
    5. Snij de bladerdeegjes open. Leg er kaas tussen en partjes peer. Bestrooi met pijnboompitten. Zet er het deksel weer op. Serveer liefst terwijl de kaas nog warm is.

    20-07-2008 om 20:33 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    17-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Exotisch stoofpotje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    1 kg rundvlees (ontbeend ribstuk)- olie- 1 ui - 4 onbehandelde mandarijntjes (of clementines)-2 koffielepels bruine suiker- 3 dl runderbouillon- 50 cl sojasaus- 1 eetlepel geraspte gemberwortel- 4 stukjes steranijs- 1 koffielepel vijfkruidenpoeder- peper en zout

    1. Spoel de mandarijntjes met heet water. Schil ze en verdeel ze in partjes. Verwijder zorgvuldig alle witte velletjes van het vruchtvlees.
    2. Snipper de gepelde ui fijn. Braad het vlees rondom aan in hete olie. Kruid met peper en zout. Doe er de uisnippers en de suiker bij. Schep goed om. Voeg er de bouillon, de sojasaus, de mandarijnschilletjes en de specerijen aan toe. Dek af en laat anderhalf uur stoven op een zacht vuur.
    3. Hou het vlees warm onder aluminiumfolie. Zeef de saus. Laat ze tot de helft inkoken. Doe er de mandarijntjes bij. Laat nog even goed warm worden.
    4. Snij het vlees in plakken. Lepel er de saus bij. Serveer met glasnoedels.

    17-07-2008 om 20:48 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    14-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappel-spekpannetje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    Boen 800 g vastkokende aardappelen goed schoon, snij ze in fijne plakjes en stoom ze tot ze beetgaar zijn.
    Fruit 1 grote fijngesneden ui glazig in boter of olie.
    Schep er een mespuntje suiker door.
    Blus met 1 wijnglas droge witte wijn.
    Laat op een hevig vuur bijna volledig verdampen.
    Zet even aan de kant en laat in dezelfde pan 200 g spekblokjes knapperig bakken.
    Doe er de uien weer bij.
    Voeg er de aardappelen en 1 wijnglas bouillon aan toe.
    Kruid met laurier, peper en zout.
    Laat 10 minuten zachtjes doorwarmen.
    Werk af met gehakte peterselie en bieslook of lente-ui.

    14-07-2008 om 20:25 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    12-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fruitkoek

    Voor de  fruitkoek gebruik ik het liefst vers fruit, dus varieer ik naargelang van het seizoen

    Voor 4 personen:

    Maak een beslagje van 10 ferme eetlepels zelfrijzende bloem, 8 eetlepels fijne suiker, 6 eetlepels olie, 6 eetlepels melk en 1 pakje vanillesuiker. Schenk het in een bakvorm. Snij 400 g geschilde peren in fijne partjes en schik ze op het beslag. Bak ongeveer 30 minuten in de op 175°C voorverwarmde oven. Laat 80 g boter smelten met 3 eetlepels fijne suiker en 1 pakje vanillesuiker. Vermeng met 1 losgeklopt ei en breng op smaak met een mespunt kaneel. Schenk het mengseltje op de warme, gebakken koek en zet nog een paar minuten onder de hete grill.
    Serveer lauw of koud, in de bakvorm.

    12-07-2008 om 20:28 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    07-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Berlijnse bollen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een klassieker en ook bekend als 'boules de Berlin'.

    Voor 12 stuks:
    1 dl lauwe melk- 1 blokje (42 g) verse gist- 500 g bloem- 2 eieren- 3 eierdooiers- 60 g fijne suiker- 60 g zachte boter- geraspte schil van een 1/2 onbehandelde sinaasappel- merg van 1 vanillestokje- 1 eetlepel rum- zout

    Verder:
    frituurvet of frituurolie (1,51)- 400 g aardbeienconfituur-  bloemsuiker om af te werken

    1. Los de verkruimelde gist op in de lauwe melk. Meng met 150 g bloem. Dek af en laat 20 minuten rijzen. Klop de eieren en de eierdooiers los met de suiker. Doe dit en de rest van de bloem bij het voordeegje. Bewerk met de keukenrobot of de mixer. Voeg er de overige ingrediënten aan toe en kneed tot een homogeen deeg. Laat 15 minuten rijzen.
    2. Kneed het deeg nog eens goed door en rol het dan 2 cm dik uit. Snij er plakjes uit van ongeveer 7 cm diameter. Bestuif de deegplakjes lichtjes met bloem. Laat ze anderhalf uur rijzen onder een keukenhanddoek tot ze in volume verdubbeld zijn.
    3. Bak de deegplakjes in porties in heet frituurvet, twee minuten aan elke kant. Laat ze uitlekken en afkoelen op keukenpapier. Druk de aardbeienconfituur door een fijne zeef en vul er, met behulp van een spuitzak, de bollen mee. Bestuif met bloemsuiker.

    07-07-2008 om 21:26 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    02-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kreeft in bladerdeeg
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 6 personen:

    3 gekookte kreeften van +/- 700 g- 2 plakken bladerdeeg- 600 gaardappelen- 3 uien- 200 g slagroom- 1 ei- 10 g boter- 1 bosje peterselie- peper en zout

    1. Verwarm de oven op 210°C. Schil de aardappelen, snij ze in plakjes, kook ze 10 min. Snipper de uien, hak de peterselie.
    2. Leg een plak deeg in een beboterde ronde vorm. Schik er de aardappelen in. Kruid met peper en zout. Strooi er de ui en peterselie bij. Dek af met de tweede deegplak. Las de randen en doreer het deksel met ei, losgeklopt met 1 eetlepel koud water.
    3. Maak in het midden van het deksel een gaatje. Zet er een buisje van aluminiumfolie in (om de damp te laten ontsnappen). Bak 45minuten in het midden van de oven. Laat de taart 15 minuten afkoelen en ontvorm ze meteen op een serveerschaal.
    4. Haal het kreeftenvlees uit het pantser en de poten. Snij het in stukken. Verwarm het eventjes in de room. Snij voorzichtig het taartdeksel los. Schep de kreeft en de room vervolgens in de taart. Zet het deksel er weer op en serveer meteen.

    02-07-2008 om 19:52 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)




    Foto

    Foto

    Even een bezoekje brengen aan
  • christiane64
  • Virginia65

  • Gastenboek
  • Wens je een fijn Weekend vriendin
  • Fijne nieuwe week gewenst
  • Veel beterschap gewenst
  • Wens je een fijne namiddag lieve vrienden xxxx
  • Fijne vrijdag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    adrianus
    blog.seniorennet.be/adrianu
    Image Hosted by ImageShack.us

    Image Hosted by ImageShack.us


    Foto

    Foto



    Foto


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto






     






    Startpagina !

    Blog als favoriet !


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    marianne
    blog.seniorennet.be/mariann

    Archief per jaar
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    allerlei
    blog.seniorennet.be/allerle
    Mijn favorieten
  • gelukkig
  • pierre1951
  • deprehistorie
  • jan_keij
  • retrocameras
  • waasland_gemeenten

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    waardevol
    blog.seniorennet.be/waardev
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    lucie1952
    blog.seniorennet.be/lucie19
       


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!