Voor 4 personen:
1 kg jonge worteltjes 600 g varkensfilet 100 g zachte boter 2 eetlepels olijfolie 4 sneetjes toastbrood 30 g gemalen parmezaan 1/2 bosje bladpeterselie, tijm en marjolein peper en zout
1. Schraap de worteltjes. Laat ze heel en laat er eventueel zelfs een beetje groen aan. Stoom ze 20 minuten, of tot ze net beetgaar zijn, en kruid ze met peperen zout. 2. Snij de varkensfilet in plakken van 2 cm. Snij elke plak horizontaal in, maar net niet helemaal doormidden. 3. Vermeng de zachte boter met de helft van de gehakte tuinkruiden, een snuifje peper en zout en stop in elk plakje vlees een theelepeltje van deze kruidenboter. 4. Kruid de vleeslapjes aan de buitenkant met peper en zout en bak ze aan elke kant 3 minuten in olijfolie. 5. Schik de worteltjes en de plakjes vlees in een ovenschaal. 6. Verkruimel het toastbrood en vermeng het met de rest van de gehakte tuinkruiden, de rest van de tuinkruidenboter en de gemalen parmezaan. 7. Strooi het kruimeltjesmengsel op de worteltjes. 8. Zet de schaal ongeveer 10 minuten in de oven op 220° C.
TIP! Jonge worteltjes hoeft u niet te schillen. Boen ze gewoon goed schoon met een borsteltje, of schraap ze licht met een mesje.
|