Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Foto
Image Hosted by ImageShack.us
Foto
http://www.linkpiramide.nl
Inhoud blog
  • Wegens afwezigheid
  • Schelvis gebakken, met knoflook
  • Sint-jakobsnoten met groenten en blanke botersaus
  • Kalfsgebraad in citroenmarinade
  • Risotto met saffraan
  • Tongreepjes met kruidenmayonaise
  • Scampibeignets
  • Lamsschoudergebraad met aubergines en appelen
  • Normandische tongrolletjes
  • Tweede rib met pepers
  • Rundergebraad in bladerdeeg
  • Varkensgebraad met spek en uien
  • Mosselgratin met spinazie
  • Schnitzels met stukjes groenten
  • Gestoomde wijting met schorseneren en peterseliecoulis
  • Zalmpannetje met curry en prei
  • Kip met mangochutney
  • Inktvis met kappertjes en groene asperges
  • Pittige duifjes
  • IJs met compote van rode vruchten.
  • Varkensgebraad met abrikozen
  • Zalm met sesamzaadjes
  • Zuiderse zesrib
  • Crumble met fruit.
  • Aardappel omelet
  • Chocolade taart
  • Engels lamsmedaillon van de chef
  • Wortelcake
  • Rozijnentoastjes
  • Pannenkoekjes met bieslook
  • Notenkoekjes
  • Madeirakoek
  • Maleise soep
  • Lekkerbekkenbeignets
  • Kip met broccoli en spekjes va n Sofie
  • Hutsepot
  • Gebraden varkensvlees in cocotte
  • Crème au chocolat
  • Champignonsoep met bieslook
  • Brownies met dadels, vijgen en krenten
  • Bloemkoolschotel
  • Gehakt met krakend jasje
  • Asperges, gouden tips
  • Eenpanspotje van courgettes en tomaten
  • Geroosterde chateaubriand
  • Gegratineerde tongfilets
  • Gegrilde varkens spare-rib
  • Citroenhartjes
  • Advocaat
  • Zeewolf met Hollandaise saus
  • Zoete clafoutis met pruimen
  • Appelgebak
  • Bessen- aardbeientaartje
  • Basboussa of ook vanille-griesmeelcake genoemd
  • Lentesalade met sint-jakobsvruchten
  • Konijn met worteltjes
  • Parelhoen op een bedje van witloof met oosterse saus
  • Visspiesjes
  • Nems met gekonfijte eend
  • Kalfsgebraad met mostard
  • Amarettohart
  • Vruchten yoghurt
  • Pita met gegrilde halloumi
  • Zoetzuur
  • Marshmallow
  • Asperges met ei en tuinkruidendressing
  • Ravioli met spinazie en ricotta
  • Hollandaise met sinaasappel
  • Klassieke all-American burger
  • Risottokoek (met sla en gember)
  • Ovenschoteltje met spruitjes
  • Warme winterdrank
  • Peren met kaas.
  • Pesto-zalmburger
  • Warme boontjessalade met ei
  • Waterzooi van kip
  • Mijn stoofschotel van pastinaak gaat er altijd in
  • Pasta basta!
  • Oesters met tomaat en bacon
  • Notensoep
  • Gentse waterzooi (maaltijdsoep)
  • Kip Marengo.
  • Fruity Fool
  • Aspergeweetjes
  • Krabcake met komkommer
  • Kreeftenragoût
  • Kruidenhoning zelf maken?
  • Meiraapjes met kervelrisotto
  • Macaroni-timbaal
  • Kip in zoetzure saus
  • Knolseldersoep
  • Dumplings met kaneel
  • Vanille-griesmeelcake. (Basboussa)
  • Cocotte-ei
  • Bouillabaisse
  • Rundergebraad met paddestoelen.
  • Chesapeake Bay oesters
  • Caraïbische gravlax
  • Brioches
  • Clam chuwder
  • Bietjesstamppot
  • Gambaspies met hete tomaatsaus
  • Asperges, gouden tips
  • 3 X asperges
  • Supersnel met kaas
  • Kreeftensaus
  • Kaneel
  • Visspiesjes met ananas
  • Kabeljauw
  • Kalfspiccata
  • Baconrolletjes met mozzarella en verse basilicum
  • Curry van peulvruchten en lentegroen.
  • Aperges
  • Tortilla met tijm en courgette
  • Blini's met zalm
  • Appeltaart op Bretoense wijze
  • Appeltaartjes met kaas (Brugse)
  • Steaks op z'n Amerikaans
  • Chimay kaaskroketten
  • Gestoofde (hand) peertjes met wijn en slagroom
  • Appel-cranberry pie
  • Abrikozen in kardemomsiroop
  • Heerlijke kipsalade
  • Gebakken kabeljauw met pastinaakmousseline en gebruinde boter
  • Aardappeltjes in zoutkorst
  • Gerookte kipburger
  • Wortelvelouté
  • Yoghurtshake
  • Zelf tomaten drogen.
  • Zalm met noedels
  • Zachte kaas-hamtoast
  • Zalm met prei
  • Aardappelomelet met paprika
  • Lichte tiramisu
  • Bietenburger
  • Geroosterde gamba's
  • Gevulde abrikoosjes
  • Millefeuille met yoghurt en mango
  • Hoe maak je mangosaus
  • Fish & chips
  • Gestoofd kalfsvlees met groenten
  • Tongfilets met limoensaus.
  • Thaise salade van rundvlees en mango.
  • Kalmthoutse slasoep
  • Kaascake met aardbeien
  • Mirabellen met limoenyoghurt
  • Gevogelte in een aardappel nest je
  • Boterappels uit de oven
  • Kaasterrine met mandarijntjes
  • Hoe maak je gyroskruiden
  • Cacao-ijstaart met noten
  • Kabeljauw met oregano
  • Gemarineerde vis met aardappelen
  • Kalkoenburger in bacon
  • Kippen levertjespaté met wijngelei
  • Romige aardappelsoep
  • Hartwafeltjes
  • Mousse van gerookte forel
  • Salade van selder en appel
  • Koffie of espresso wat is het verschil.
  • Limburgs stoofvlees
  • Lamskoteletjes in een kruidenjasje
  • Eierkoek
  • Gefrituurde wijtingbeignets
  • Gelakte eend met hartige flensjes
  • Garnalencocktail
  • Kokostaart met rum
  • Eiertaart met kaneel
  • Italiaanse spiesjes
  • Caraïbische varkensburgers
  • Aardappelchips
  • Hertenribstuk met honing en citroentijm
  • Pangasiusfilet uit de oven met kaas, ui en knoflook
  • Lamsbout met sjalot en tijm
  • Kippenbouten met kruidensaus
  • Kruidige rijstballetjes
  • Krenten- & notenbrood
  • Kipfilet met chiliboter
  • Kaneelpudding
  • Kalfslapjes met tuinbonen
  • Groenterolletjes
  • Jonge worteltjes onder een kaaskorstje
  • Knapperig kippetje
  • Flensjes met kaneelsuiker.
  • Bladerdeegjes met kaas en peren
  • Exotisch stoofpotje
  • Aardappel-spekpannetje
  • Fruitkoek
  • Berlijnse bollen
  • Kreeft in bladerdeeg
  • Pasta met boontjes en kaas
  • Flan van tong met roze peperbessen.
  • Grijze garnaaltjes met kaasmousse
  • Exotische taartjes
  • Confituur van aardbeien 1
  • Coq-au-vin (haantje in wijnsaus)
  • Gepaneerde kip
  • Kaastaart met noten
  • Kokostaart met rum
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Een interessant adres?
    Foto
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • gedachten
  • omaatje
  • gerardstuin
  • buxus
  • kantklossen
  • claudette61
  • klas5a
  • Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    radio_opsinjoor
    blog.seniorennet.be/radio_o
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    zusje
    blog.seniorennet.be/zusje
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    natuur
    blog.seniorennet.be/natuur
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Mijn favorieten
  • Amorfati
  • Lana
  • wilde kruiden
  • christiane64
  • johny en christiane
  • madammeke
  • radio_opsinjoor
  • leuven
  • pepe1
    Mijn favorieten
  • amaryllis
  • 100jaar
  • Keuken
    recepten, tips, kruiden, fruit en artikels.

    04-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kreeftensaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1/2 l kreeftenfond- 2 dl room- 1 laurierblaadje- 40 g kreeftenboter- dille

    Breng 1/2 l kreeftenfond aan de kook met 2 dl room en 1 laurierblaadje.
    Laat tot de helft inkoken.
    Verwijder het laurierblad.
    Voeg 40 g kreeftenboter (in vlokjes) bij de saus en mix met staafmixer, tot de boter gesmolten is.
    Kruid bij en voeg wat gehakte dille toe.
    Serveer warm.

    04-04-2009 om 20:14 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    28-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaneel

    Kaneel komt van de kaneelboom.
     De stokjes zijn reepjes van de bast die aan de binnenkant van de lange twijgen zit.
    Oorspronkelijk komt kaneel uit China, Indonesië en Sri Lanka - deze laatste geldt algemeen als de beste.
    De specerij heeft een ver verleden.
    Mozes zou al kaneel hebben gebruikt (weliswaar niet in de keuken, maar als zalfolie voor het tabernakel).
    Kaneel wordt vooral in de zoete keuken gebruikt.
    Kaneelpudding, kaneelwafeltjes, appeltjes met kaneelboter, kaneelijs en rijstpudding met kaneel zijn favorieten.
    Voor de liefhebbers, want kaneel heeft een speciale, nadrukkelijke smaak.
    De in onze recepten opgegeven hoeveelheden zijn dan ook slechts een indicatie!
    Stokjes zijn iets handiger, en indien mogelijk in het recept, een aanrader omdat ze op tijd weggenomen kunnen worden, wat bij poeder uiteraard niet meer mogelijk is.





    28-03-2009 om 19:44 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (3)
    24-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Visspiesjes met ananas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Snel voorbereiden, marineren, 1 minuut onder de grill: klaar!

    Ingrediënten per spies:
    3 stukjes vis, zeeduivel of botervis bv.- 2 grote garnalen- 2 stukjes verse ananas- citroensap- gehakte, gemengde kruiden (dille, peterselie etc.- olijfolie- zeezout.

    Voorbereiding:
    Maak van het citroensap met de olijfolie en gehakte kruiden een marinade en laat de vis daar, afgedekt, minimaal 2 uur in marineren in de koelkast.

    Haal de vis uit de marinade en laat het goed uitlekken.

    Bereiding:
    Kruid de vis met zeezout en rijg de stukken met de garnalen en de stukken ananas aan de (houten) spiezen. Laat ze in circa 1 minuut, op de barbecue of onder de grill gaar worden.

    Serveer met een lekkere salade.

    NB:
    Houten spiesjes verbranden niet, als je ze minimaal een half uurtje in een bak met koud water legt.

    24-03-2009 om 20:17 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    21-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauw
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Beschrijving van Kabeljauw

    -Voorkomen en aanvoer:
    Kabeljauw komt op de meeste plaatsen van het Noordelijk halfrond voor tot in de Golf van Gascogne. Gigantische hoeveelheden werden vroeger gevangen: tot bij de 600 duizend ton. De stand in de Noordzee is in 10 jaar tijd tot amper 20% gedaald van de vroegere omvang. Vooral de oudere kabeljauw ontbreekt meer en meer.

    -Biologische kenmerken:
    Kabeljauw groeit zeer vlug: in de eerste levensjaren verdubbelt hij jaarlijks zijn gewicht! In vroegere tijden kon hij zelfs doorgroeien tot boven de anderhalve meter lengte. Thans ligt de lengte van de aangevoerde kabeljauw ligt tussen 50-80 cm. De volwassen kabeljauw (vanaf 4 jaar) paait tussen januari en maart. Een record van 9 miljoen eieren in een wijfje van 34 kg werd genoteerd.

    -Andere karakteristieken:
    Kleine kabeljauw wordt soms in zijn geheel verkocht, meestal echter in visfilets of vismoten. Het visvlees is helder wit, bevat weinig graten en heeft een vaste structuur (naar de staart toe iets zachter). Stokvis is gedroogde kabeljauw, klipvis of bacalao is gedroogde en gezouten kabeljauw. In de Franse taal gebruikt men ook morue voor verse kabeljauw en morue salé (of bacalao) voor klipvis. Kabeljauw is een van de belangrijkste consumptievissen en kan op alle mogelijke manieren bereid worden, viskenners verkiezen echter gepocheerde kabeljauw of ovenbereidingen. Kabeljauw is een ideale vissoort voor de eerste culinaire kennismaking met vis. Succes is verzekerd.

    21-03-2009 om 20:11 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (2)
    18-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfspiccata
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    Kruid een paar eetlepels bloem met peperen zout.
    Haal 4 kalfslapjes van elk 125 g door de gekruide bloem.
    Bak ze een paar minuten aan beide kanten in wat boter of (olijf)olie.
    Blus met een glas droge witte wijn.
    Laat kort inkoken.
    Voeg er 1 dl bouillon aan toe.
    Laat goed doorwarmen.
    Breng de saus op smaak met citroensap en werk ze verder af met een eetlepel kappertjes en flink wat gehakte peterselie.
    Serveer met rijst of pasta, en een groene salade.

    18-03-2009 om 20:10 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    16-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baconrolletjes met mozzarella en verse basilicum
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    50 g spekjes of bacon, fijngesneden- 1 pak Honig bakmix voor deegrolletjes- 50 ml
    Zonnebloemolie- 1 bolletje mozzarella, fijngesneden- 20 g zongedroogde tomaatjes op olie, fijngesneden- 7 gram verse basilicum, fijngesneden

    Verwarm de oven voor op 190 °C.

    Beboter de bakplaat.
    Bak de bacon of spekjes uit.
    Doe de bakmix, de olie en 100 ml water in een beslagkom (de kruidenmix uit het pak niet toevoegen) en meng dit alles met een mixer (kneedhaken) tot een glad deeg.
    Haal het deeg uit de beslagkom, kneed het nog even door met de hand en vorm het deeg tot een vierkant.
    Laat het 5 minuten rusten.
    Meng de mozzarella, spekjes, zongedroogde tomaatjes en verse basilicum door elkaar.
    Rol het deeg uit tot een dunne vierkante plak van ca. 24 bij 24 cm en verdeel het mozzarellamengsel met behulp van de bolle kant van een eetlepel over de deegplak.
    Rol beide zijkanten van de deegplak naar elkaar toe en snijd de dubbele rol in ca. 2 cm brede plakjes (vlinders).
    Leg de vlinders plat op de bakplaat.
    Bak de vlinders in het midden van de oven ca 25 minuten totdat ze goudgeel van kleur zijn.

    16-03-2009 om 20:25 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    10-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Curry van peulvruchten en lentegroen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    250 g peultjes- 250 g sperzieboontjes- 250 g doperwten- 250 g shiitake- 1 groot blik tomaatblokjes- 1 blik kikkererwten- 1 blik rode bonen- 4 sjalotten- 3 teentjes knoflook- 20 cl groentebouillon- 1 blikje kokosmelk- Indische roerbakolie- peper en zout

    1. Blancheer de peultjes, doperwten en sperzieboontjes in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en uitlekken.
    2. Giet de kikkererwten en de bonen af, spoel ze met koud water, laat ze uitlekken.
    3. Borstel de shiitake schoon, bak ze kort in 1 koffielepel roerbakolie.
    4. Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Fruit ze glazig in 1 eetlepel roerbakolie. Doe er de tomaatblokjes en de groentebouillon bij. Laat 2 minuten doorkoken.
    5. Doe er de kokosmelk bij en breng weer tot tegen de kook aan. Voeg er de kikkererwten, de bonen, de sperziebonen, de peultjes, de erwten en de shiitake aan toe.
    6. Laat alles even doorwarmen. Kruid met peper en zout. Serveer goed heet, met rijst.

    10-03-2009 om 20:14 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    25-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aperges
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    - In asperges zit 'asparagine'. Aan deze stof worden genezende krachten toegedicht bij leverstoornissen, slecht functioneren van de nieren, jicht, chronische reuma, vermoeidheid, hartkloppingen en lage bloeddruk.
    - Bij 50% van de asperge-eters krijgt de urine een typische geur die wordt veroorzaakt omdat de aspergeplant sporen van zwavel bevat.
    - Een Nederlander eet gemiddeld 450 gram asperges per jaar. In Spanje eet men de meeste asperges: gemiddeld 1400 gram per jaar.
    - De etiquette schrijft voor dat je de asperge, ondersteund door de vork, langs de lippen naar binnen zuigt en even op de tong laat rusten voordat je erin bijt.
    - Hoe weet je of asperges vers zijn? Wrijf twee stengels tegen elkaar. Als ze een tsjirpend of piepend geluid maken, zijn ze vers.
    - Koks koken asperges in een pan met de schillen op de bodem.
    - Asperges zijn veel gemakkelijker te schillen als je ze voor het schillen ruim een half uur in koud water zet.
    - Asperges lijken al een zeer lang bestaan te hebben: er zijn zelfs afbeeldingen in de graven van farao's gevonden!

    25-02-2009 om 15:14 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    24-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tortilla met tijm en courgette
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 8 personen:

    10 eieren- 4 dikke aardappelen- 2 kleine courgettes- 4 eetlepels olijfolie- 2 teentjes knoflook- 1 eetlepel verse tijmblaadjes- peper en zout.

    1. Schil de aardappelen, spoel de courgettes en snij beide in fijne plakjes. Pel en hak de knoflookteentjes.
    2. Fruit de knoflook glazig in de olijfolie. Leg er de aardappelplakjes op. Laat 5 minuten bakken. Leg er de courgettes bij. Dek af en laat 15 tot 20 minuten op een zacht vuur staan, tot de groenten gaar zijn.
    3. Klop de eieren los met peper en zout. Druk de groenten wat aan in de pan. Strooi er de helft van de tijm op. Schenk er de eieren bij. Strooi er de rest van de tijm op.
    4. Laat ongeveer 5 minuten op een zacht vuur bakken, tot de eierkoek gestold is. Zet nog 2 minuten onder de grill om bij te kleuren. Lekker warm en koud.

    24-02-2009 om 20:20 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    20-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blini's met zalm
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 6 stuks:

    150 ml melk- 150 g fijn boekweitmeel-10 g verse gist- 1 ei- suiker en zout- olie of boter om te bakken- zure room- gerookte zalm en kaviaar (of viseitjes) om te serveren

    1. Zeef het boekweitmeel met een snuifje zout in een kom. Maak in het midden een kuiltje. Los de verbrokkelde gist op in 3 eetlepels lauwe melk. Schenk in het kuiltje. Strooi er 1 theelepel suiker bij. Schep wat bloem over het gistpapje. Dek af en laat een tiental minuten rijzen op kamertemperatuur.
    2. Doe het ei bij de bloem. Schenk er in een straaltje de rest van de melk bij. Bewerk met de mixerkloppers tot een dik, glad beslag.
    3. Verhit boter of olie in een niet te grote pan. Schep met een kleine pollepel hoopjes van het beslag in de hete vetstof. Laat een paar minuten bakken. Keer de blini's om en bak ook aan de andere kant goudbruin.
    4. Serveer warm, met een schepje zure room, flinterdunne plakjes gerookte zalm en een lepeltje viseitjes (of kaviaar).

    20-02-2009 om 20:28 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    16-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appeltaart op Bretoense wijze

    1 rol bladerdeeg - 4 jonagold appelen- 1 zakje vanillesuiker- 100 g boter- 175 g suiker-35 g maïzena of gewone bloem-3 eieren

    Appels schillen en in blokjes snijden.
    Boter een taartvorm en bestuif heel lichtjes met bloem.
    Smelt de rest van de boter.
    Meng de gesmolten boter, de suiker, de eieren, de vanillesuiker en de maïzena tot een homogene massa met de garde (of met de keukenrobot op lage snelheid).
    Verwarm de oven voor op 180° C.
    Breng de bladerdeeg in de beboterde en bestoven taartvorm en vergeet niet het deeg te prikken met een vork.
    Doe er dan de appelblokjes in.
    Giet het botermengsel over de appelblokjes
    Bakken gedurende 45 min.
    Lauw opdienen, eventueel met een bolletje ijs.

    16-02-2009 om 20:51 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appeltaartjes met kaas (Brugse)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1 portie kruimeldeeg (kant-en-klaar)- 2 appels- sap van een 1/2 citroen- 1 dl room- 1 ei- 100 gr Brugse Belegen kaas

    Snij het kruimeldeeg in 4 delen en verdeel het over 4 ingevette taartvormpjes.
    Snij de geschilde appels in kleine stukjes en bestrijk ze met wat citroensap.
    Schik de stukjes appel op het deeg.
    Bak 15 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven en laat even afkoelen.
    Klop de room met het ei, voeg de geraspte kaas (Brugse) toe en giet over de appeltjes.
    Bak nogmaals 20 minuten in de oven.

    16-02-2009 om 20:34 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    15-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steaks op z'n Amerikaans
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    4 mooie steaks- 8 sneetjes bacon- 4 kleine tomaten- 250 g grote champignons- 1/2 citroen- gehakte peterselie- 4 soeplepels olie- 25 g boter- zout en peper

    Was de champignons en verwijder de steeltjes.
    Besprenkel ze met een vleugje citroen.
    Zet even opzij.
    Was de tomaten en snij ze horizontaal in twee.
    Haal de pitjes eruit en kruid met zout.
    Laat de boter met 2 soeplepels olie smelten in een grote pan.
    Rooster de steaks naar wens, kruid ze met zout en peper.
    Bak de champignons en stoof de halve tomaten op een zacht vuur in een andere pan met 2 soeplepels olie.
    Laat de sneetjes bacon snel bruinen in een pan met antikleeflaag, zonder vetstof.
    Leg 2 sneetjes bacon op elke steak.
    Dien op met de halve tomaten bestrooid met gehakte peterselie en met de champignons.

    N.B.:
    U kunt bij dit gerecht tuinkers en gebakken aardappelen met tuinkruiden eten.

    15-02-2009 om 18:43 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chimay kaaskroketten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    250 gr boter- 400 gr bloem- 75 cl volle melk- 25 cl Tripel Chimay- 500 gr kaas Chimay Grand Classique in kleine stukjes- 5 eierdooiers- peper- zout en muskaatnoot- 5 eiwitten- paneermeel (goudgeel)

    Maak een witte saus van de bloem, de boter, de melk en de Tripel Chimay.
    Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
    Roer er nu de eierdooiers onder samen met de kaas, laat nu niet meer koken.
    Stort de saus in een met bloem bestrooid recipiënt en laat afkoelen.
    Plaats 12u in de koelkast (een nacht).
    Snij de massa in gelijke stukken of steek ze uit met een inoxen ring.
    Wentel ze eerst door de bloem, daarna in het losgeklopt en met peper en zout gekruide eiwit en uiteindelijk door het paneermeel.
    Laat even rusten. Bak de kaaskroketten goudgeel in frituurolie (voorverwarmd op 180°C )

    15-02-2009 om 18:17 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestoofde (hand) peertjes met wijn en slagroom
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    4 handperen, niet te rijp- 250 ml droge witte wijn-6 el witte bastaardsuiker- 1 zakje vanillesuiker- 2 kruidnagels- 125 ml slagroom- maïzena of gelatine- evt. chocoladeschaafsel voor garnering

    Peren uitboren en schillen.
    Wijn, 2 dl water, basterdsuiker, vanillesuiker en kruidnagel aan de kook brengen.
    Dan de peren hierin circa 20 min (tegen de kook aan) koken/smoren.
    Dan de peren en kruidnagels eruit nemen en het vocht even een beetje binden, lobbig maken met maïzena of gelatine en even af laten koelen.
    De slagroom stijfslaan en mengen met de iets gebonden vloeistof.
    Peren op 4 borden, slagroommengsel erover en garneren met chocoladeschaafsel.

    Serveertips:
    Beetje muntblaadjes om de saus te garneren.
    Vochtverhouding zelf even schatten

    15-02-2009 om 11:51 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    13-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appel-cranberry pie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 6 personen:

    Voor het deeg:

    300 g patisseriebloem- 1 theelepel zout- 125 g bakvet (shortening)- 3 eetlepels boter- 2 theelepels
    Plantaardige olie- 100 ml karnemelk

    Voor de vulling:
    6 appels (granny Smith)- 100g veenbessen- 50 g bruine suiker- 40 g patisseriebloem- 2 eetlepels gesmolten boter- ½ theelepel kaneelpoeder- ½ theelepels gemalen muskaatnoot- zout

    Doe de bloem en het zout in een kom en voeg er de ijskoude boter en het bakvet bij.
    Snij de vetstof met twee messen in stukken en meng tegelijkertijd met de bloem, tot de kruimels zo groot zijn als doperwten.
    Voeg er de olie en de karnemelk aan toe.
    Roer met een houten lepel, tot het deeg de wand van de kom loslaat.
    Verdeel het deeg in twee porties en verpak elke portie apart in plasticfolie.
    Zet het een halfuur in de koelkast.
    Meng de witte en de bruine suiker met de kaneel, de muskaatnoot en een mespuntje zout.
    Schil de appels en snij ze in fijne partjes.
    Leg ze bij het deeg en schep voorzichtig om.
    Verwarm de oven voor op 220°C.
    Rol de twee bolletjes deeg dun - en iets groter dan de bakvorm - uit op een met bloem bestoven werkvlak.
    Leg een deegplak in een goed ingevette, diepe bakvorm.
    Druk hem goed aan tegen de rand van de vorm.
    Leg de partjes appel en de veenbessen in laagjes op het deeg.
    Besprenkel de appels telkens met wat gesmolten boter.
    Dek af met de tweede plak deeg.
    Maak met een scherp mes een paar kerfjes in het deegdeksel, zodat de stoom kan ontsnappen.
    Dek af met aluminiumfolie en zet de taart 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
    Neem de aluminiumfolie weg en laat de taart nog 15 tot 30 minuten bakken

    13-02-2009 om 20:28 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    10-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Abrikozen in kardemomsiroop
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    Verwarm 6 dl water met 250 g fijne suiker en 12 kardemom peultjes.
    Laat 1 minuut sudderen.
    Doe er 350 g gedroogde abrikozen bij.
    Laat nog 1 minuut op het vuur staan.
    Neem de kardemompeultjes weg en doe er het sap van 1 limoen bij. Roer om.
    Vul hoge glazen met vanillepudding en lepel er enkele abrikozen en flink wat saus bij.

    N.B.:
    Kardemom is een aromatisch vruchtje van de gember familie.
    Zowel de (gedroogde) peultjes met binnenin de zaadjes als de zaadbolletjes zijn te koop.
    Groen of bruin?
    Dat hangt af van de bewerking.
    Groene kardemon is in do zon gedroogd, bruine in de oven.

    10-02-2009 om 18:47 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    05-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijke kipsalade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    300g kippenreepjes- handvol rozijnen- half blik perziken- fijn gesneden halve witte kool- fijn gesneden wortel (reepjes )- 6 augurken- zilveruitjes- 1 ui- 1 gele en rode paprika (klein gesneden)- 2 gekookte eieren- 1 bakje selderiesalade.

    Alle groente fijn snijden, witte kool, wortel, augurken, ui en paprika, en de perziken klein snijden.
    Alles in een grote schaal gooien en goed mengen. En nu maar smullen. Lekker met koude rijst of geroosterd brood.

    05-02-2009 om 20:26 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    03-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken kabeljauw met pastinaakmousseline en gebruinde boter
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    4 stukken kabeljauw van om en bij de 200 g- 2 lepels olijfolie- 100 g boter- 500 g geschilde pastinaak- 1 dl melk- enkele druppels amandelolie- enkele druppels Ricard- bloem- peper en zout

    1. Spoel de kabeljauwstukken en dep zorgvuldig droog, haal door bloem, klop de resterende bloem van de vis, kruid met zout en weinig peper
    2. Snijd de pastinaak in stukken en doe in een pan die net ruim genoeg is. Overgiet met water en voeg 50 g boter toe, kook gaar, laat de pan uitdampen tot er enkel boter rest en maak aan met melk en Ricard, breng op smaak met peper en zout.
    3. Bak de kabeljauw in olijfolie, haal na ¾ baktijd uit de pan en verwijder het bakvet. Doe de resterende boter in de pan en warm op.
    4. Schik de mousseline op warme borden, leg er de kabeljauw op, lepel er de boter langs en druppel er wat amandelolie in.

    03-02-2009 om 20:36 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    30-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappeltjes in zoutkorst
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zo worden aardappeltjes in de schil superlekker! Heerlijk met een groene salade en een geroosterd stuk vlees of vis.

    Voor 4 personen:

    Borstel 1 kg kleine aardappelen schoon.
    Spoel ze tot het water helder blijft.
    Dep ze droog.
    Vermeng 1 kg grof zeezout met 2 eetlepels bloem, 3 eetlepels verse tuinkruiden (munt, rozemarijn, tijm, basilicum...) en een flinke mespunt peper.
    Klop 1 eiwit los met 1 eetlepel koud water.
    Schep het door het zoutmengsel (doe er eventueel wat water bij, het mengsel moet dik plakkerig zijn).
    Schep de helft ervan in een ovenschaal.
    Leg er de aardappeltjes op.
    Dek af met de rest van het zout.
    Druk goed aan.
    Zet de schotel 45 minuten in de oven op 200° C.

    30-01-2009 om 19:56 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)




    Foto

    Foto

    Even een bezoekje brengen aan
  • christiane64
  • Virginia65

  • Gastenboek
  • Wens je een fijn Weekend vriendin
  • Fijne nieuwe week gewenst
  • Veel beterschap gewenst
  • Wens je een fijne namiddag lieve vrienden xxxx
  • Fijne vrijdag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    toni
    blog.seniorennet.be/toni
    Image Hosted by ImageShack.us

    Image Hosted by ImageShack.us


    Foto

    Foto



    Foto


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto






     






    Startpagina !

    Blog als favoriet !


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    kleintje
    blog.seniorennet.be/kleintj

    Archief per jaar
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    wijsneusje
    blog.seniorennet.be/wijsneu
    Mijn favorieten
  • gelukkig
  • pierre1951
  • deprehistorie
  • jan_keij
  • retrocameras
  • waasland_gemeenten

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    egelhof
    blog.seniorennet.be/egelhof
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    rambole
    blog.seniorennet.be/rambole
       


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!