50 g spekjes of bacon, fijngesneden- 1 pak Honig bakmix voor deegrolletjes- 50 ml Zonnebloemolie- 1 bolletje mozzarella, fijngesneden- 20 g zongedroogde tomaatjes op olie, fijngesneden- 7 gram verse basilicum, fijngesneden
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Beboter de bakplaat. Bak de bacon of spekjes uit. Doe de bakmix, de olie en 100 ml water in een beslagkom (de kruidenmix uit het pak niet toevoegen) en meng dit alles met een mixer (kneedhaken) tot een glad deeg. Haal het deeg uit de beslagkom, kneed het nog even door met de hand en vorm het deeg tot een vierkant. Laat het 5 minuten rusten. Meng de mozzarella, spekjes, zongedroogde tomaatjes en verse basilicum door elkaar. Rol het deeg uit tot een dunne vierkante plak van ca. 24 bij 24 cm en verdeel het mozzarellamengsel met behulp van de bolle kant van een eetlepel over de deegplak. Rol beide zijkanten van de deegplak naar elkaar toe en snijd de dubbele rol in ca. 2 cm brede plakjes (vlinders). Leg de vlinders plat op de bakplaat. Bak de vlinders in het midden van de oven ca 25 minuten totdat ze goudgeel van kleur zijn.
|