Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Foto
Image Hosted by ImageShack.us
Foto
http://www.linkpiramide.nl
Inhoud blog
  • Wegens afwezigheid
  • Schelvis gebakken, met knoflook
  • Sint-jakobsnoten met groenten en blanke botersaus
  • Kalfsgebraad in citroenmarinade
  • Risotto met saffraan
  • Tongreepjes met kruidenmayonaise
  • Scampibeignets
  • Lamsschoudergebraad met aubergines en appelen
  • Normandische tongrolletjes
  • Tweede rib met pepers
  • Rundergebraad in bladerdeeg
  • Varkensgebraad met spek en uien
  • Mosselgratin met spinazie
  • Schnitzels met stukjes groenten
  • Gestoomde wijting met schorseneren en peterseliecoulis
  • Zalmpannetje met curry en prei
  • Kip met mangochutney
  • Inktvis met kappertjes en groene asperges
  • Pittige duifjes
  • IJs met compote van rode vruchten.
  • Varkensgebraad met abrikozen
  • Zalm met sesamzaadjes
  • Zuiderse zesrib
  • Crumble met fruit.
  • Aardappel omelet
  • Chocolade taart
  • Engels lamsmedaillon van de chef
  • Wortelcake
  • Rozijnentoastjes
  • Pannenkoekjes met bieslook
  • Notenkoekjes
  • Madeirakoek
  • Maleise soep
  • Lekkerbekkenbeignets
  • Kip met broccoli en spekjes va n Sofie
  • Hutsepot
  • Gebraden varkensvlees in cocotte
  • Crème au chocolat
  • Champignonsoep met bieslook
  • Brownies met dadels, vijgen en krenten
  • Bloemkoolschotel
  • Gehakt met krakend jasje
  • Asperges, gouden tips
  • Eenpanspotje van courgettes en tomaten
  • Geroosterde chateaubriand
  • Gegratineerde tongfilets
  • Gegrilde varkens spare-rib
  • Citroenhartjes
  • Advocaat
  • Zeewolf met Hollandaise saus
  • Zoete clafoutis met pruimen
  • Appelgebak
  • Bessen- aardbeientaartje
  • Basboussa of ook vanille-griesmeelcake genoemd
  • Lentesalade met sint-jakobsvruchten
  • Konijn met worteltjes
  • Parelhoen op een bedje van witloof met oosterse saus
  • Visspiesjes
  • Nems met gekonfijte eend
  • Kalfsgebraad met mostard
  • Amarettohart
  • Vruchten yoghurt
  • Pita met gegrilde halloumi
  • Zoetzuur
  • Marshmallow
  • Asperges met ei en tuinkruidendressing
  • Ravioli met spinazie en ricotta
  • Hollandaise met sinaasappel
  • Klassieke all-American burger
  • Risottokoek (met sla en gember)
  • Ovenschoteltje met spruitjes
  • Warme winterdrank
  • Peren met kaas.
  • Pesto-zalmburger
  • Warme boontjessalade met ei
  • Waterzooi van kip
  • Mijn stoofschotel van pastinaak gaat er altijd in
  • Pasta basta!
  • Oesters met tomaat en bacon
  • Notensoep
  • Gentse waterzooi (maaltijdsoep)
  • Kip Marengo.
  • Fruity Fool
  • Aspergeweetjes
  • Krabcake met komkommer
  • Kreeftenragoût
  • Kruidenhoning zelf maken?
  • Meiraapjes met kervelrisotto
  • Macaroni-timbaal
  • Kip in zoetzure saus
  • Knolseldersoep
  • Dumplings met kaneel
  • Vanille-griesmeelcake. (Basboussa)
  • Cocotte-ei
  • Bouillabaisse
  • Rundergebraad met paddestoelen.
  • Chesapeake Bay oesters
  • Caraïbische gravlax
  • Brioches
  • Clam chuwder
  • Bietjesstamppot
  • Gambaspies met hete tomaatsaus
  • Asperges, gouden tips
  • 3 X asperges
  • Supersnel met kaas
  • Kreeftensaus
  • Kaneel
  • Visspiesjes met ananas
  • Kabeljauw
  • Kalfspiccata
  • Baconrolletjes met mozzarella en verse basilicum
  • Curry van peulvruchten en lentegroen.
  • Aperges
  • Tortilla met tijm en courgette
  • Blini's met zalm
  • Appeltaart op Bretoense wijze
  • Appeltaartjes met kaas (Brugse)
  • Steaks op z'n Amerikaans
  • Chimay kaaskroketten
  • Gestoofde (hand) peertjes met wijn en slagroom
  • Appel-cranberry pie
  • Abrikozen in kardemomsiroop
  • Heerlijke kipsalade
  • Gebakken kabeljauw met pastinaakmousseline en gebruinde boter
  • Aardappeltjes in zoutkorst
  • Gerookte kipburger
  • Wortelvelouté
  • Yoghurtshake
  • Zelf tomaten drogen.
  • Zalm met noedels
  • Zachte kaas-hamtoast
  • Zalm met prei
  • Aardappelomelet met paprika
  • Lichte tiramisu
  • Bietenburger
  • Geroosterde gamba's
  • Gevulde abrikoosjes
  • Millefeuille met yoghurt en mango
  • Hoe maak je mangosaus
  • Fish & chips
  • Gestoofd kalfsvlees met groenten
  • Tongfilets met limoensaus.
  • Thaise salade van rundvlees en mango.
  • Kalmthoutse slasoep
  • Kaascake met aardbeien
  • Mirabellen met limoenyoghurt
  • Gevogelte in een aardappel nest je
  • Boterappels uit de oven
  • Kaasterrine met mandarijntjes
  • Hoe maak je gyroskruiden
  • Cacao-ijstaart met noten
  • Kabeljauw met oregano
  • Gemarineerde vis met aardappelen
  • Kalkoenburger in bacon
  • Kippen levertjespaté met wijngelei
  • Romige aardappelsoep
  • Hartwafeltjes
  • Mousse van gerookte forel
  • Salade van selder en appel
  • Koffie of espresso wat is het verschil.
  • Limburgs stoofvlees
  • Lamskoteletjes in een kruidenjasje
  • Eierkoek
  • Gefrituurde wijtingbeignets
  • Gelakte eend met hartige flensjes
  • Garnalencocktail
  • Kokostaart met rum
  • Eiertaart met kaneel
  • Italiaanse spiesjes
  • Caraïbische varkensburgers
  • Aardappelchips
  • Hertenribstuk met honing en citroentijm
  • Pangasiusfilet uit de oven met kaas, ui en knoflook
  • Lamsbout met sjalot en tijm
  • Kippenbouten met kruidensaus
  • Kruidige rijstballetjes
  • Krenten- & notenbrood
  • Kipfilet met chiliboter
  • Kaneelpudding
  • Kalfslapjes met tuinbonen
  • Groenterolletjes
  • Jonge worteltjes onder een kaaskorstje
  • Knapperig kippetje
  • Flensjes met kaneelsuiker.
  • Bladerdeegjes met kaas en peren
  • Exotisch stoofpotje
  • Aardappel-spekpannetje
  • Fruitkoek
  • Berlijnse bollen
  • Kreeft in bladerdeeg
  • Pasta met boontjes en kaas
  • Flan van tong met roze peperbessen.
  • Grijze garnaaltjes met kaasmousse
  • Exotische taartjes
  • Confituur van aardbeien 1
  • Coq-au-vin (haantje in wijnsaus)
  • Gepaneerde kip
  • Kaastaart met noten
  • Kokostaart met rum
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Een interessant adres?
    Foto
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • gedachten
  • omaatje
  • gerardstuin
  • buxus
  • kantklossen
  • claudette61
  • klas5a
  • Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    maikje24042020paintcreation
    blog.seniorennet.be/maikje2
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    de_nieuwe_armen
    blog.seniorennet.be/de_nieu
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    mestach
    blog.seniorennet.be/mestach
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Mijn favorieten
  • Amorfati
  • Lana
  • wilde kruiden
  • christiane64
  • johny en christiane
  • madammeke
  • radio_opsinjoor
  • leuven
  • pepe1
    Mijn favorieten
  • amaryllis
  • 100jaar
  • Keuken
    recepten, tips, kruiden, fruit en artikels.

    04-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klassieke all-American burger
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:
    800 g grofgemalen mager rundvlees- 8 plakken cheddar- 75 g ijsbergsla, in reepjes- 1 ui, fijngehakt- 1 ui, in ringen- 2 vleestomaten, in dikke plakken- (zonnebloem)olie- zout en zwarte peper uit de molen

    Om te serveren:
    4 burgerbroodjes, opengesneden- milde mosterd- 80 milmayonaise- 2 zoetzure augurken in plakken- frieten- tomatenketchup

    1. Vermeng het vlees en de ui in een grote kom, breng op smaak met zout en flink wat zwarte peper. Zet dit 1 uur koud weg.
    2. Verdeel het mengsel in 4 gelijke burgers, bestrijk ze met olie.
    3. Bak ze 3 tot 4 minuten aan elke kant.
    4. Leg op elke burger een plak kaas. Leg de burgers op een rooster en zet ze onder de hete grill tot de kaas gesmolten is.
    5. Rooster de broodjes, bestrijk de onderste helft met mosterd en de bovenste met mayonaise.
    6. Leg de ijsbergsla op de onderste helft van het brood, daarop een burger, uiringen en plakjes tomaat. Leg er de plakken augurk op en dek af met de andere helft van het broodje.
    7. Serveer met frieten, en tomatenketchup in een kommetje erbij.

    04-10-2009 om 17:25 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    27-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Risottokoek (met sla en gember)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    800 g risotto met scampi (zie vorig recept)- 200 g andijvie- 200 g rood witloof- 1 sjalot, fijngesneden- 2 cm verse geraspte gemberwortel (of 1 koffielepel gemberpoeder)- 2 dl droge witte wijn- 2 dl bouillon- 1 eetlepel balsamico- olijfolie extra vierge- peper en zout

    1. Fruit de sjalot glazig in een pan met antiaanbaklaag, in 1 eetlepel olie. Schenk er de wijn en de bouillon bij. Laat op een zacht vuur tot de helft inkoken.
    2. Voeg er de gember en de balsamico aan toe. Laat de saus nog een paar minuten sudderen op een zacht vuur. Kruid ze naar smaak bij met peper en zout.
    3. Verhit in een niet te grote, vrij diepe koekenpan met antiaanbaklaag een koffielepel olijfolie. Schep de risotto in de pan en druk 'm goed aan met de rugkant van een lepel. Laat een paar minuten op een matig vuur bakken. Keer de koek om op een deksel (zoals een pannenkoek) en laat ook de andere kant goudbruin bakken.
    4. Snij de andijvie en het rode witloof in reepjes. Doe ze bij de gembersaus. Laat 1 à 2 minuten op een hevig vuur verwarmen.
    5. Verdeel de risottokoek in porties. Schep op elk stuk een lepel van de saus en de groenten. Serveer meteen.

    Tip: Kaas maakt het af.  De lekkerste parmezaan of grana padano koopt u uit een stuk en schaaft, raspt of maalt u vervolgens zelf. Zo weet u dat er gegarandeerd geen harde korstjes bij zitten. Als u de kaas door de rijst schept, kan hij het best worden fijngemalen, zodat hij snel uitsmelt in de warme rijst. Voor de afwerking ogen schilfers of krullen heel mooi.

    27-09-2009 om 18:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ovenschoteltje met spruitjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Warm aanbevolen:

    Met de {laatste} spruitjes en nu eens geen spekjes, maar ham.
    Een lekker en budgetvriendelijk idee, ter afwisseling van de (toch nog dure) primeurs!

    Voor 4 personen:
    Verwarm de oven voor op 180° C.
    Blancheer 500 g spruitjes bijna beetgaar in gezouten water.
    Doe ze in een ovenschaal met 30g in blokjes gekookte of gerookte hamreepjes en 1 fijngehakt knoflookteentje.
    Kruid met peper en zout.
    Besprenkel met 1/2 eetlepel citroensap en 1/2 eetlepel olijfolie.
    Zet 20 minuten in de oven.
    Bestrooi met 50 g geraspte parmezaan en zet weer in de oven, tot de kaas lichtjes uitgesmolten is.

    27-09-2009 om 17:53 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    23-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warme winterdrank
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1 fles rodewijn van goede kwaliteit- enkele plakjes citroen (liefst bio)- twee kruidnagels- 1 stokje kaneel- 1 eetlepel fijne suiker

    1. Doe de rode wijn in een pannetje, samen met enkele schijfjes citroen, de kruidnagels en het kaneelstokje.
    2. Laat op een zacht vuurtje verwarmen (of zet de wijn in de magnetron).
    3. Werk af met een eetlepel fijne suiker.

    23-08-2009 om 17:44 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    01-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peren met kaas.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Rijpe peren zijn ook heerlijk bij kaas die wat sterker smaakt, zoals blauwe schimmelkaas, gerijpte geitenkaas of krachtige harde kaas.
    Serveer de peren en de kaas allebei op kamertemperatuur.

    01-08-2009 om 18:22 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (1)
    24-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pesto-zalmburger
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    600 g verse zalmfilet zonder graten, in grote dobbelstenen- 2 eetlepels pesto- 1 eiwit- 50 g vers witbroodkruim- 1 sjalot, fijngehakt- olijfolie- zwarte peper uit de molen en zout

    Om te serveren:
    2 stukken focaccia van 10 x 10 cm- gegrilde balsamico-asperges*- 75 ml mascarpone- 60 ml groene pesto- basilicum

    1. Doe de zalm, de pesto, het eiwit, het broodkruim en de sjalot met een snuifje zout en peper in een keukenmachine. Bewerk tot de zalm fijngehakt is, maar geen puree. Zet 30 minuten koel weg.
    2. Verdeel het mengsel in 8 gelijke burgers.
    3. Verhit een beetje olijfolie in een pan met antiaanbaklaag. Bak de burgers 2 tot 3 minuten aan elke kant, op middel hoog vuur.
    4. Snij het brood horizontaal door, rooster het en bestrijk de opengesneden kanten met olijfolie.
    5. Leg 3 asperges op elk stuk geroosterde focaccia en daarop 2 zalmburgers.
    6. Schep er een flinke lik mascarpone op, dan een sliert je pesto en garneer met basilicum.

    24-07-2009 om 20:15 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (2)
    07-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warme boontjessalade met ei
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    Verwarm 4 cl olie met 2 geplette knoflookteentjes en 5 cm verse geraspte gemberwortel.
    Doe er 2 selderstengels, in fijne boogjes, en 200 g groene prinsessenboontjes uit de diepvries bij.
    Roerbak 4 tot 5 minuten.
    Breng op smaak met peper en zout.
    Werk af met vier hardgekookte eieren in partjes en 40 g geroosterde pijnboompitten of amandelschilfers.
    Geef er (warme) toost bij.

    07-07-2009 om 19:47 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waterzooi van kip
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Met jonge worteltjes en nieuwe aardappelen: een echte lenteschotel

    Voor 4 personen:

    Snij 150 g jonge wortelen in plakjes en 1 tak groene selder in boogjes.
    Braad 4 kipfilets rondom aan in boter.
    Breng 50 cl kippenbouillon en 50 cl witbier (of 100 cl bouillon) tot tegen de kook aan. Doe er de groenten, de kipfilets, 12 middelgrote geschilde aardappelen en een paar blaadjes verse laurier bij.
    Dek af en laat 20 tot 25 minuten zacht koken (of tot de aardappelen gaar zijn).
    Schep kip en groenten in een verwarmde serveerkom.
    Voeg 20 cl room bij het kookvocht en laat de saus een vijftal minuten inkoken.
    Breng ze op smaak met peper en zout.
    Lepel ze bij de kip.
    Werk af met peterselie en dien op.

    07-07-2009 om 19:42 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    28-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn stoofschotel van pastinaak gaat er altijd in
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Pastinaak passé?

    Een groente die bij ons een beetje vergeten is, maar bij onze noorderburen ooit onmisbaar was in hun betaamde Hollandse hutsepot. Ooit staat hier trouwens voor héél lang geleden, toen we de aardappel hier nog niet kenden. Deze witte wortel heeft een aparte smaak de een vindt hem nogal bitter, terwijl de ander hem veeleer zoet vindt.

    Voor 4 personen:

    Kook 600 g geschilde pastinaak (stukken) 5 minuten in zout water.
    Doe de pastinaak in een ovenschaal met 2 grofgesneden rode uien en 1 fijngesneden teentje knoflook.
    Kruid met zeezout
    Vermeng 50 g gesmolten boter met 1 eetlepel honing en 1 eetlepel graantjesmosterd.
    Lepel de saus over de groente en zet 1/2 uur in de oven op 200° C.
    Werk af met platte peterselie.
    Serveer met gekookte aardappelen en koteletjes.

    28-06-2009 om 19:37 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (3)
    24-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta basta!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een snelle pastasaus met kalfsgehakt, noten en rozijntjes.

    Voor 4 personen:

    Laat 250 g kalfsgehakt rul bakken in een nootje boter of een eetlepel olijfolie.
    Doe er 250 g gemengde groenten (koelafdeling) bij, roerbak een paar minuten.
    Blus met 1 dl marsala, laat een minuut goed doorkoken.
    Voeg 1 l groentebouillon (water + blokje) toe.
    Kruid met peper en zout.
    Laat 20 minuten sudderen tegen de kook aan.
    Voeg 40 g rozijnen en 30 g pijnboompitten toe.
    Laat nog 10 minuten sudderen.
    Breng verder op smaak met een mespunt chilipeper.
    Kook 400 g kleine pasta beetgaar in gezouten water.
    Giet af en vermeng meteen met de saus.
    Werk af met gehakte dille en serveer.

    24-06-2009 om 20:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (1)
    23-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oesters met tomaat en bacon
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Fruit 1 fijngesneden ui en 1 geperst knoflookteentje glazig in 1 eetlepel olijfolie.
    Doe er 2 plakjes bacon (in reepjes) bij en laat ze knapperig bakken.
    Voeg er 2 gepelde, geplette tomaten aan toe.
    Laat goed warm worden.
    Schep een lepeltje van de saus bij de oester.
    Bestrooi ze met (niet te veel) gemalen parmezaan.
    Zet ze heel kort onder de hete grill.

    23-06-2009 om 20:02 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    2 Noordzeekrabben van elk 1 kg- 1 ui- 1 takje selder- tijm- laurier- 1 appel- 1/2 citroen- 1/2 venkelknol- 2 eetlepels verse mayonaise- peper en zout

    Maak een court-bouillon: laat ui, tijm laurier, peper en zout gedurende een kwartier koken in ruim water.
    Voeg dan de krabben toe.
    Zet het vuur lager en laat een kwartier zacht pocheren (niet laten koken!).
    Laat de krabben afkoelen in het kookvocht.
    Haal de krabben uit de bouillon.
    Wrik de onderkant van het pantser los en haal er alle vlees uit. de scharen gaan eraf, breek ze met een stevige tik van de hamer en haal het vlees eruit.
    Alle krabbenvlees versnijden we nu in kleine stukjes.
    Schil de appel en snijd in piepkleine stukjes.
    Besprenkel met citroensap.
    Snijd de venkel ook in kleine stukjes.
    Meng krab, venkel, appel en mayonaise.
    Laat afkoelen in de koelkast en serveer met een goede salade.

    Tip :
    Bij de visspecialist kan je ook vers gekookte krabben kopen, dan bespaar je heel wat werk in de keuken.

     

    23-06-2009 om 00:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    20-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Notensoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    1 l gevogeltebouillon- 25 g boter- 25 g pindaboter- 1 ui- 1 tak selder- 1 eetlepel vloeiende bloem- 2 eetlepels ongezouten pindanoten- 25 cl room- peper en zout

    1 Snipper de groenten fijn. Stoof ze aan in de boter. Strooi er de bloem bij. Roer goed om. Voeg er de pindaboter aan toe. Roer weer: goed glad.
    2. Leng aan met de bouillon, blijf intussen omroeren. Breng aan de : kook. Dek af, temper het vuur. Laat 20 minuten sudderen tegen de : kook aan.
    3. Mix de soep. Breng ze weer tot tegen de kook aan. Voeg er de : room aan toe. Breng ze op smaak met peper en zout. Laat goed: doorwarmen.
    4. Plet de pinda noten grof. Doe ze bij de soep en serveer goed heet.

    Tip:
    Neem ongezouten pindanoten, anders wordt het echt wel té zout! De pindaboter geeft deze soep zijn aparte smaak.

    20-06-2009 om 20:28 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    16-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse waterzooi (maaltijdsoep)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vlaamse stevige maaltijdsoep uit grootmoederskeuken.

    Voor 4 personen:

    1 hele kip- 1 kg aardappelen-1 wortel-1 groene selder-1 prei-1 ui-roux-2 eetlepels room-1 laurierblaadje- gehakte peterselie- tijm- nootmuskaat- peper en zout

    1 Maak de wortel, prei en selder schoon en snijd de mooiste delen in stukken van 10 cm.
    2. Vul een hoge pot met koud water. Doe er de kip, de resterende stukken van de groenten, de ui, laurier, tijm, nootmuskaat, peper en zout bij. Laat gedurende 1,5 uur zachtjes sudderen.
    3. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
    4. Versnijd de mooie stukken van de groenten in reepjes, kook ze in gezouten water beetgaar en spoel ze daarna direct met koud water.

    5. Neem de kip uit de bouillon, haal het vlees eraf en versnijd het in niet al te grote stukken.
    6. Zeef de bouillon, laat terug goed doorkoken en bind lichtjes met de roux.
    7. Voeg het kippenvlees en groentjes bij de bouillon, laat nog even opkoken, werk af met room en peterselie.

    Serveertip:
    Serveer met de gekookte aardappelen.

    16-06-2009 om 16:39 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    15-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip Marengo.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    150 gr kipfilet- 5 gr zachte of vloeibare margarine- 1/2 eetlepel tomatenpuree- 100 ml kippenbouillon- 40 ml droge witte wijn- 200 gr tomaten uit blik ( zonder sap )- 125 gr champignons-1 teentje knoflook- 1/2 eetlepel fijngehakte peterselie- 1/2 eetlepel provençaalse kruiden

    1. Kleur de kipfilets in de hete vetstof
    2. Los de tomatenpuree op in de hete bouillon en voeg dit samen met de wijn bij de kip. Laat 15 minuten sudderen.
    3. Snijd de tomaten in blokjes en de champignons in schijfjes.
    4. Pers de look uit over de kip.
    5. Laat de laatste 15 minuten de champignons, tomaten, look en de provençaalse kruiden meestoven.
    6. Bestrooi met peterselie en dien op met kroketjes of  frietjes.

    15-06-2009 om 20:01 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    14-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fruity Fool
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dessert

    Voor 2 personen:

    Laat 200 g (diepvries)rabarber, in stukjes, op een zacht vuur ontdooien en met 50 g fijne suiker - en eventueel wat water - net niet tot moes verkoken.
    Laat afkoelen.
    Klop 200 g verse kaas op met 2 eetlepels vloeibare honing en een scheutje grenadine voor de mooie kleur.
    Verdeel de rabarber en de kaas over hoge glazen.
    Serveer licht gekoeld.

    14-06-2009 om 19:35 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    13-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aspergeweetjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De versheid:

    Asperges moet licht glanzen als u ze koopt.

    Zijn de stengels onderaan houtig, dan zijn ze niet plukvers.

     

    De kleur:

    Groene asperges hoeft niet te schillen, witte schilt u met een dunschiller.

    Leg de asperge plat (zodat ze niet breekt) en snij het houtige stuk onderaan (ongeveer 1 cm) weg.

     

    De dikte:

    De smakelijkste asperges zijn duimdik.

    Fijnere exemplaren breken snel bij het schillen.

    De dikke zijn lekker om soep van te maken

     

    Het koken:

    Witte asperges kookt u +/- 10 tot 12 minuten in gezouten water, groene asperges hebben iets meer tijd nodig - 12 tot 15 minuten- om beetgaar te worden.

    Bind ze in een bundeltje bijeen en zet ze vervolgens rechtop in de pan, de punten iets boven het water uit.

    Zo zijn de hardere stengels en de zachte punten tegelijk perfect gaar.

    13-06-2009 om 00:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    08-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krabcake met komkommer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    175 g krabvlees (vers of uit blik)- 1/2 komkommer- 1 lente-uitje- 1 eetlepel mayonaise met citroen- sap van 1/2 citroen- 4 eetlepels olijfolie- 1 eetlepel rijstazijn- 1 eetlepel verse gehakte bieslook- verse koriander- gedroogde tijm- komijnpoeder- peper en zout

    1. Laat het krabvlees uit blik uitlekken. Vermeng het verkruimelde krabvlees met de mayonaise, het fijngesnipperd lente-uitje, het citroensap, een mespunt tijm, de bieslook en 2 eetlepels olie. Kruid naar smaak bij met peper en zout.
    2. Schil de komkommer en snij hem tot een brunoise (miniblokjes). Vermeng dit met de rijstazijn, de rest van de olie, een mespunt komijnpoeder, peper en zout.
    3. Verdeel het krabmengsel over vier bakringetjes (of -vierkantjes). Druk goed aan en schep er het komkommermengsel op.
    4. Druk met de rugkant van een lepel de taartjes uit de bakringetjes meteen op de borden. Werk af met een plukje koriander. Serveer lichtjes gekoeld maar niet ijskoud, met stokbrood.

    08-06-2009 om 19:59 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    04-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kreeftenragoût
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor de echter liefhebbers van schaal en schelp: een simpel en tegelijk heel feestelijk gerecht. Het kan als hoofdgerecht of (in kleinere porties) als voorgerecht op het menu.

    3 gekookte kreeften van zo'n 600 g- 3 kg mosselen- 2 sjalotjes- 30 cl droge witte wijn- 20 cl lichte room- 1/2 koffielepel komijnpoeder- 1 plukje saffraandraadjes- peper en zout

    1. Snij de kreeften van kop tot staart open. Haal het vlees uit de staarten en de poten. Snij het in (niet te kleine) stukken.
    2. Laat de (goed gespoelde) mosselen op een hevig vuur open koken, met de fijngesneden sjalotjes en de wijn. Laat ze wat afkoelen. Haal ze uit hun schelp.
    3. Zeef het kookvocht en laat het een paar minuten inkoken. Doe er de room, de saffraan en de komijn bij. Laat nog 1 minuut doorkoken. Voeg er de mosselen en het kreeftenvlees aan toe. Laat heel even doorwarmen. Werk af met peterselie en dien op.

    04-06-2009 om 19:57 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    29-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruidenhoning zelf maken?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kiest u als basis een neutrale honing.
    Het heeft immers geen zin om het parfum van speciale honing nog te versterken, hij zou dan trouwens niet meer lekker zijn.
    U doet het zo: verwarm op een zacht vuur 250 ml honing.
    Roer er de gehakte blaadjes van 5 takjes lavendel, 5 takjes tijm en 5 takjes munt door.
    Giet de honing weer in het bokaaltje en laat hem afkoelen voor u het weer goed afsluit.
    Laat nog een week trekken voor u ervan proeft.
    Munt- en tijmhoning zijn bijzonder lekker bij lamsvlees.
    Bestrijk het vlees met een dun laagje en rooster het op de barbecue.
    Lavendelhoning kunt u (onder meer) over vanille-ijs lepelen.
    Héérlijk!

    29-05-2009 om 19:55 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)




    Foto

    Foto

    Even een bezoekje brengen aan
  • christiane64
  • Virginia65

  • Gastenboek
  • Wens je een fijn Weekend vriendin
  • Fijne nieuwe week gewenst
  • Veel beterschap gewenst
  • Wens je een fijne namiddag lieve vrienden xxxx
  • Fijne vrijdag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    yvonne
    blog.seniorennet.be/yvonne
    Image Hosted by ImageShack.us

    Image Hosted by ImageShack.us


    Foto

    Foto



    Foto


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto






     






    Startpagina !

    Blog als favoriet !


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    jules
    blog.seniorennet.be/jules

    Archief per jaar
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    berenjoske
    blog.seniorennet.be/berenjo
    Mijn favorieten
  • gelukkig
  • pierre1951
  • deprehistorie
  • jan_keij
  • retrocameras
  • waasland_gemeenten

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    mam
    blog.seniorennet.be/mam
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    curly
    blog.seniorennet.be/curly
       


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!