Voor 4 personen:
1 l gevogeltebouillon- 25 g boter- 25 g pindaboter- 1 ui- 1 tak selder- 1 eetlepel vloeiende bloem- 2 eetlepels ongezouten pindanoten- 25 cl room- peper en zout
1 Snipper de groenten fijn. Stoof ze aan in de boter. Strooi er de bloem bij. Roer goed om. Voeg er de pindaboter aan toe. Roer weer: goed glad. 2. Leng aan met de bouillon, blijf intussen omroeren. Breng aan de : kook. Dek af, temper het vuur. Laat 20 minuten sudderen tegen de : kook aan. 3. Mix de soep. Breng ze weer tot tegen de kook aan. Voeg er de : room aan toe. Breng ze op smaak met peper en zout. Laat goed: doorwarmen. 4. Plet de pinda noten grof. Doe ze bij de soep en serveer goed heet.
Tip: Neem ongezouten pindanoten, anders wordt het echt wel té zout! De pindaboter geeft deze soep zijn aparte smaak.
|