Voor 4 personen: 800 g grofgemalen mager rundvlees- 8 plakken cheddar- 75 g ijsbergsla, in reepjes- 1 ui, fijngehakt- 1 ui, in ringen- 2 vleestomaten, in dikke plakken- (zonnebloem)olie- zout en zwarte peper uit de molen
Om te serveren: 4 burgerbroodjes, opengesneden- milde mosterd- 80 milmayonaise- 2 zoetzure augurken in plakken- frieten- tomatenketchup
1. Vermeng het vlees en de ui in een grote kom, breng op smaak met zout en flink wat zwarte peper. Zet dit 1 uur koud weg. 2. Verdeel het mengsel in 4 gelijke burgers, bestrijk ze met olie. 3. Bak ze 3 tot 4 minuten aan elke kant. 4. Leg op elke burger een plak kaas. Leg de burgers op een rooster en zet ze onder de hete grill tot de kaas gesmolten is. 5. Rooster de broodjes, bestrijk de onderste helft met mosterd en de bovenste met mayonaise. 6. Leg de ijsbergsla op de onderste helft van het brood, daarop een burger, uiringen en plakjes tomaat. Leg er de plakken augurk op en dek af met de andere helft van het broodje. 7. Serveer met frieten, en tomatenketchup in een kommetje erbij.
|