Vlaamse stevige maaltijdsoep uit grootmoederskeuken.
Voor 4 personen:
1 hele kip- 1 kg aardappelen-1 wortel-1 groene selder-1 prei-1 ui-roux-2 eetlepels room-1 laurierblaadje- gehakte peterselie- tijm- nootmuskaat- peper en zout
1 Maak de wortel, prei en selder schoon en snijd de mooiste delen in stukken van 10 cm. 2. Vul een hoge pot met koud water. Doe er de kip, de resterende stukken van de groenten, de ui, laurier, tijm, nootmuskaat, peper en zout bij. Laat gedurende 1,5 uur zachtjes sudderen. 3. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. 4. Versnijd de mooie stukken van de groenten in reepjes, kook ze in gezouten water beetgaar en spoel ze daarna direct met koud water.
5. Neem de kip uit de bouillon, haal het vlees eraf en versnijd het in niet al te grote stukken. 6. Zeef de bouillon, laat terug goed doorkoken en bind lichtjes met de roux. 7. Voeg het kippenvlees en groentjes bij de bouillon, laat nog even opkoken, werk af met room en peterselie.
Serveertip: Serveer met de gekookte aardappelen.
|