Voor 4 personen:
175 g krabvlees (vers of uit blik)- 1/2 komkommer- 1 lente-uitje- 1 eetlepel mayonaise met citroen- sap van 1/2 citroen- 4 eetlepels olijfolie- 1 eetlepel rijstazijn- 1 eetlepel verse gehakte bieslook- verse koriander- gedroogde tijm- komijnpoeder- peper en zout
1. Laat het krabvlees uit blik uitlekken. Vermeng het verkruimelde krabvlees met de mayonaise, het fijngesnipperd lente-uitje, het citroensap, een mespunt tijm, de bieslook en 2 eetlepels olie. Kruid naar smaak bij met peper en zout. 2. Schil de komkommer en snij hem tot een brunoise (miniblokjes). Vermeng dit met de rijstazijn, de rest van de olie, een mespunt komijnpoeder, peper en zout. 3. Verdeel het krabmengsel over vier bakringetjes (of -vierkantjes). Druk goed aan en schep er het komkommermengsel op. 4. Druk met de rugkant van een lepel de taartjes uit de bakringetjes meteen op de borden. Werk af met een plukje koriander. Serveer lichtjes gekoeld maar niet ijskoud, met stokbrood.
|