600 g verse zalmfilet zonder graten, in grote dobbelstenen- 2 eetlepels pesto- 1 eiwit- 50 g vers witbroodkruim- 1 sjalot, fijngehakt- olijfolie- zwarte peper uit de molen en zout
Om te serveren: 2 stukken focaccia van 10 x 10 cm- gegrilde balsamico-asperges*- 75 ml mascarpone- 60 ml groene pesto- basilicum
1. Doe de zalm, de pesto, het eiwit, het broodkruim en de sjalot met een snuifje zout en peper in een keukenmachine. Bewerk tot de zalm fijngehakt is, maar geen puree. Zet 30 minuten koel weg. 2. Verdeel het mengsel in 8 gelijke burgers. 3. Verhit een beetje olijfolie in een pan met antiaanbaklaag. Bak de burgers 2 tot 3 minuten aan elke kant, op middel hoog vuur. 4. Snij het brood horizontaal door, rooster het en bestrijk de opengesneden kanten met olijfolie. 5. Leg 3 asperges op elk stuk geroosterde focaccia en daarop 2 zalmburgers. 6. Schep er een flinke lik mascarpone op, dan een sliert je pesto en garneer met basilicum.
|