Voor 8 personen:
10 eieren- 4 dikke aardappelen- 2 kleine courgettes- 4 eetlepels olijfolie- 2 teentjes knoflook- 1 eetlepel verse tijmblaadjes- peper en zout.
1. Schil de aardappelen, spoel de courgettes en snij beide in fijne plakjes. Pel en hak de knoflookteentjes. 2. Fruit de knoflook glazig in de olijfolie. Leg er de aardappelplakjes op. Laat 5 minuten bakken. Leg er de courgettes bij. Dek af en laat 15 tot 20 minuten op een zacht vuur staan, tot de groenten gaar zijn. 3. Klop de eieren los met peper en zout. Druk de groenten wat aan in de pan. Strooi er de helft van de tijm op. Schenk er de eieren bij. Strooi er de rest van de tijm op. 4. Laat ongeveer 5 minuten op een zacht vuur bakken, tot de eierkoek gestold is. Zet nog 2 minuten onder de grill om bij te kleuren. Lekker warm en koud.
|