Voor 6 stuks:
150 ml melk- 150 g fijn boekweitmeel-10 g verse gist- 1 ei- suiker en zout- olie of boter om te bakken- zure room- gerookte zalm en kaviaar (of viseitjes) om te serveren
1. Zeef het boekweitmeel met een snuifje zout in een kom. Maak in het midden een kuiltje. Los de verbrokkelde gist op in 3 eetlepels lauwe melk. Schenk in het kuiltje. Strooi er 1 theelepel suiker bij. Schep wat bloem over het gistpapje. Dek af en laat een tiental minuten rijzen op kamertemperatuur. 2. Doe het ei bij de bloem. Schenk er in een straaltje de rest van de melk bij. Bewerk met de mixerkloppers tot een dik, glad beslag. 3. Verhit boter of olie in een niet te grote pan. Schep met een kleine pollepel hoopjes van het beslag in de hete vetstof. Laat een paar minuten bakken. Keer de blini's om en bak ook aan de andere kant goudbruin. 4. Serveer warm, met een schepje zure room, flinterdunne plakjes gerookte zalm en een lepeltje viseitjes (of kaviaar).
|