Voor 4 personen:
4 stukken kabeljauw van om en bij de 200 g- 2 lepels olijfolie- 100 g boter- 500 g geschilde pastinaak- 1 dl melk- enkele druppels amandelolie- enkele druppels Ricard- bloem- peper en zout
1. Spoel de kabeljauwstukken en dep zorgvuldig droog, haal door bloem, klop de resterende bloem van de vis, kruid met zout en weinig peper 2. Snijd de pastinaak in stukken en doe in een pan die net ruim genoeg is. Overgiet met water en voeg 50 g boter toe, kook gaar, laat de pan uitdampen tot er enkel boter rest en maak aan met melk en Ricard, breng op smaak met peper en zout. 3. Bak de kabeljauw in olijfolie, haal na ¾ baktijd uit de pan en verwijder het bakvet. Doe de resterende boter in de pan en warm op. 4. Schik de mousseline op warme borden, leg er de kabeljauw op, lepel er de boter langs en druppel er wat amandelolie in.
|