Voor 4 personen:
4 mooie steaks- 8 sneetjes bacon- 4 kleine tomaten- 250 g grote champignons- 1/2 citroen- gehakte peterselie- 4 soeplepels olie- 25 g boter- zout en peper
Was de champignons en verwijder de steeltjes. Besprenkel ze met een vleugje citroen. Zet even opzij. Was de tomaten en snij ze horizontaal in twee. Haal de pitjes eruit en kruid met zout. Laat de boter met 2 soeplepels olie smelten in een grote pan. Rooster de steaks naar wens, kruid ze met zout en peper. Bak de champignons en stoof de halve tomaten op een zacht vuur in een andere pan met 2 soeplepels olie. Laat de sneetjes bacon snel bruinen in een pan met antikleeflaag, zonder vetstof. Leg 2 sneetjes bacon op elke steak. Dien op met de halve tomaten bestrooid met gehakte peterselie en met de champignons.
N.B.: U kunt bij dit gerecht tuinkers en gebakken aardappelen met tuinkruiden eten.
|