Snel voorbereiden, marineren, 1 minuut onder de grill: klaar!
Ingrediënten per spies: 3 stukjes vis, zeeduivel of botervis bv.- 2 grote garnalen- 2 stukjes verse ananas- citroensap- gehakte, gemengde kruiden (dille, peterselie etc.- olijfolie- zeezout.
Voorbereiding: Maak van het citroensap met de olijfolie en gehakte kruiden een marinade en laat de vis daar, afgedekt, minimaal 2 uur in marineren in de koelkast.
Haal de vis uit de marinade en laat het goed uitlekken.
Bereiding: Kruid de vis met zeezout en rijg de stukken met de garnalen en de stukken ananas aan de (houten) spiezen. Laat ze in circa 1 minuut, op de barbecue of onder de grill gaar worden.
Serveer met een lekkere salade.
NB: Houten spiesjes verbranden niet, als je ze minimaal een half uurtje in een bak met koud water legt.
|