40 g vloeiende bloem- 250 ml volle melk- 250 ml room- 1 blikje gecondenseerde melk- 1 theelepel bakpoeder- 3 eieren, gesplitst- 50 g bruine suiker- 1/2 theelepel kaneelpoeder- zout- vetstof voor de ovenschotel
1. Verwarm de oven voor op 200° C. Vet een ovenschotel in. Vermeng de suiker met het kaneelpoeder. 2. Roer de bloem los in een paar eetlepels koude melk. Breng de rest van de melk aan de kook met de room en een snuifje zout. Voeg er, van het vuur af, het bloempapje aan toe. Roer goed glad. Voeg dan de gecondenseerde melk en de eierdooiers toe. Roer weer goed glad. 3. Klop de eiwitten stijf. Spatel de eiwitsneeuw luchtig door de massa. Schep dit in de ingevette vorm. 4. Strooi er de kaneelsuiker op. Zet 20 tot 30 minuten in het midden van de oven. Lekker met Engelse crème.
|