Voor 4 personen:
1 kg rundvlees (ontbeend ribstuk)- olie- 1 ui - 4 onbehandelde mandarijntjes (of clementines)-2 koffielepels bruine suiker- 3 dl runderbouillon- 50 cl sojasaus- 1 eetlepel geraspte gemberwortel- 4 stukjes steranijs- 1 koffielepel vijfkruidenpoeder- peper en zout
1. Spoel de mandarijntjes met heet water. Schil ze en verdeel ze in partjes. Verwijder zorgvuldig alle witte velletjes van het vruchtvlees. 2. Snipper de gepelde ui fijn. Braad het vlees rondom aan in hete olie. Kruid met peper en zout. Doe er de uisnippers en de suiker bij. Schep goed om. Voeg er de bouillon, de sojasaus, de mandarijnschilletjes en de specerijen aan toe. Dek af en laat anderhalf uur stoven op een zacht vuur. 3. Hou het vlees warm onder aluminiumfolie. Zeef de saus. Laat ze tot de helft inkoken. Doe er de mandarijntjes bij. Laat nog even goed warm worden. 4. Snij het vlees in plakken. Lepel er de saus bij. Serveer met glasnoedels.
|