Knapperig en zacht tegelijk, met lekker
1 lamsbout van +/- 2 kg- 150 g boter- 2 sjalotjes- 3 teentjes knoflook- 600 g aardappelen- 500 g sperzieboontjes- 4 takjes verse tijm- peper en zout
1. Maak zes insnijdingen in de lamsbout en steek er telkens een half, gepeld knoflookteentje in. 2. Pel de sjalotjes, snipper ze fijn. Fruit ze glazig in 100 g boter, samen met de takjes tijm. Leg er de lamsbout bij en laat hem rondom goudbruin braden. 3. Kruid het vlees met peper en zout. Leg het samen met de sjalot en de tijm in een braadslee. Zet het ongeveer 1 uur in een op 180°C voorverwarmde oven. 4. Schil de aardappelen, snij ze in partjes. Kook ze gaar in gezouten water. Blancheer de boontjes beetgaar in gezouten water. Bak ze samen met de aardappelen in de rest van de boter. 5. Snij de lamsbout in plakken. Serveer vlees en groenten op voorverwarmde borden.
|