Voor 6 personen:
3 gekookte kreeften van +/- 700 g- 2 plakken bladerdeeg- 600 gaardappelen- 3 uien- 200 g slagroom- 1 ei- 10 g boter- 1 bosje peterselie- peper en zout
1. Verwarm de oven op 210°C. Schil de aardappelen, snij ze in plakjes, kook ze 10 min. Snipper de uien, hak de peterselie. 2. Leg een plak deeg in een beboterde ronde vorm. Schik er de aardappelen in. Kruid met peper en zout. Strooi er de ui en peterselie bij. Dek af met de tweede deegplak. Las de randen en doreer het deksel met ei, losgeklopt met 1 eetlepel koud water. 3. Maak in het midden van het deksel een gaatje. Zet er een buisje van aluminiumfolie in (om de damp te laten ontsnappen). Bak 45minuten in het midden van de oven. Laat de taart 15 minuten afkoelen en ontvorm ze meteen op een serveerschaal. 4. Haal het kreeftenvlees uit het pantser en de poten. Snij het in stukken. Verwarm het eventjes in de room. Snij voorzichtig het taartdeksel los. Schep de kreeft en de room vervolgens in de taart. Zet het deksel er weer op en serveer meteen.
|