Tuinbonen zijn er nu vers, maar in de diepvries zijn er ook. U kunt ze ook door sperzieboontjes of dikke wit te bonen vervangen
Voor 4 personen:
Laat 50 cl kalfsfond inkoken met een kruidentuiltje (tijm, laurier peterseliestengels) en 1 takje verse salie, tot er nog zowat 2/3 overblijft. Zeef de saus. Werk ze op met 40 g ijskoude botervlokjes. Kruid de saus naar smaak bij met peper en zout en hou ze warm op een zacht vuur. Blancheer 500 g tuinbonen 2 tot 3 minuten in gezouten water. Bestuif 4 kalfslapjes (van zo'n 100 g) lichtjes met gekruide bloem. Bak ze een paar minuten aan elke kant in hete boter of olie. Giet de bonen af en lepel er de saus over. Leg er de vleeslapjes bij en dien op. Zo gaat het met verse tuinbonen: dop ze eerst, om ze vervolgens 1 minuut te blancheren in kokend water. Nadat je ze hebt laten schrikken in koud water, haal je het fijne vliesje rond elke boon weg, want dat smaakt bitter.
|