Voor 4 personen: 2 kleine, stevige courgettes- 1 bosje jonge worteltjes- 200 g fijne sperzieboontjes- 6 groene asperges- 3 stengels jonge prei- olijfolie
Voor de dipsaus: 2 dl pikant-zoete chilisaus- sap van 1/2 limoen- 1 theelepel sojasaus
1 Spoel en droog de courgettes. Trek ze met een dunschiller (of de mandoline) in de lengte in repen. Rooster ze kort aan beide kanten, in een lichtjes met olie bestreken grillpan. 2. Schraap de wortels. Haal de boontjes af. Snij de asperges en de prei in staafjes van zo'n 6 cm lang. 3. Blancheer de groenten elk apart beetgaar in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en uitlekken. Maak bundeltjes van de verschillende groenten en rol ze in een reepje courgette. 4. Vermeng de chilisaus met het limoensap en de sojasaus. Geef deze dipsaus er apart bij.
|