Voor 4 personen:
800 g inktvis (schoongemaakt)- 3 rijpe tomaten- 8 groene asperges- 20 kappertjes- sap van 1 citroen- 1 ½ dl olijfolie- shisotakjes- peper en zout
1. Snijd de inktvis in reepjes van 1 cm breed. 2. Ontvel en ontpit de tomaten en snijd in blokjes. 3. Kook de asperges 5 minuten in licht gezouten water. Spoel koud. Snijd elke asperge in 4. 4. Breng ruim water aan de kook, voeg zout toe, strooi er de reepjes inktvis in en draai het vuur uit. Schep na een half uurtje de reepjes uit het water en laat afkoelen. 5. Meng het citroensap met de olijfolie. Voeg de inktvisreepjes, de tomaat, de kappertjes en de asperges toe. Breng op smaak met peper en zout. 6. Schik in diepe borden en garneer met shisoblaadjes.
|