Voor 4 personen:
600 g kipfilets- 0.5 l kippenbouillon- 2 uien- 2 appels- 2 eetlepels rozijnen- 1 dl kokosmelk (of lichte room)- 2 eetlepels mangochutney- 1 koffielepel citroensap- maïsolie- 1 koffielepel zacht kerriepoeder - cayennepeper en zout
Kruid de kipfilets (in blokjes) met currypoeder, cayennepeper en zout. Zet, afgedekt, 30 minuten in de koelkast. Snipper de uien fijn. Schil de appels, verwijder het klokhuis. Snij ze in blokjes en besprenkel ze met citroensap, zodat ze niet verkleuren. Fruit de uien glazig in de olie. Doe er de kipblokjes bij. Roerbak 3 minuten, Voeg er de kippenbouillon, de appelblokjes, de rozijnen en de mangochutney aan toe. Dek af en laat 15 minuten sudderen tegen de kook aan. Doe er de kokosmelk bij. Laat 5 minuten inkoken zonder deksel. Serveer goed heet met witte en/of wilde rijst.
|