Met zelfgemaakte bearnaise
1,5 kg zesrib of 800g entrecote- 500 g krielaardappeltjes- 2 tomaten- 1 handvol rucola- 1 bakje waterkers- 4 lente uitjes- 1 rode ui- boter of margarine- Olijfolie- peper en zout
1-Kook of stoom de krieltjes gaar. Giet ze af en bak ze in een beetje boter of olijfolie mooi bruin.
2-Spoel de rucola en de waterkers. Spoel de tomaten en snij ze in kwartjes. Snipper de lente-ui en de rode ui. Vermeng ze met de tomaten, de rucola en de waterkers. Kruid met peper en zout. Werk net voor het opdienen af met een eetlepel olijfolie.
3-Kruid het vlees met peper en zout en schroei het aan alle kanten dicht in wat olijfolie. Zet het nog 15 minuten in de oven, op 220° C. Haal het uit de oven en laat minstens 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
4-Snij het vlees in plakken en schik het op de borden met de salade, de aardappeltjes en de bearnaisesaus.
Succestip
Roer de kruiden snel door de saus, dan blijft ze lekker luchtig.
|