Voor 4 personen
2 kg mosselen- 1 ui- 2 dl droge witte wijn- 400 g jonge spinazie- 2 dl room- 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas- 1 eetlepel paneermeel- olijfolie- peper
Laat de grof gesneden ui 5 minuten stoven in wat olijfolie en een scheutje water. Voeg mosselen, witte wijn en peper toe. Laat gedurende 8 minuten garen onder deksel op zeer hoog vuur. Bak de gewassen spinazieblaadjes 5 minuten al roerend in wat olijfolie. Leg de spinazie op de bodem van een in geoliede gratineerschotel. Haal de mosselen uit de schelpen en leg ze op de spinazie. Zeef het mosselsap en laat tot de helft inkoken. Voeg de room toe en laat 1/3 verdampen. Giet de saus over de mosselen. Bestrooi met Parmezaanse kaas en wat paneermeel. Laat gratineren onder de grill tot een bruin korstje is ontstaan en serveer.
N.B.: Het kookvocht van mosselen maakt vissaus en -soep heerlijk. Mosselen dienen als smaakversterker en- verfijner in talloze bereidingen met vis. Lekker met ui, groene selder, peterselie.
|