Verwijder nooit het vel van de wijting, het vel houdt het visvlees mooi samen, gebruik ook liever hele vissen in plaats van filets, vis smaakt trouwens altijd beter wanneer op de graat bereid.
Voor 4 personen:
4 kleine wijtingen- ½ bussel schorseneren- sap van 1 citroen- 50 g boter- 1 bosje peterselie- 4 lepels groentebouillon- 60 g grijze garnalen- peper en zout
Spoel de wijtingen onder ruim stromend water, kruid binnen- en buitenkant met peper en zout. Schil de schorseneren zorgvuldig en spoel onder stromend water, snijd in blokjes en besprenkel met citroensap. Pluk de peterselie en spoel in koud water. Kook enkele minuten in gezouten water en verfris, mix glad met de groentebouillon en breng op smaak met peper en zout. Stoom de wijtingen 6 à 9 minuten in een stoomoven. Bak de schorseneren op een matig warm vuur. Breng op smaak met peper en zout. Schik de wijtingen op warme borden. Leg de schorseneren erlangs en lepel de saus er rond. Werk af met de garnalen.
|