360 g bloem-500 g griessuiker- 220 ml olie (arachide of koolzaad)- 400 g geraspte wortelen (vers)- 4 eieren- 1 eetlepel bakpoeder- 1 eetlepel sodabicarbonaat- 1 eetlepel kaneel- een snuifje zout.
Glazuur: 300 g roomkaas (bv. Philadelphia)- 1 kop bloemsuiker- 1 theelepel vanille-extract
-Meng de bloem met de suiker, bakpoeder, zout, soda bicarbonaat en kaneel. Roer er de eieren en olie door en klop met een elektrische mixer. Voeg de vers geraspte wortel toe. -Giet het deeg in een beboterde bakvorm (ongeveer 23 cm doorsnee) en zet in een voorverwarmde oven op 1800 C gedurende 45 minuten à 1 uur. Om te checken of de taart klaar is, prikt u erin met een tandenstoker of satéstokje. Als het schoon uit de cake komt, is hij klaar. -Haal de cake uit de oven en laat vijf minuten afkoelen op een rooster. Haal hem voorzichtig uit de vorm en laat verder afkoelen. -Als u wilt, kunt u de cake glazuren. Meng hiervoor de kaas met de suiker en het vanille-extract. Doe dit glazuur pas vlak voor het serveren op de cake, want door contact met de lucht wordt het bruin. Dat doet niets af aan de kwaliteit van het glazuur, maar het is minder mooi.
|