Voor 6 personen 1 kg rundergebraad- 500 g bladerdeeg- 30 g boter- 1 ei- 1 eetlepel melk- 4 dl vleesfond- 4 eetlepels madera- 100 g room- sausbinder- peper en zout
Vulling: 500 g champignons- 2 uien- 2 eetlepels olie- 3 eetlepels madera- 3 eetlepels room- 2 bosjes gladde peterselie, gehakt- 100 g leverworst met truffel
1. Braad het vlees 10 minuten in boter. Kruid met peper en zout. Laat wat afkoelen. 2. Snipper de champignons en de uien. Bak ze kort op hevig vuur, in boter. Doe er de madera en de room bij. Laat inkoken tot de vloeistof bijna verdampt is. Laat afkoelen. 3. Leg het bladerdeeg plat, rol het uit tot 30 x 40 cm. Vermeng de champignons met de leverworst (in stukjes) en de peterselie. 4. Bestrijk het deeg met wat farce. Leg het vlees erop, bestrijk het met de rest van de farce. Verpak het helemaal in het deeg. 5. Klop het ei los met de melk. Bestrijk het deegdeksel ermee en las de randen. Zet 35 tot 40 minuten in het midden van de op 200° C voorverwarmde oven. 6. Blus de braadpan van het vlees met de fond. Doe er madera en room bij. Laat inkoken. Bind eventueel en breng op smaak.
|