300 g kalfsgehakt- 300 g braadworst- 200 g gekookte ham, in blokjes- 100 g gedroogd eekhoorntjesbrood- 400 g kleine macaroni- 4 eetlepels olijfolie extra vierge- 1/2 1 vleesbouillon- 30 g bloem- 2 eetlepels gehakte gladde peterselie- peper, zout
Voor het deeg:
400 g patisserie bloem- 200 g boter- 100 g fijne suiker- 5 eierdooiers- kaneelpoeder- bakpapier en vetstof
1. Vermeng het gehakt met de peterselie, peper en zout. Rol er balletjes van. Haal het vel van de braadworsten, snij ze in plakjes. Bak ze kort in 2 eetlepels olijfolie. 2. Doe er de ham en het eekhoorntjesbrood bij. Roerbak even. Schenk er de bouillon bij. Breng aan de kook. Voeg de gehaktballetjes toe en laat 10 minuten zacht koken. Giet door een zeef, vang de bouillon op. 3. Kook de macaroni beetgaar in gezouten water. Giet af en roer er de rest van de olijfolie door, zodat de macaroni niet gaat kleven. 4. Kneed een deeg met de bloem, de boter, de suiker en 4 eierdooiers. Breng op smaak met kaneelpoeder en zout. Zet het deeg afgedekt 15 minuten in de koelkast. 5. Leg in een bolle vorm van 25 cm diameter een vel bakpapier. Bestrijk het met boter of olie. Rol het deeg dun uit op een met bloem bestoven werkvlak. Druk tweederden ervan in de vorm. 6. Schep de helft van de macaroni erin, daarop het vlees en dan de rest van de macaroni. Dek af met het overblijvende deeg, maar hou net genoeg over om een gedraaid rolletje te maken. 7. Druk het rolletje langs de rand op het deegdeksel. Maak in het midden een gat. Vorm met een strookje bakpapier een trechter. 8. Laat de bouillon tot de helft inkoken. Schenk 'm dan door het trechtertje bij de vulling. Doreer het deegdeksel met de resterende eierdooier. 9. Bak de timbaal 45 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven. Ontvorm hem meteen op een schaal. Serveer warm of koud.
|