Voor 4 personen: 24 oesters (creuses)- 300 g gepelde grijze garnalen- 200 g champignons- 2 glazen droge sherry- peper en zout
1. Hak de schoongeborstelde champignons fijn. Doe ze met de garnalen en de sherry in een pannetje. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook en laat sudderen tot de helft van de vloeistof verdampt is. Verwarm de oven voor op 180° C. 2. Open de oesters. Maak ze los van de schelp. Doe het opgevangen oestersap bij de garnalensaus. 3. Zet 12 halve oesterschelpen in een ovenschotel. Leg in elke halve schelp een oester. Lepel er de garnalensaus bij. 4. Zet 7 minuten in de oven.
N.B.: Ter informatie: Chesapeake Bay ligt tussen Maryland en Virginia. Het is een mooi stukje Amerika. met een rijke geschiedenis en pittoreske vissersdorpen. De zeevruchten - oesters, tapijtschelpen, mosselen, kreeften, krab - zijn er absolute favorieten in de keuken!
|