Deze cake is echt een toppertje, dus ik maak m dan ook heel vaak. Kinderlijk eenvoudig te bereiden, het kan praktisch niet mislukken. Ik gebruik voor het bakken van deze cake een rechthoekige braadslede met anti-aanbaklaag, zodat je een grote cake krijgt die zeer geschikt is om te presenteren voor grote gezelschappen. m.a.w. hij deelt zo lekker uit.
1 liter vanillevla (volle, geen halfvolle of magere)- 1 pak griesmeel (500 gram)- 4 eieren- iets minder dan 1 longdrinkglas zonnebloemolie- iets minder dan 1 longdrinkglas suiker- 2 zakjes vanillesuiker- 2 zakjes bakpoeder.
- Verwarm de oven voor op 175- 190 graden C (gas 3-4) - Olie, suiker en eieren mixen- voeg de vanillesuiker en het bakpoeder toe. Daarna de vanillevla en vervolgens het griesmeel. Alles goed doormixen. Rechthoekig, diep bakblik (of braadslede) invetten en bepoederen met griesmeel of bloem. Giet het deegmengsel in het bakblik. Bak het ongeveer in één uur gaar en goudbruin. Laat afkoelen en besmeer met (iets warm gemaakte) abrikozenjam of honing en bestrooi met gemalen cocos. Snijd de cake in ruiten of vierkantjes.
Serveertip: Je kunt de cakeblokjes in papieren vormpjes presenteren. Neem dan cakevormpjes in verschillende kleuren, dat staat wel zo vrolijk.
|