Limburgs stoofvlees, een Limburgse specialiteit!
Voor 4 personen:
600g sucadelappen- 1 eetlepel Limburgse mosterd- zout- versgemalen peper- 2 eetlepels boter- 3 uien- 2 teentjes knoflook- 2 theelepels Provençaalse kruiden- 3 blaadjes laurier- 4 plakken ontbijtkoek- 2 flesjes Trappistenbier (à 30cl)
Wrijf het vlees in met de mosterd en bestrooi met zout en peper. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees aan beide kanten snel dicht. Pel en snipper de uien en de knoflook, voeg dit met de Provençaalse kruiden en de laurier toe aan het vlees. Schenk langs de rand van de pan 11/2 flesje bier bij het vlees. Breek de plakken ontbijtkoek in stukken en voeg deze toe aan het vlees. Laat het vlees afgedekt ca. 2 uur zachtjes stoven en schenk zonodig de rest van het bier erbij. Haal voor het serveren de laurier eruit
Lekker met aardappelpuree en rode kool !
|