Voor 4 personen:
Marineer 4 visfilets (zwaardvis, tonijn, zalm) een kwartier in 30 ml sojasaus en 30 ml citroensap met een handjevol gehakte gladde peterselie. Kook 12 middelgrote aardappelen 5 minuten in gezouten water. Snij ze in heel fijne plakjes. Leg ze op bakpapier op een bakplaat. Bestrooi ze met (grof gemalen) parmezaan en besprenkel ze met knoflookolie. Zet ze 15 tot 20 minuten in de oven (200°C), of tot ze goed gaar en mooi goudbruin zijn. Rooster de gemarineerde vis in een likje olie in de grillpan, al naargelang de dikte van de filets 3 tot 5 minuten aan elke kant. Verdeel de aardappel plakjes en de vis over voorverwarmde borden. Werk af met parmezaankrullen en een partje citroen of limoen. Lekker met gemengde groene sla of met tomaten-komkommersalade.
|