800 g grofgemalen kalkoenfilet- 8 plakjes ontbijtspek- 1/4 camembertkaasje- 1 theelepel dijonmosterd- 2 eetlepels gehakte verse blad peterselie- 15 g ongezouten boter- 2 lente-uien, fijngehakt- 2 theelepels verse tijmblaadje- 1 teentje knoflook, geperst- olijfolie- zwarte peper uit de molen en zout
Om te serveren: 4 plakken brioche- 50 g waterkers- pittige relish- verse tijmblaadjes
1. Meng in een kom de gemalen kalkoenfilet, 15 ml water, mosterd en peterselie. 2. Verhit de boter in een kleine koekenpan en voeg de lente-uien, de helft van de tijm en de knoflook toe. Bak 1 minuut en laat afkoelen. Doe er het gehaktmengsel bij en breng op smaak met zout en peper. Zet maximaal 1 uur in de koelkast. 3. Vorm van de mix 4 gelijke burgers. Wikkel elke burger in 2 plakken ontbijtspek, zet vast met een cocktailprikker. Bestrijk de burgers met een beetje olijfolie. 4. Leg de burgers 5 minuten aan elke kant op de hete grill of in de grillpan. 5. Steek met een uitsteekvorm voor koekjes cirkels van 8 cm uit de brioche en rooster ze onder de hete grill. Leg op elke cirkel wat waterkers en een burger. 6. Snij de camembert in plakken van 1 cm en leg op elke burger een plak kaas. Bestrooi met de rest van de tijm, schenk er een sliert je olijfolie over en zet weer onder de grill tot de kaas begint te smelten. Schep er een flinke lepel relish op, garneer met een takje tijm en serveer.
|