250 g patisseriebloem- 175 grietsuiker- 1/2 dl zonnebloemolie- 150 g boter-1 ei- 125 g vers geraspte kokosnoot- 1/4 dl melk- 1/4 theelepel vanille-essence- 1/2 dl rum- 1 eierdooier om te doreren- bloemsuiker om af te werken
1. Kneed een deeg met de bloem, 50 g rietsuiker, de zonnebloemolie, 50 g gesmolten boter, 1/4 dl water en het ei. Laat het 2 uur rusten in de koelkast. 2. Verwarm op een zacht vuur de melk met de kokos, de rest van de rietsuiker en de boter, tot de boter en de suiker gesmolten zijn. Voeg er, van het vuur af, de rum en de vanille-essence aan toe. 3. Verdeel het deeg in twee porties, de ene wat groter dan de andere. Rol ze dun uit. Leg de grootste portie in een niet te diepe en niet al te grote, beboterde bakvorm. Laat het deeg wat over de rand hangen. 4. Schep er de kokoscrème in. Strijk glad. Dek af met de tweede deegplak en vouw de overhangende rand over het deegdeksel heen, zodat de vulling goed afgedekt is. 5. Prik het deegdeksel in met een vork. Doreer met eierdooier. Bak de taart 45 minuten in het midden van een op 170°C voorverwarmde oven. Laat afkoelen in de vorm. Werk af met gezeefde bloemsuiker.
|