Ongewoon en nogal bewerkelijk, wat niet meteen synoniem met moeilijk is, maar ook superlekker. Misschien alvast een leuk ideetje om uit te proberen voor een speciale dag
Voor 4 personen:
1.-Breng 1,51 water aan de kook met 60 g vloeibare honing, 2 cm geraspte gemberwortel en 2 lente-uitjes (in stukken). Leg een panklare eend (:t 2,3 kg) in de hete vloeistof. Laat 2 minuten trekken. Draai ze om en laat nog 2 minuten trekken. Neem ze uit de vloeistof en hang ze een nacht te drogen. Braad de eend de volgende dag 30 minuten in de oven op 200°C en vervolgens nog eens 60 minuten op 180°C. Keer ze tussendoor een paar keer om en zet een grote braadslee onder het rooster waarop de eend ligt, om het vet op te vangen. 2. Maak een flensjesbeslag met 125 g bloem, 1 ei, 175 ml water, 1 eetlepel olie en een snuifje zout. Bak in een kleine koekenpan 12 flinterdunne flensjes.
3. Breng voor de saus 1,5 dl hoisinsaus aan de kook met 3 eetlepels water en 3 theelepels sesamolie. Snij een komkommer in fijne staafjes en een zestal lente-uitjes in lange repen.
4. Haal het vel van de eend, snij de borstfilets in repen. Verdeel het vlees en de groenten over de flensjes. Lepel er wat saus bij. Vouw toe en dien op.
|