Voor 4 personen:
4 biefstukken (van ong. 150 g en 1 cm dik)- 2 uien- 2 preien- 2 wortelen- 30 g boter- 20 g bloem- 2,5 dl vleesfond- 150 g zure room- 1 eetlepel kappertjes- citroensap- paprikapoeder- peper en zout
1. Snipper de uien fijn. Snij de wortelen en de preien in fijne staafjes. Stoof de groenten zo'n vijf minuten in de helft van de boter. Zet ze even aan de kant. 2. Bak de biefstukken in dezelfde pan, in de rest van de boter (naar keuze van saignant tot goed doorbakken). Kruid ze met peper, zout en paprikapoeder. 3. Schep de groenten bij het vlees. Roer de zure room los in de vleesfond. Schenk bij het vlees. Laat nog een paar minuten goed doorwarmen. 4. Schik het vlees en de groenten op voorverwarmde borden. Breng de saus weer aan de kook. Voeg er de kappertjes aan toe. Breng verder op smaak met citroensap. Lekker met rijst.
|