Voor 6 personen:
250 g speculaaskoekjes- 125 g boter- 500 g verse volle kaas- 250 g fijne suiker- 100 g gepelde noten- 2 eetlepels bloem- 3 eieren- 25 cl room- citroensap
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een springvorm met bakpapier. 2. Hou een paar noten apart. Maal de rest. Verkruimel de koekjes. Laat de boter smelten (niet kleuren). Vermeng koekjes, boter en noten. Druk de pasta uit op de bodem van de vorm. 3. Klop de kaas op met 150 g fijne suiker, de bloem en de eieren. Voeg er de room aan toe. Roer glad. Schep de crème op de koekjesbodem. Bak de taart 30 tot 40 minuten in het midden van de oven. 4. Verwarm de rest van de suiker met 1 eetlepel water. Laat lichtjes karameliseren. Blus met een paar druppels citroensap. Schep er de hele noten door. 5. Ontvorm de taart. Werk ze af met de gekarameliseerde noten. Laat afkoelen.
|