Voor 4 personen:
800 g zalmfilet zonder vel- 16 flinterdunne plakjes gerookt spek- 350 g Chinese noedels- 4 groene koolbladeren- 1 bosje verse bieslook- sojasaus- 3 eetlepels arachideolie- peper en zout
1. Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking. 2. Snij de koolbladeren in reepjes. Blancheer ze 5 minuten in gezouten water. Laat schrikken in koud water en uitlekken. 3. Snij de zalm in blokjes. Wikkel elk blokje in een plakje spek. Leg ze, op aluminiumfolie, op een bakblik. Besprenkel ze met een beetje olie, kruid ze met peper en zout. Zet ze 10 minuten onder de ovengrill. Keer ze een keer om. 4. Bak de noedels op in de rest van de olie. Breng ze op smaak met een likje sojasaus. Vermeng ze met de kool reepjes en de gesnipperde bieslook. 5. Verdeel de gebakken noedels over de borden. Leg er de zalm bij en serveer.
|