500 g gemalen rundvlees- 1 eetlepel boter- 2 eetlepels olijfolie- 1 ui, fijngehakt- 2 eierdooiers- 1 eetlepel kappertjes, uitgelekt en gehakt- 3 eetlepel zoetzure bietjes, fijngehakt- 1 eetlepel sap van de bietjes- olie- zwarte peper uit de molen en zout
4 Engelse muffins een groene salade en/of jonge verse spinazie- kleine nieuwe aardappeltjes
1. Verhit de boter en de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de ui op een laag vuur tot hij zacht is, maar niet gekleurd. Laat afkoelen. 2. Vermeng het gehakt met de eierdooiers en de kappertjes. Kruid met peper en zout. 3. Voeg er de ui aan toe en meng alles goed door elkaar. 4. Doe er de bietjes en het sap bij en meng weer goed door elkaar. 5. Vorm met vochtige handen 4 gelijke platte burgers (de traditionele vorm) of maak 8 kleinere, dikke burgers. 6. Bestrijk ze met de rest van de olijfolie. Bak ze op een middelhoog vuur ongeveer 5 minuten aan elke kant in een koekenpan of grillpan. 7. Rooster de muffins. Serveer de burgers op de geroosterde muffins met een groene salade of gewokte verse spinazie en gekookte nieuwe aardappeltjes.
|