Voor een cakevorm van 22 cm diameter:
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
250 g boter- 1 theelepel whisky of cognac- 165 g fijne suiker- 250 g bittere chocolade, in stukjes- 3,75 dl warm water- 200 g zelfrijzende bloem- 1 eetlepel cacaopoeder- 2 eieren- 1 theelepel vanille-extract- vetstof voor de vorm
Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de boter smelten (maar niet kleuren!), doe er de whisky of cognac, de chocolade en het water bij. Roer tot de chocolade gesmolten is. Voeg er de gezeefde bloem en het cacaopoeder aan toe. Klop goed op. Doe er de eieren en het vanille-extract bij. Bewerk tot een glad een homogeen deeg. Schep het in een ingevette vorm. Bak 40 tot 45 minuten in het midden van de oven. Laat het gebak 15 minuten afkoelen in de oven alvorens te ontvormen. Lekker lauw of koud, met slagroom en veenbessenmoes.
|