200 gram gepelde amandelen- 250 gram gezeefde poedersuiker- 1 eiwit- wat druppels citroensap- voedselkleurstofxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
TIP: Gebruik een schone snijplank, een mesje, sateprikkers, kleine kwastjes, decoratiesuiker enz. om de figuurtjes te maken. Leg ze op een bord en dek ze af met plastic en zet in de koelkast tot gebruik. Met een beetje oefenen kun je ook de paashaasjes maken van het plaatje
Maal in een vijzel of een goede mixer de amandelen heel fijn. Doe er de poedersuiker, het eiwit en enkele druppels citroensap door. Nog even goed malen. Vorm de pasta tot een rol en verpak in een vel alluminiumfolie of plasticfolie. Leg de rol in de koelkast en laat een dag rusten. Vorm er dan figuurtjes van. Je kunt de kleurstof door de marsepein mengen maar ook met kleurvloeistof verven. Denk ook aan natuurlijke kleurstoffen als cacao en saffraan. Ook essences als rum, vanille, amandel, sinaasappel enz. kun je toevoegen voor extra smaak. Doe dat dan i.p.v. citroensap.
TIP: Koop het liefst voedselkleurstof in poeder of pastavorm. Heb je alleen vloeistof, let dan op dat je marsepein niet te nat wordt. Voeg anders meer poedersuiker toe, maar gebruik echt maar een minidruppel kleurstof.(Even met een prikker in de verf en dan door de marsepein is echt voldoende).
|